15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto og beskrivelse av potetsorter

Poteter av forskjellige varianter Ikke alle vet at det vokser et stort antall potetsorter i verden. Det er eksotiske arter med uvanlig smak. Vi kan ikke forestille oss noen høytider og en vanlig familiemiddag uten potetrett: potetmos, stekt, stuet, fylt med sopp. Det er rett og slett umulig å liste alle rettene med denne rotgrønnsaken. La oss gå videre til å utforske de mest populære artene. Vi skal studere potetsorter, foto og beskrivelse.

Hvert navn har sin egen smak og tilberedningsmetode, noe som er vanskelig å tro for lekmannen. Men erfarne husmødre er godt bevandret i poteter og vet hvilken som passer til potetmos, og hvilken til poteter i “uniformer”. Så vi presenterer for gjennomgang de mest “populære” varianter av poteter, deres bilder og beskrivelse.

Når du velger, bør du være oppmerksom på lagring og motstand mot ekstreme temperaturer, sykdommer!

Røde Scarlett

Rød Scarlet -variant Nederlandske oppdrettere gjorde en god jobb og utviklet en utrolig potetsort – Red Scarlett. Den tilhører den tidlig modne, lave planten, blomstene er rødfiolette. Høy avling, men ofte er størrelsen og mengden av rotvekster avhengig av klimatiske forhold. Potetknoller er avlange, jevne og når 150 gram. Kulinariske eksperter merker kulturens motstand mot skader, og etter varmebehandling endrer ikke knollene farge. Gartnere elsker denne sorten for sin enkle toleranse mot tørke, motstand mot forskjellige sopp, sykdommer.

Sineglazka poteter

Sineglazka poteterFavorittvarianten av gartnere og upretensiøs oppbevaringspotet “Sineglazka” inntar en ledende plass i popularitet blant erfarne sommerboere. Tidlig knolldannelse (under blomstring) lar gartnere smake på unge poteter etter 40 dager. I sammenheng med at knollene er hvite, fikk kulturen sitt navn på grunn av de blå øynene, som begynner å spire om våren. Høsten er alltid konsekvent rik, fra hundre kvadratmeter til 500 kg. Blomstene er lyseblå, store ovale knoller. Sorten lagres ikke lenge, men den har en utmerket smak. Motstandsdyktig mot skorpe, sen rødme, bakteriell råte.

Poteter “Nevsky”

Poteter NevskyDe som liker å spise tidlig unge poteter vil gjøre det bra med Nevsky -poteter. Allerede på den 40. dagen etter planting gleder kulturen seg med et kokt og velsmakende produkt. Tette topper, hvite blomster. Knoller er ovale, lysegule skall, kremaktig masse. Gode ​​lagringsegenskaper selv ved svært lave temperaturer. Når du planter, må du huske på at jorden skal varmes godt opp, knollene er hele og uten avskårne skudd. Sorten er resistent mot sykdommer og virus. Med riktig jordbehandling med gjødsel vil poteter gi en rikelig høst..

Poteter “Lasunok”

Lasunok poteterKrydret smak, motstand mot sykdommer, ekstreme temperaturer kjennetegnes av Lasunok -poteter, avlet av hviterussiske oppdrettere. Produktivitet – 650 centners per hektar, utmerket fordøyelighet. Husmødre velger denne varianten til potetmos, steking, stuing og andre favorittretter. Vokst i industriell skala, da den lett kan lagres og transporteres vellykket over lange avstander. Skallet er lysegult, knollene er avlange, hvite i snittet. Når du gjødsler jorda, er det viktigste ikke å overdrive det med toppdressing. Toppene begynner å spire tett og “ta” styrke fra røttene, noe som fører til utseendet av små frukter. Periodisk vanning, hilling, skadedyr og sykdomskontroll vil føre til ett resultat – gartneren vil motta en sjenerøs høst.

Rocco poteter

Rocco poteterVakker utad og veldig velsmakende sort, hentet ved valg av nederlandske spesialister, bærer Rocco -potetene frukt i begynnelsen av august. Denne unike variasjonen begynte å bli dyrket i Russland for 20 år siden. Kulturen har slått veldig godt rot i vår klimasone. Bare to tiår gammel og et deilig produkt kan nå sees på ethvert marked. Fargen på blomstene er rødfiolett. Rotgrønnsaken er oval i form, med et rødt skall. Det som er bemerkelsesverdig er at knollene av denne sorten alltid har riktig form uten flis og krumning. Maks vekt -120 gram. Toppene er motstandsdyktige mot sen rødme, virus, skorpe og tørke. Fordelene med “Rocco” kan også tilskrives god holdbarhet og miljøvennlighet, noe som garanterer bevaring av avlingen under langvarig lagring og transport. På grunn av sin motstand mot transport og kvalitet, vokser sorten i industriell skala og “venter” kjøperen i hyllene i alle butikker og markeder.

Rosara poteter

Rosar sortDenne typen har en unik smak, egnet for tilberedning av forskjellige retter. Rosara -potetsorten ble avlet av tyske oppdrettere. Det er 12-15 knoller fra en busk, vekten av en frukt når 115 gram. For dannelsen av avlingen er 65-70 dager nok. Sorten er resistent mot sopp, sykdommer, potetkreps, nematoder, skorpe. Tåler lett lave temperaturer, noe som gir en rik høst i en kjølig klimasone. God lagring gjør det mulig å dyrke Rosara -poteter i industriell skala og transportere dem til forskjellige land. Frukt med rød hud, avlang, utmerket smak. Regn, tørke, kalde temperaturer påvirker ikke sorten, noe som er en garanti for et høyt utbytte.

Riviera poteter

Riviera poteterDe lysegule ovale knollene på Riviera -potetene er tidlige varianter og gir 40 dager etter planting. På grunn av den store frukten tilhører den bordssortene. Den har alltid en vakker presentasjon og utmerket smak. Lagrer godt, men gitt at dette er en tidlig variant, dyrker ikke gartnere en avling til konsum om vinteren. Kulturen er motstandsdyktig mot tørke, lave temperaturer, regn, sykdommer, virus. Også høy motstand mot potetkreft, nematoder, skorpe. Sorten vokser i de sørlige områdene, blomstrer ikke. Planten har en høy stilk, øynene til knollene er små.

Det er strengt ikke anbefalt å behandle tidlige varianter med kjemikalier.!!!

Poteter “Picasso”

Picasso -variasjonMiddels sen sort, etter planting, gir 125-140 dager. Poteten “Picasso” ble oppdrettet av nederlandske oppdrettere. Henviser til en høytytende art, skallet er gult, øynene er rosa. Rotvekster er store, utmerket smak. Det dyrkes ikke bare av gartnere, men også i industriell skala. Den er perfekt lagret, tåler lett høye og lave temperaturer, tørke, regn. Picasso -poteter er motstandsdyktige mot sykdommer, virus, skorpe, sen rødme. De viktigste dyrkingsområdene er Central Black Earth -områdene. Opptil 570 quintals poteter høstes fra en hektar. Denne sorten “foretrekker” hyppig gjødsling.

Potetsortene som er oppført ovenfor er de mest populære. Hver av dem har

  • god smak,
  • smakfull,
  • motstand mot virus, sykdommer.
  • tolererer lett temperaturendringer;
  • slår godt rot under forskjellige klimatiske forhold i Russland;
  • motstandsdyktig mot langtidslagring;
  • overfører enkelt langdistansetransport.

Lav temperatur, tørke, høy luftfuktighet under dyrking påvirker ikke utbyttet. Velg etter din smak og plant favorittpotetene i sengene dine. I dag er det ikke noe problem å finne en elite eller en sjelden variant. Alt du trenger fra en gartner er å jobbe hardt, og høsten blir stor!

Video: “De beste variantene av poteter”

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă