15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting og omsorg i det åpne feltet i landet for dagliljer

daglilje i landet Blant blomsteroppdrettere regnes dagliljer med rette som en av de mest upretensiøse og takknemlige stauder. Hvis hagen er dekorert med dagliljer, vil det tydeligvis ikke være en belastning for eieren av stedet å plante og ta vare på dem i det åpne feltet..

Planter som elsker solen har det bra i delvis skygge, det viktigste er at plantene lyser aktivt i minst 6 timer. Daylilies stiller ikke spesielle krav til jordens sammensetning og kan vokse og blomstre i mange år på ett sted og danne tette frodige klumper.

Likevel, hvordan skaper du de beste vekstbetingelsene for disse spektakulære blomstene? Når skal jeg plante dagliljer utendørs, om våren eller høsten? Hvordan ta vare på planter på forskjellige tider av året? Se også: vertsblomst – foto og beskrivelse!

Sted for planting av dagliljer i bakken om våren

denne dagliljen kan plantes Når du velger et sted for en daylily, må du ta i betraktning at planter elsker solen, ikke er redd for vinden og trives der andre dekorative stauder vil føle seg undertrykt. På samme tid trenger dagliljer frihet for fri vekst. De liker ikke når det er store planter, busker og trær i nærheten, som blir en slags konkurrenter om blomster for et sted i solen..

Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å plante lette varianter av dagliljer på mer opplyste steder, og for lilla, røde, flerfargede varianter, som har en viktig fargemetning, se etter områder med liten skygge.

For å forenkle stell av dagliljer etter å ha plantet dem i åpen mark, velges steder for planter som ikke oversvømmes om våren. Om sommeren bør plantens kraftige jordstengler ikke lide av nærliggende forekomst av grunnvann.

Den beste tiden å plante dagliljer på stedet

upretensiøs flerårig daylilyDaylilies er en slags hundreåringer. De vakreste blomstene, som danner gardiner dekorert med flerfargede koroller, de kan vokse opp til et og et halvt tiår uten å transplantere. Dette bør tas i betraktning når du velger et sted for planter i hagen, og vet også at maksimal blomstring bare vil være 5-7 år. Da vises stengelblader blant tett løvverk sjeldnere, og blomstene på dem er mye mindre enn før. Derfor blir plantene hvert par år transplantert og deler voksne stauder.

En upretensiøs kultur tolererer lett denne prosedyren fra tidlig på våren til høsten. Men å plante dagliljer i bakken om våren går alltid uten komplikasjoner, stiklingene slår raskt rot og vokser, blomstrer i samme sesong.

Vårværet er foranderlig, og hvis det er fare for frost, er det bedre å utsette plantingen. Plantematerialet som er anskaffet eller oppnådd etter å ha delt sine egne planter, kan lagres i omtrent en måned ved å grave plantens rotsystem i sand, torvesandig substrat eller skifte det med en fuktig klut. På samme tid blir bladplatene til dagliljer kuttet i to eller en tredjedel for å redusere plantens behov for fuktighet..

Hvis sommeren ikke er varm, og for dagliljer, når du planter i bakken, som om våren, kan du virkelig skape komfortable forhold, ingenting hindrer deg i å dekorere hagen før høsten. Men med en høstplanting er det en risiko for at plantene ikke får tid til å rote godt, og neste år, hvis de overlever, blir de veldig svekket..

Hvordan plante dagliljer om våren

dagtransplantasjonFør plantene overføres til hagen, må de være forberedt på planting:

  1. Daylily -strimler blir undersøkt, skadede, tørre eller råte røtter fjernes.
  2. Skiver behandles med tre eller aktivt kull knust til en pulverkonsistens.
  3. Hvis dette ikke har blitt gjort før, kuttes løvet 10-15 cm over bunnen av bladplatene..

Ofte har plantematerialet som er kjøpt i butikken tørket opp når dagliljen er plantet i det åpne bakken, og stell av en slik plante begynner med en 4-timers bløtlegging av rotsystemet i en vekststimulator.

Stedet er valgt, plantematerialet venter på at det skal overføres til bakken. Det gjenstår bare å forberede jorda som er egnet for dagliljer og begynne å plante. Dekorative stauder foretrekker et løst, lett underlag med en nøytral eller lett sur reaksjon..

behagelige forhold for dagliljenFør du planter dagliljer om våren, må jorden på deres fremtidige bosted graves opp på en full bajonett av en spade. Deretter lager du et plantehull som er tilstrekkelig til å imøtekomme jordstenglene. For mer bekvemmelighet:

  • en kjegle fra et løsnet underlag helles i bunnen;
  • en plante er plassert på toppen av bakken;
  • rhizomer legges forsiktig ut på jorden;
  • dryss den underjordiske delen av dagliljen med jord, slik at rotkragen ikke synker mer enn et par centimeter.

ung dagliljeEtter at plantingen er fullført, blir jorden rundt tappet litt, og dagliljen blir vannet.

For å redusere fordampning av fuktighet kan jorda under plantene mulkes med alle tilgjengelige midler, for eksempel råtnet bark eller nåler, halm eller spesialisert materiale..

Daylily omsorg etter planting i åpen mark

vannet daglig på morgenen og sent på kveldenRegelmessig pleie av planter etter planting består av vanning, løsne jorden og fjerne ugress.

I den varme årstiden krever aktivt voksende og blomstrende stauder mye vann. Hvis dagliljer er tørste, kan dette ses av falmet løvverk, nektelse til å danne eller slippe knopper. Stauder reagerer utmerket på ytterligere fukting om sommeren.

Derfor kan dagliljer plantes i nærheten av vannforekomster eller bruke veldig grunt sprinkling:

  • I varmt vær vannes dagliljer rikelig, slik at jorda under dem er 20-30 cm våt, det vil si til dybden av rotsystemet.
  • Hvis sommeren ikke er varm, kan du redusere hyppigheten av vanning, men du må overvåke løvverkets stilling..

Den beste tiden å vanne dagliljer er tidlig morgen eller kveld, når det ikke er fare for solbrenthet på blomstene..

Med riktig planting og omsorg dukker blomstene av dagliljer, som på bildet, samme sommer. I det første året blir plantene ikke matet i tillegg. Innføringen av kompleks gjødsel for blomstrende prydavlinger begynner neste vår. Når du velger et produkt, er det bedre å foretrekke formuleringer med et moderat nitrogeninnhold, noe som forårsaker overvekst av løvverk til skade for blomstringen. Om sommeren blir stauder matet to ganger, og nærmere høsten får plantene kaliumfosforgjødsel for bedre forberedelse til vinteren.

Planter er hardføre, men kan lide når det er for lite snø på stedet. Derfor, i snøfrie vintre, er det bedre å dekke dagliljer med grangrener, nåler, halm og andre materialer for hånden. Så snart den massive snøsmeltingen begynner, frigjøres dagliljer, ellers utvikler vrangforestillinger seg på plantens rothalsbånd.

Det kan sees om dyrking av dagliljer i landet

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă