15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer dyrking av laurbær i det åpne feltet

voksende laurbær i det åpne feltet Løvblad er et uunnværlig krydder på kjøkkenet til hver husmor. For å ha nok av det, er det ikke nødvendig å kjøpe hele partier, fordi dyrking av laurbær i det åpne feltet er innenfor makten til alle. På de nordlige breddegrader er det selvfølgelig meningsløst å plante et tre i hagen på grunn av dets termofile natur. Men i sør og til og med i midtfeltet føles laurbær ganske godt i hagen. Hvis du bestemmer deg for å alltid ha duftende blader for hånden, er det ikke nødvendig å trenge blomstene dine i vinduskarmen. Du kan plante laurbær blant hagetrær. Og hvordan du gjør det og hvordan du skal ta vare på det, vil vi fortelle deg i dag.

Måter å plante laurbær på i landet

laurbærfrø

Det er to måter å plante og forplante et løvblad i landet:

 • fra frø;
 • vegetativt (ved roting av stiklinger og lagdeling).

Begge metodene gir gode resultater, men hjemme, når det ikke er noe sted å ta stiklinger, plantes laurbær oftest med frø. Også ferdige frøplanter kan om mulig kjøpes i barnehagen, noe som vil fremskynde prosessen med å vokse og få en høst av duftende blader. Frøplanter plantes om våren eller høsten. La oss se nærmere på hvordan du får denne edle planten på stedet.

Voksende laurbær fra frø

laurbær fra frøLaurbærfrø har en høy spiringskapasitet (opptil 95%), men bare ferske. Du må ha tid til å bruke dem innen 6 måneder etter innsamling. På grunn av den store mengden eteriske oljer spirer de tett og tar lang tid, men nesten alle.

Du kan forlenge holdbarheten til frøene til neste sesong ved å sette dem i kjøleskapet..

Du kan plante frø:

 1. Direkte ut i åpen mark. De gjør dette umiddelbart etter at de er høstet, eller de kjøper friske frø og sår dem i hagen på slutten av høsten. De går i dvale i jorda, og spiring begynner med begynnelsen av stabil varme (minst 20 ° C) sent på våren. Når plantene vokser opp, må de tynnes ut og transplanteres til et permanent sted om høsten..plante laurbær i åpen mark
 2. I potter for frøplanter. Såing av frø bør startes allerede i slutten av januar – begynnelsen av februar. Små beholdere er fylt med lett og næringsrik jord og frø blir sådd. Det er ikke nødvendig å utdype dem mye, 1,5 cm er nok. Inntil spirene dukker opp, holdes krukkene under en film, periodisk ventileres drivhuset og fuktes jorden. Når plantene vokser opp, kan de tynnes ut eller umiddelbart plantes forsiktig i separate blomsterpotter for dyrking. De modne plantene plantes i hagen allerede i inneværende sesong. For vinteren må plantene være dekket. Når den vokser i den midterste kjørefeltet, er det fornuftig å la laurbærbladplanter stå på vinteren det første året hjemme.potte laurbær

Du kan akselerere spiring av laurbærfrø ved først å rense dem fra beskyttelsesskallet og spire i vått sagflis.

Når du sår i åpen mark om vinteren, utføres ikke denne prosedyren, ellers dør frøene.

Skjære et laurbærtre

forberedelse av stiklingerUnge laurbærskudd er veldig seige og roter godt. Ved stiklinger oppnås en ny plante med eget rotsystem om et par måneder. Prosedyren begynner på midten av våren eller forsommeren, og kutter grener med grønn bark fra en voksen laurbær, som ennå ikke er lignifisert. De er delt inn i skaft, og hver må ha minst 3 internoder og et skrått nedre snitt. Bladene som vokser nedenfra blir kuttet helt av. På de øverste arkene blir halvparten av platen kuttet for å redusere fordampning av fuktighet..

Stiklinger må forankres i en jordblanding basert på sand, lauvjord og torv. Hver er plantet i en egen beholder, dekket med en krukke på toppen. Etter et par måneder kan rotte laurbærstiklinger plantes på et permanent sted..

Hvordan dyrke laurbær fra stiklinger

voksende laurbær fra lagdelingDet er best å rotte stiklingene sent på høsten ved å velge en sunn og godt bøyende nedre gren. Ved siden av en voksen busk, må du lage et spor og legge lag i den og sikre den med en brakett. Dryss med jord på toppen.

Det anbefales å skille lagene fra moderbusken og plante om våren. Jorden blir forsiktig raket av og en ny busk blir kuttet av, samtidig som den klemmer toppen.

Å dyrke laurbær utendørs

laurbær på sommerhusetNår du planlegger å plante en kultur på nettstedet ditt, ikke glem hvor løvbladet kommer fra. Hvis du bor i de sørlige områdene, er det ingenting å bekymre seg for. Laurel er innfødt i varme Middelhavsland, selv om den også kan overleve under kjøligere forhold. Det er sant at i varmen vokser laurbær i form av et høyt tre, og i områder der gjennomsnittstemperaturverdiene er lavere, tar det form av en busk. I denne formen tolererer planten lettere vinteren, og hvis den fryser ut, så bare ovenfra. Rotsystemet forblir i live og vokser mange unge vekster hvert år.

laurbærbuskNår det gjelder hvor løvbladet vokser i Russland på det åpne feltet, er det hovedsakelig den sørlige delen av landet (Svartehavskysten, Krasnodar -territoriet, Transkaukasia). Laurel har god frostbestandighet. Den tåler temperaturer selv ved -15 ° C. Ved 25 ° C frost oppstår imidlertid fullstendig frysing av antennedelen og noen ganger til og med røttene..

Generelt vil det ikke skape store problemer for gartnere å dyrke et laurbærtre på det åpne feltet i en hage. Det eneste som må kontaktes på en ansvarlig måte, er å nøye vurdere organiseringen av vinterlyet. Jo lenger fra sørlige regioner og nærmere midten av breddegrader, jo mer pålitelig bør den være..

Stort sett krever ikke laurbærtreet jord, men det vil vokse bedre og raskere i lett og næringsrik jord. Hvis det ikke er slik på nettstedet ditt, må du fylle ut jordsmammensetningen som er best egnet for laurbær, når du planter i et hull, i stedet for den utgravde jorda. Det kan bli:

 • like store deler av løvmark, sand og torv;
 • 2 andeler sand og en andel humus, lauv og tørt land.

Det er en god idé å legge til litt mer aske..

sted for laurbærDet er bedre å plante laurbær i et godt opplyst område – det er her det vil vokse i form av et tre. Imidlertid er delvis skygge for planten heller ikke skummelt, men da blir det en frodig busk. På de midterste breddegrader vokser kulturen på denne måten, noe som hjelper den til å tåle kalde vintre. Og for å stimulere utviklingen av underjordiske knopper og dannelsen av en buskart, blir rotkragen utdypet til 10 cm.

Hvordan ta vare på laurbær utendørs

laurbærpleie

Å dyrke laurbærblader i landet innebærer et lite sett med omsorgstiltak:

 1. Vanning. Rikelig, men moderat hyppig, i henhold til sesongen (omtrent en gang i uken). Som en tørkebestandig avling vil laurbær lettere tåle mangel på fuktighet enn vannlogging av jorda..
 2. Topp dressing. Påfør et mineralkompleks 2 ganger i måneden fra midten av våren til slutten av sommeren. I tillegg er det lov å gjennomføre en enkelt fôring i løpet av sesongen med fosfor og aske..
 3. Beskjæring. Det er mest praktisk å kombinere det med høsting, og det vil være lettere å dekke et slikt tre. I midtbanen anbefales det å kutte buskene radikalt og etterlate stubber opp til 10 cm høye. Formativ beskjæring begynner når laurbæren “blir” 2 år gammel. Den utføres i slutten av juni – begynnelsen av juli, og gir kronen ønsket form (ball, pyramide og så videre).

Når du skal samle laurbærblad

laurbærsamlingInnhøstingen av laurbær vokst på det åpne feltet startes fra fjerde år av laurbærens liv. I løpet av denne tiden er treet gjengrodd med et stort antall grener som kan kuttes sammen med løvet. I tillegg inneholder løvverk eldre enn 3 år flere næringsstoffer og oljer. Det er bedre å begynne å kutte fra oktober, mens du kan kutte avlingen til desember, og i sør – til februar.

Det er ikke verdt å “overeksponere” bladene på laurbæren lenger og la dem stå i 5 år – de mister presentasjonen og visner.

Kuttede blader skal legges ut i ett lag på et brett og tørke i et varmt, ventilert rom. Kvister kan bindes i bunter og henges. Tørkede lavrushkas lagres i opptil 2 år i glassbeholdere under lokk og opptil 1 år i stoffposer. Med lengre lagring forsvinner deres rike aroma gradvis..

Det er bedre å ikke bruke nyslåtte laurbærblader til kulinariske formål. Selv om de lukter fantastisk, vil de ødelegge hvilken som helst tallerken og gi den bitterhet..

Hvordan dekke et laurbærtre for vinteren

ly av laurbær for vinterenI midtbanen, der planten vokser i form av en busk, vil det ikke være noe problem å organisere et vinterly. Den trimmede laurbæren (de resterende lave stubbene) trenger bare å dekkes med jord og dekkes med blader eller grangrener på toppen. Når det snør, kan du kaste en snøkappe på toppen.

Hvis du dyrker en laurbær i form av et tre og ikke kutter den overjordiske delen for vinteren, må du tukle litt. I dette tilfellet er det verdt å vurdere hvordan du dekker laurbæren slik at grener og løvverk ikke berører lyet. Tross alt vil det bli vått, fryse og følgelig skuddene også. Dette kan gjøres som følger:

 1. Forsiktig, for ikke å bryte, knytte grenene til en haug.
 2. Pakk med agrospan, dekk bunnen med jord og bind toppen.
 3. Lag en sylinder av hagenettet, hvis diameter skal være større enn den resulterende kolonnen fra det innpakket treet.
 4. Pakk sylinderen med agrospan.
 5. Legg på toppen av den innpakkede laurbæren og bind toppen.
 6. Legg filmen på toppen og fest den.

Dermed vil grenene på laurbærtreet ikke komme i kontakt med lyet, selv om det blir vått. Som et resultat vil laurbæret overvintre trygt og vil ikke fryse selv ved sterke frost (-20 ° C).

laurbærbusk etter vinterenSom du kan se, er dyrking av laurbær i det åpne feltet en helt gjennomførbar oppgave. For å gi den et lyspunkt og trygt ly for vinteren, trenger du ikke å kjøpe krydret blader i butikken. Nok for deg selv, og for alle slektninger, og til og med naboer. Plant og du vil ikke angre!

Lagretilstanden etter vinteren – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă