15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke estragon er morsomt

voksende estragon Å dyrke estragon er ganske uvanlig i vårt område. Du ser ham ikke ofte på bakgården din. Denne flerårige urten er også kjent som estragon. Kommer fra samme slekt som malurt. Vill estragon distribueres i forskjellige deler av verden: Sentral -Asia, Kaukasus og Øst -Europa. Denne sunne planten med en original pikant smak kan dyrkes av alle..

Vekstmetoder

metoder for dyrking av estragon Det er flere måter å dyrke estragon på i landet. Blant dem vil du definitivt finne det beste alternativet for deg selv..

Her må du gjøre en reservasjon: frø gir kanskje ikke høy spiring. Vurder nøye valg av produsent. Han må gi en kvalitetsgaranti for produktet sitt. Positive anmeldelser på Internett er ikke alltid sanne, så det er verdt å rådføre seg med venner eller bekjente som kanskje allerede har kjøpt slike frø..

Estragon er en frostbestandig plante. Frø plantes ofte direkte i åpen mark. Høy spiring vil bare være i de regionene der det er fruktbar svart jord.

Fra frø gjennom frøplanter

voksende estragonplanterHvis nettstedet ditt har en annen type jord, må du så frø til frøplanter. Siden det vil være veldig vanskelig å dyrke estragon på en annen måte.

Anbefalinger for dyrking av estragon:

 1. Å plante estragonfrøplanter gjøres best i februar. Før dette blir frøene gjennomvåt i 3 til 4 dager i vann. Den mest optimale vanntemperaturen er romtemperatur. For å få frø til å spire raskere, kan du bruke spesielle vekststimulerende midler..
 2. Det er ingen spesielle arealkrav for denne dyrkingsmetoden. Det skal passere fuktighet og luft godt og tørke raskt. Estragon tolererer ikke overflødig vann. Spesielle hull i bunnen av beholderen vil bidra til å beskytte røttene mot råte (overflødig fuktighet kommer ut gjennom dem) og små småstein (med et tynt lag på 1-2 cm).
 3. Så frø til overflaten av jorden. Ingen hull eller spor trenger å lages. Det er nok bare å drysse dem med jord litt. Et tett jordlag på toppen vil alvorlig bremse spiring. Mye vann er ikke nødvendig ved vanning. Det er umulig for kornene å synke dypt ned i jorden. Før de første skuddene vises, er det nok å fukte bakken med en sprøytepistol..
 4. Dekk avlinger med filmstrimler eller vanlige poser. Velg et varmt ( + 15 ° – + 18 °) og lyst sted.
 5. Når de første spirene ser ut, fjernes filmen. Dette vil ta minst 14 dager. Når to fullformede blader dukker opp, begynner de å dykke.
 6. Så snart varme vårdager er etablert, blir plantene overført til åpen mark. Planter er motstandsdyktige mot kortsiktig frost.

Så direkte i bakken

så i åpen markDenne planten tåler lett kulde. Derfor er mange interessert i hvordan man sår estragon på stedet. Dette bør gjøres tidlig på våren eller høsten..

Når frø blir sådd direkte i hagen, lager de små riller, vanner bakken, planter plantemateriale og drysser litt jord.

frøplanter av estragonDe forventer skudd hvis utetemperaturen er mellom + 18 ° – + 20 °. Dette regimet er ikke typisk for alle regioner. Derfor anbefaler erfarne gartnere å bruke frøplanteringsmetoden..

Når to sanne blader dannes på hver spire, må plantene brytes.

Voksende estragon fra stiklinger

vokser fra stiklingerHvis våren vanligvis er varm i ditt område, kan du forplante estragon med stiklinger allerede i begynnelsen av mai. Lufttemperaturen må være minst + 18 °. Velg unge og sunne stilker. Skjærets lengde er fra 10 til 15 cm. Skjæringen utføres i spiss vinkel (ca. 45 grader). Legg deretter kuttet av skjæret i en krukke med en løsning av et vekststimulerende middel i en dag. Legg deretter skjæret i bakken og dekk det med folie. Et velutstyrt drivhus er perfekt. Denne metoden krever tålmodighet. Vent på de første røttene ikke tidligere enn om en måned. Overfør deretter stiklingene til hagen, der du planlegger å dyrke estragon konstant.

Fra lagdeling

vokser fra stiklingerVelg en passende stilk som fortsatt er ung (1 til 2 år gammel). Forbered et spor eller et spor i bakken. For denne formeringsmetoden er det ønskelig å ha en trestift i form av den latinske bokstaven V. På den delen av stammen du vil rotere, gjør flere kutt (ikke veldig dypt). Bruk en slik brakett til å feste stammen til bakken og dekk den lett til med jord på toppen. Fukt jorden med jevne mellomrom til røttene dukker opp. Våren neste år skilles den rotfestede stammen fra den voksne planten og plantes i hagen.

Ved å dele røttene

oppdeling av røtterAgronomer mener at dyrking av estragon på det åpne feltet på ett sted kan utføres i svært lang tid (opptil 15 år). I praksis anbefaler erfarne gartnere å oppdatere anlegget hvert fjerde år. Ellers vokser den for mye, tetter til andre hageavlinger, og mister også smaken og karakteristiske aromaen..

Den gamle planten graves forsiktig opp. Røtter vridd og skadet av sykdommer fjernes. Resten er delt inn i deler, som hver skal ha fra 2 til 4 vekstknopper. Så gjenstår det bare å levere dem på et forhåndsdefinert sted..

Hvordan vanne og gjødsle

vanlig vanning av estragonÅ plante og ta vare på estragon utendørs er enkelt. Foretrekker moderat vanning. Hvis sommeren er veldig varm og tørr, kan du øke den litt. Gjennomsnittlig vanningsregime – en gang hver 2. – 3. uke.

Gjødsel påføres jorden på våren (før blomstring eller etter den første luken). Det er best å mate det med infusjon av mullein (fortynn minst 5-6 ganger) eller tørket aske (et glass eller to under hver busk). Kaliumklorid og superfosfat brukes også (1 skje / 10 l vann).

Når estragon har vokst i hagen det andre året, kan urea (10 g), superfosfat (25 g) og kaliumsulfat (15 g) spres over hagen. I fremtiden er det bedre å ikke bruke nitrogenholdig gjødsel. Fra dem er bladene mettet med nitrater og mister smaken..

Estragon er veldig populær i matlaging. Friske og tørre blader legges til marinader, sauser, eddik tinkturer. Det er mye brukt i sylting av agurker og sopp. Hakket estragon med selleri og persille er et utmerket krydder for dressing av supper. Noen varianter legges til salater. Estragon konsumeres med måte. En tallerken inneholder 25 – 30 g friske blader og bare 2-3 g tørt gress.

Forberedelse til vinteren

høsting av estragon for vinterenHøsting av estragon for vinteren kan gjøres på forskjellige måter:

 1. Friske blader kan fryses. Pakk dem med film og legg dem i spesielle rom der du oppbevarer frukt og grønnsaker.
 2. Oftest tørkes bladene for vinteren. Klipp dem av når planten bærer frukt eller er i ferd med å blomstre. Tørkingen foregår på et tørt sted, beskyttet mot sollys. Lufttemperaturen bør ikke overstige + 35 grader, og fuktigheten bør holdes innenfor 5-7%. De tørkede bladene males til pulver og lagres i glassbeholdere eller poser av naturlig klut..
 3. Du kan også sylte bladene. De vasket, tørkede platene finhakkes og blandes med salt i et forhold på fem til en. Deretter presses bladene tett i sterile glass og lagres under plastlokk på et kjølig sted..
 4. Bladene legges i krukker, drysses med salt og helles med raffinert vegetabilsk olje eller eddik. Banker plasseres på et kjølig sted.
 5. For ferske grønnsaker året rundt, dyrk estragon i potter hjemme som et husplante..

Ikke vær redd for å prøve nye ting. Dyrk estragon på hagetomten din – og du vil gi en ny smak til alle rettene dine.

Duftende estragonkrydder – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă