15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ulike metoder for langtidsoppbevaring av poteter

Høstforberedelse for lagring Det er ikke nok å høste en stor potetavling. Det er nødvendig å sikre at potetene beholder næringsstoffene så lenge som mulig. Utvalgte poteter til frø lagres under litt forskjellige forhold. Bare ved å observere temperaturregimet og ventilasjonen kan skade på knollene unngås..

Forbereder knoller for lagring

Oppbevaring av poteter i esker Rotvekster høstes i tørt vær. Samtidig velges bare uskadde sunne knoller for lagring av poteter. Resten av avlingen separeres for raskt forbruk de første høstmånedene. Utvalgte poteter fra haugen samles i en beholder og settes i karantene i et mørkt, kjølig, ventilert rom i 2 uker. I løpet av denne tiden bør sen rødme og andre sykdommer dukke opp med mørke flekker på overflaten av skallet og ubetydelige umerkelige skader kork opp. Etter det lages et bokmerke, med tanke på lagringsbetingelsene for poteter.

Før du legger poteter i kjelleren, må du forberede.

Du kan lagre poteter til den nye høsten på forskjellige måter, avhengig av klimasonene og eierens evner:

  • i kjellerne;
  • i groper i hagen;
  • på balkonger.

Lagring av poteter i kjellere

Poteter i garnDet vanligste er å oppbevare poteter i en kjeller. I dette tilfellet må kjelleren ha ventilasjonshull, være forberedt for høsting, det vil si tørket og desinfisert. Lagringsanlegg sørger for enheten til spesielle søppelbøtter eller esker med ventilasjonshull. Avlingen legges i esker for lagring av poteter eller i bulk, det spiller ingen rolle. Det viktigste er at en likevektstemperatur på 2-4 grader raskt etableres i kjelleren, den mest komfortable for bevaring av næringsstoffer. Luftfuktigheten bør være innenfor 85-90%.

Nylig har en metode blitt praktisert når den tilberedte avlingen pakkes i meshposer på 20-25 kg og lagres i dem. Dette gjør at produktet kan puste, og når det velges for bruk, bryter det ikke med det etablerte mikroklimaet, vender ikke rotrotene til naboer. Med denne metoden for lagring av avfall, er det ikke noe slikt. Samtidig bør potetlaget ikke være mer enn 1,5 meter..

Spørsmålet om hvordan du lagrer poteter vil bli viktig. For langtidsoppbevaring brukes bare sene og mellomstore varianter. Tidlige poteter konsumeres først, da hvileperioden pumpes i februar, og de vil spire uimotståelig. Kjelleren skal ha flere rom. Frømateriale lagres separat. Det er også tilrådelig å ikke blande variantene. Derfor er nettlagring for en sommerboer som søker å skaffe og bevare flere varianter optimal.

Brudd på det termiske regimet kan føre til slike problemer:

  • flabbiness av poteter;
  • utseendet på en søt smak;
  • utseendet på mørke flekker på overflaten og i dypet av rotavlingen;
  • tidlig spiring av knoller.

Poteter kan bli slappe hvis de holdes varme. Samtidig fordamper fuktighet fra poteten og biologiske prosesser i knollen akselereres. Hvis poteter lagres selv i diffust lys, blir de grønne og giftige. Mørke flekker kan oppstå når poteter lagres under normal temperatur, til og med en halv grad i lang tid. Men samtidig vises ikke mørke flekker umiddelbart, men etter flere dager med varme. Knollen blir ubehagelig etter lagring nær vannets frysepunkt, nærmere null grader. Slike poteter er ikke egnet for mat, men de vil spire og dette vil ikke skade høsten. På denne måten bevares tidlig frø..

Å skape optimale forhold for lagring av poteterFor å stoppe oppvåkningen av poteter i mars, opprettes lagringsforholdene kort for dem med et temperaturfall på 1 grad. Noen dager med avkjøling vil ikke påvirke smaken på knollene, siden stivelsen ikke har tid til å bli til sukker. Spiringen bremser med to uker, og dette er betydelig om våren. I fremtiden bidrar ventilasjonshullene til å opprettholde ønsket temperatur i kjelleren til den nye høsten, og holdbarheten til poteter forlenges betydelig..

Stabil fuktighet og temperatur er nødvendig for bevaring av knoller..

Andre måter å lagre poteter på

Oppbevaring av poteter i lukkede groperLagring i groper er mulig i milde klimaer. Samtidig arrangeres et dypt hull, visum for ventilasjon foret med halm og vertikalt installerte skiver. Poteter er dekket med et lag på 1 meter, burlap legges på toppen, et lag med tørr sand på toppen og jevnes med tørr jord. Før stabil frost begynner, er gropen ovenfra i tillegg isolert. Shelter demonteres bare om våren.

Oppbevaring av poteter i haugerUtendørs lagring i hauger brukes i de vestlige områdene. Denne lagringsmetoden er basert på langsiktig observasjon av tilstanden til bakken under snødekket. Knollene som er lagt i grøften har et underliggende lag for å absorbere fuktighet og et øvre isolasjonslag. Det beste isolasjonsmaterialet er halm, som optimaliserer og varmer opp fuktigheten. I tillegg ventileres skulderen med spesiallagte rør. Med frost justeres beskyttelseslaget avhengig av temperaturen inne i potetmassen. Snø er en god isolasjon. Lagring over bakken krever konstant temperaturkontroll. Holdbarheten til poteter i en haug avhenger av etableringen av varmt vær om våren..

Poteter i en eske på balkongenVi produserer og selger esker med termostater for oppbevaring av poteter på balkongen i vinterforhold. Prinsippet for en slik lagring er basert på produksjon av en krets med flerlags termisk isolasjon. I tillegg er det nødvendig å sørge for oppvarming. Varmekilden kan være vanlige glødelamper, men lyset fra dem skal ikke falle på potetene. Lagring i en skuff installert på kjøkkenet forutsetter også varmeisolering av rommet, men det vil kreve tilførsel av kald luft for ventilasjon. Slike systemer, laget av håndverkere, fungerer også i automatisk modus. I de gamle Khrusjtsjov -husene ble det bygget en spesiell boks med åpning for ventilasjon med uteluft på kjøkkenet. Oftest plasseres opptil 200 kg poteter og et tvunget ventilasjonssystem i en slik beholder..

Bruk av en hvilken som helst metode må sikre lagringsbetingelser for poteter med en konstant næringsverdi av produktet..

Rengjøring og oppbevaring av poteter – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă