15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av laurbær med stiklinger er en interessant aktivitet for gartnere

voksende laurbær Frisk løvverk av et eksotisk innendørs tre vil gjenopplive ethvert rom, det være seg en leilighet, et hus eller et kontor. Derfor tiltrekker forplantningen av laurbær av stiklinger oppmerksomheten til mange gartnere som er klare til å omhyggelig dyrke denne vakre planten. Biologer sier at laurbær duftende blader frigjør fytoncider i miljøet, som renser og frisker luften. Som et resultat starter ikke forskjellige typer sopp eller skadelige bakterier i rommet. I tillegg vil vertinnen alltid ha det ferskeste krydderet tilgjengelig..

Hjemme vil laurbær vokse til ca 2 m i høyde og over.

Reproduksjon av laurbær ved stiklinger: forberedelse av plantemateriale

forplantning av laurbær ved stiklinger Sammenlignet med sitron er det enkelt å dyrke et buktre hjemme eller på kontoret. Planten slår herlig rot selv på nordsiden, der det ikke er så mye lys. Interessant nok, etter 2 år, vil planten allerede ha fulle blader som kan brukes som krydder..

Reproduksjon av laurbær ved stiklinger begynner med forberedelse av plantemateriale. Den kan kjøpes fra butikken eller hentes fra en voksen plante. Vanligvis høstes stiklinger om våren eller i den første sommermåneden, når treet har flyttet helt fra vinterstaten. Det er best å bruke plantemateriale fra årlige stilker som ikke er lignifiserte.høsting av stiklinger

For at laurbærstrikkene skal lykkes, kuttes unge grener i små biter på ca 8 cm. Hver av dem bør ha minst 3 internoder (ledige mellomrom mellom bladene). Den nedre delen av grenen skal kuttes under den skrå linjen.

Ved høsting av stiklinger må grenene kuttes med en skarp kniv, men ikke for å nå enden av grenen. Resten blir litt revet sammen med barken for å danne en “hæl”.

Bladplatene som er nærmere snittet må fjernes. De øvre er lette nok å kutte, og etterlater halvparten av bladet på grenen. Denne prosedyren gjøres slik at planten ikke mister mye fuktighet..

valg av plantematerialeEn enklere måte å forplante laurbær ved stiklinger er å kjøpe plantemateriale i butikken. Vanligvis selger de allerede forankrede grener, som umiddelbart kan plantes i bakken. Men det er tilrådelig å undersøke dem nøye for å legge merke til skader eller skadedyr, for eksempel et slire. I tillegg må de være elastiske i naturen, mettet med fuktighet..

Roteringsmetoder for stiklinger

rotte stiklingerNår plantematerialet allerede er i hånden, er det viktig å begynne å rote det. Det er to metoder tilgjengelig for hvordan du best gjør dette: i jord og i vann. La oss først se på hvordan du roter laurbærstiklinger på underlaget. For å gjøre dette må du først forberede en spesiell jord.. Du kan bruke et av disse alternativene:

  • bland torvland med myrmose i to;
  • ta en del sand og samme mengde torvjord;
  • bland sand med myrmos;
  • tilberede grov sand.

stilk i et næringsmediumNår valget er gjort, anbefales det å desinfisere jorda med varmt vann. Sanden kan ganske enkelt antennes over en brann. Prosedyren vil beskytte stiklinger mot skadelige bakterier. Drenering laget av ødelagt murstein, småstein eller ekspandert leire må plasseres på bunnen av beholderen. Deretter plantes et skudd fra et løvblad i det ferdige underlaget. Planten senkes ned i bakken med 1,5 cm, klemmes litt, fuktes litt og deretter dekkes med polyetylen. Hjemme må du overvåke ham nøye slik at han slår godt rot..

For å unngå at skjæringen kommer i kontakt med lyet, anbefales det å installere små beskyttelsespinner.

stiklinger for forankring i vannFor bedre roting behandles spirene med vekststimulerende midler, hvoretter beholderne plasseres i små drivhus. Den optimale romtemperaturen bør være omtrent + 25 ° C. Unge skudd sprøytes med vann hver dag og ventileres ved å fjerne plastdekselet. Takket være denne omsorgen vil stikkene ha røtter etter en måned. Deretter kan de trygt transplanteres i en ny gryte..

Men hvordan roter vi stiklinger i vann for å dyrke et eksotisk tre hjemme? Noen vil kanskje tro at denne metoden ikke er spesielt pålitelig for et slikt anlegg. Faktisk er det nok å holde seg til de grunnleggende operasjonene for at anlegget kan rote. Og så vil den kunne glede eierne med krydrede blader hele året..

Alt du trenger å gjøre er å ta en liten beholder, hell vann i den ca 5 cm i høyden og legg stilken der. Tara blir ført til et mørkt sted. Gjennom rotperioden endres ikke vannet, bare etter behov, fylles på med jevne mellomrom.

Å plante et laurbærtre ved å kutte

voksende laurbær fra stiklingerEtter at spiren har frigjort nok røtter, begynner de å plante planten. Velg en passende beholder og jord for dette. Gryten skal først være liten med et hull i bunnen der dreneringslaget skal plasseres. Deretter legger de et lag med torvjord, og sand på toppen. Det ideelle alternativet for å plante løvblad med stiklinger er å kjøpe en karbonatblanding i butikken.

Prosessen med å plante et løvblad i et forberedt underlag består av følgende enkle operasjoner:

  • gryten med stiklingene er godt fuktet slik at den lett kommer ut av jorda;
  • fjern spiren forsiktig og overfør den til et nytt sted;
  • en liten trakt er laget i jorden, 2 cm dyp;
  • en stilk er plassert i den;
  • sovne med sand;
  • litt fuktig.

transplantere stiklingene til et permanent stedFor å beskytte planten mot soppinfeksjon, ikke fyll den for mye med vann. Det er bedre å gjøre dette i små porsjoner ettersom det øverste laget av jorden tørker opp. I tillegg vil laurbær ikke nekte vanlig fôring. I spesialforretninger selger de forskjellige typer organiske blandinger eller mineralgjødsel. Noen gartnere bruker en svak mulleinløsning. I dette tilfellet bør du være spesielt forsiktig når du forbereder stoffet, følg doseringen nøye. laurbærEllers kan røttene bare brenne ut og planten dør..

Planten må transplanteres i en ny beholder hvert år. Når han fyller 5 år, utføres prosedyren en gang hvert fjerde år..

Ved å plassere flere gryter med laurbær på balkongen, vil du ikke bare dekorere rommet, men også mette luften med uvanlig friskhet..

Vi dyrker laurbær på kjøkkenet – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă