15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende merian: reproduksjon, omsorg og bruk i matlaging

voksende merian Å dyrke merian på nettstedet ditt blir stadig mer populært blant gartnere og kokker. Dens særegenhet ligger i den eksotiske smaken og unike aromaen som dette krydderet gir til ulike retter. I tillegg har planten medisinske egenskaper, gjenoppretter nervesystemet og lindrer tegn på depresjon..

Beskrivelse av plantens utseende

merian blomstrer Hvis mange tidligere ikke visste hva merian var, nå har alt endret seg. Dette krydderet brukes både i matlaging og kosmetologi. Skuddene til planten er rette og forgrenede og når fra 20 til 50 cm i høyden.

Kvistene er grå med en sølvaktig glans. I unge planter er stammebunnen fleksibel, men den stivner over tid..

Hage -merian inneholder vitaminer og mineraler som er nødvendige for riktig utvikling av menneskekroppen.

Når det gjelder bladene, kan de være spatelformede eller eggformede med en solid kontur. Blomstene er hvite, lyserøde og rosa. Knoppene åpnes i midten eller på slutten av sommeren. På slutten av blomstringen dannes frukt. De er nøtteaktige og eggformede..

Sted for planting av merian

merian i hagenKrydderet er veldig glad i lys. I denne forbindelse, for dyrking, bør du velge steder beskyttet mot sterk vind med tilstrekkelig sollys. Å dyrke merian i skyggen kan påvirke antall frukter og kvaliteten på eteriske oljer negativt..

Når det gjelder jordsmonnet, er det beste alternativet en luftig, løs jord, med tilstedeværelse av kalksteinbergarter i den. Sand- og leirjord kan også brukes til å dyrke merian. Slik jord varmer godt og holder på fuktigheten i lang tid..

Det anbefales å plante merian i de tidligere potetsengene. Planteringen kan startes etter at jorden er løsnet ved tilsetning av humus eller kompost..

Metoder for såing og spiring

Å dyrke merian fra frø er ikke en lett oppgave for gartnere. Spice krever spesiell oppmerksomhet til planting og omsorg..

Planting av merianfrø

frøplanter av merianfrøReproduksjon av merian er mulig ved hjelp av frø, så vel som ved plantemetoden. Plantingen begynner etter tilstrekkelig oppvarming av jorden. For at kornene skal spire raskt og at unge planter utvikler seg godt, må du forberede jorda. For å gjøre dette må du grave opp området 14 dager før såing ved å tilsette gjødsel. Per kvadratmeter jord bør du legge omtrent 5-6 liter humus.

Frø bør plasseres på en dybde på 10-15 mm, etter at de er blandet med tørr sand. Avstanden mellom bedene bør være innenfor 0,7 m. De første skuddene kan sees 2-3 uker etter såing av merianfrø.

Stellemetoder og såing av merian i åpent jord

vi sår merian i hagenKrydderfrøplanter plantes i åpen bakke først etter at jorda varmer godt opp. Vanligvis faller denne tiden i slutten av mai og begynnelsen av juni..

Du må plante fra 15 til 20 spirer per hageseng. Det anbefales å velge bare sterke og store prøver..

Området for planting av frøplanter skal være lyst og beskyttet mot trekk. Viktige nyanser ved såing:

  1. Grunning. Krydderet vokser godt på et sand- og leirunderlag, på grunn av effektiv oppvarming av solstrålene.
  2. Vanning. Marjoram tåler perfekt tørre dager, men til tross for dette, ikke glem vanning. Buskene bør vannes med varmt vann med jevne mellomrom. Det anbefales å utføre prosedyren tidlig på morgenen eller sent på kvelden..
  3. Topp dressing. Gjødsel bør tilsettes 3 uker etter planting av merian i åpen mark. For dette brukes superfosfat (0,02 kg), urea (0,01 kg) og kaliumsalter (0,01 kg). Kombiner og fordel alle komponentene på hagesengen i en kvadratmeter.befruktning

Avlingen høstes to ganger i sesongen – juli -august, slutten av september og begynnelsen av oktober. For å samle, kutt bladene 0,6-0,8 m fra bakken med en godt skjerpet kniv. Deretter må du vaske og tørke råvarene grundig..

Bruke merian i matlagingen

merian i matlagingDenne planten er en god hjelper for kokken. Marianblader, korn og stilker brukes til å tilberede en rekke retter. Friske planter konsumeres i hvilken som helst form. Bakken deler blir ofte lagt til forskjellige toasts og sauser..

Hjemme brukes merian til matlaging:

  • kjøttretter:
  • supper:
  • forskjellige typer salater;
  • drinker.

Merian brukes ofte i matlaging til sylting av grønnsaker..

Marjoram grønne blader er fullpakket med mange nyttige essensielle oljer. På grunn av dette blir de ofte brukt til å tilberede medisinske infusjoner..merian drink

Mange land skryter av sine tradisjonelle retter, som inkluderer merian. Franskmennene bruker krydderet til å lage hare-baserte patéer. Tsjekkere lager retter fra poteter, sopp og svinekjøtt, mens italienerne koker rissupper. Krydder er et must i tyske pølseprodukter, og armeniere bruker merian som et alternativ til salt og pepper..

merian i salatDet tørkede krydderet er veldig populært i mange europeiske land og Amerika. Det brukes i økende grad til å lage burgere og andre gatekjøttretter..

Merian kan også legges til fet mat på grunn av dens gunstige effekter på fordøyelsesprosessen..

“Pølseurt”, som merian også kalles, er i perfekt harmoni med forskjellige grønnsaker. Det anbefales å legge krydderet til poteter, kål og bønner. Ved hjelp av dette krydderet lages alkoholfrie drikker, vin, tilsatt rømme eller tomatsaus. Diabetikere bruker merian som en erstatning for salt.

Hvis du vil dyrke merian i hagen din, følger du alle tipsene og triksene. For god vekst og utvikling av planten bør du følge instruksjonene for vanning, og ikke glem rettidig påføring av gjødsel..

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă