15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan formerer du dogwood selv?

hvordan å forplante kornel Det er flere måter å forplante kornel: frø, lagdeling, deling av busken, rotsuger og podning. Med forbehold om alle reglene og en klar handlingsrekkefølge, vil enhver metode gi gode resultater. Til å begynne med bør du studere detaljene for hver metode og velge et mer akseptabelt alternativ for deg selv..

Hvordan forplante dogwood ved stiklinger

forplantning av kornel ved stiklinger Denne metoden innebærer forplantning av kornel med grønne stiklinger. Produsert om sommeren etter at veksten av årlige skudd har opphørt. En sunn, moden busk som er minst fem år gammel, bør velges for kutting av stiklinger..

Adskillelsen av flukten gjøres om morgenen. Fra grenen du liker, er den øvre delen av skuddet 10-15 cm lang kuttet av. Ved hjelp av en skarp kniv lager vi et skrått snitt 1 cm under den siste knoppen. Da må saks fjerne alle bladene, bortsett fra de øverste 2-3.

Den ferdige skjæringen skal legges i en ferdig forberedt løsning i flere timer, som er et vekststimulerende middel. Etter at tiden har gått, skyll arbeidsstykket med kaldt vann og plant det i et drivhus.

Hvis mange stiklinger setter seg ned, plasseres de tett. Omtrent hver 3-4 cm. Det er nødvendig å vanne jorda godt. Etter planting, dryss jorden med ferdigvasket grov sand. Laget skal være omtrent 10 cm.

På slutten av arbeidet må alt dekkes med folie. En avstand på omtrent 20 cm bør være igjen fra toppen av stiklingene til taket i drivhuset. Drivhusforholdene krever at det opprettholdes et fuktig klima med en temperatur på omtrent 25 ° C. Ikke glem i fremtiden om obligatorisk ventilasjon og periodisk vanning..

Roten dannes om to måneder. Det er mulig å redusere forankringstiden ved bruk av visse typer sentralstimulerende midler.

Det dannede rotsystemet signaliserer ankomsten av plantens herdende por. Det er verdt å starte med en kortsiktig fjerning av filmen i drivhuset, og gradvis øke tiden hver dag. Det er nødvendig å beregne perioden slik at mini-drivhuset helt fjernes på den tiende, kanskje tolvte dagen.

stadier av forplantning ved stiklingerSenere kan du plante unge kornelplanter. Når tilpasning skjer på et nytt sted, er det tilrådelig å mate med organisk gjødsel og nitrogengjødsel. Et år senere blir de transplantert til et permanent sted for buskvekst. Både vår og høst er egnet for slike arbeider..

Denne metoden er preget av en lav vekstrate på frøplanter. Men det er ganske egnet hvis det passer gartneren eller det ikke er behov for et stort produksjonsvolum for dyrking..

Forplantning av kornel med frø

spiring av kornelfrøDenne metoden er ikke mindre tidkrevende, arbeidskrevende og møysommelig. For reproduksjon av dogwood fra frøet, høstes fruktene om høsten, og fjerner fruktkjøttet fra frøet. Så, i et helt år, blir frøene plassert i et fuktig miljø med mose eller sagflis. Selvfølgelig er det nødvendig å vanne underlaget regelmessig og beskytte det mot å tørke ut. Dette er hvordan lagdeling skjer, som er nødvendig for rask vekst og herding av frø..

stadier av reproduksjon av frøEn annen metode for denne dyrkingsmetoden innebærer å plante nyhøstede frø direkte i det åpne bakken om høsten. Etter det samme prinsippet formeres krysantemumfrø. Dogwood spiring vil også forekomme om et år. Men i dette tilfellet kan spiring være mye verre på grunn av uforutsigbarheten til naturlige forhold..

Frøene, som samles fra umodne frukter, har den beste spiringen..

Dogwood frø går 3-5 cm dypt ned i bakken. Når de første skuddene dukker opp, bør de mates og vannes etter behov. Det er også nødvendig å sørge for beskyttelse av spirer mot eksponering for direkte sollys for å unngå forbrenning av løvverk og rask tørking av jorda..

Om høsten, et år senere, vil plantene være opptil 15 cm høye. De kan allerede transplanteres til et nytt sted for vekst.

De første fruktene vises først etter 7-10 år..

Inokulering av kornel med stiklinger

dogwood inokulasjonDenne metoden kalles spirende. Det er mest foretrukket blant gartnere i reproduksjon av dogwood og andre typer fruktbusker og trær. Et stort pluss med vaksinasjon er at det kan gjøres både om våren i perioden med bevegelse av saftene, og fra midten av sommeren, når barken er godt skrelt..

Cornel podning ved skjæring utføres hovedsakelig på de ville artene på grunn av deres større tilpasning til forskjellige naturlige faktorer og overlevelse i det naturlige miljøet..

Egnet høyde for poding på villkorn er 10-15 cm. Hvis standardskjemaer brukes-75-80 cm.

Understammen, det vil si stedet hvor transplantatet skal settes inn, kuttes nøyaktig. En depresjon dannes i den midterste delen. Graft – øvre skjæring. Den skal ha en total lengde på ca 15 cm.

Tilberedt slik:

  1. Den fremtidige øvre delen blir kuttet av over nyren med et skrått snitt. Den må behandles med hagelakk.
  2. Den nedre delen skal ha en kileformet kutt 4 cm lang. Dette gjøres ved hjelp av to skrå seksjoner med en skarp desinfisert gjenstand.

To år gamle frøplanter brukes til poding av dogwood..

tett bandasje på vaksinenUnder podingen blir scionkilen forsiktig satt inn i fordypningen slik at en del av kuttet forblir utenfor. Fugen er pakket inn i gjennomsiktig materiale for å støtte strukturen. Selve busken er drysset med en blanding av torv og sand til podingsstedet.

Etter en slik prosedyre, bør dogwood plasseres i drivhusforhold, hvor de to delene vil vokse sammen raskere. Dette krever forhøyet temperatur. Vellykket fusjon kan bestemmes av utseendet til et nytt vev på stedet for inokulering – callus. Dette betyr at det er på tide å transplantere dogwooden i det åpne bakken og fjerne viklingen.

Videre trenger du bare å overvåke for å kutte av skuddene som har kommet ut av grunnstokken i tide. Denne prosedyren er nødvendig for å unngå dannelse av frukt på den ville delen av dogwood..

Reproduksjon ved lagdeling

forplantning ved lagdelingDen enkleste måten å få en ny plante er vegetativ forplantning. Denne metoden innebærer sprinkling av jord på individuelle grener fra den valgte busken. Etter en slik prosedyre tar skuddene rot og nye kornelplanter vil dukke opp fra dem..

På høsten eller tidlig på våren bør ettårige skudd eller grener som er to år gamle velges på busken. Etter å ha vippet og presset dem litt til den tidligere gravde bakken, fest den med hårnål i nærheten av jordoverflaten. Dryss med jord hele delen av skuddet, bortsett fra toppen. Den må festes og, litt hevet, festes på en vertikal støtte. Regelmessig vanning er nødvendig.

Forgjødsling av jorda vil sikre tidlig oppvekst av knopper og nye skudd. Allerede våren neste år skilles unge kornelplanter fra den gamle busken og transplanteres til et nytt sted.

Del busken

deling av en voksen buskDenne raske formeringsmetoden brukes når en stor moden plante må transplanteres til et annet sted. En busk er delt inn i mange nye frøplanter.

Reproduksjon ved divisjon kan gjøres to ganger i året:

  • før knoppene modnes tidlig på våren;
  • sen høst.

Ved å ta planten ut av bakken, blir den rengjort for tørre grener. Jorden fjernes forsiktig fra rotstokken og busken deles i flere deler. Hver ny prøveklar plante må ha en stilk og rot. Etter å ha trimmet rhizomet, blir hver del av dogwood -busken transplantert til sitt eget separate, spesielt forberedte sted.

Enhver av de beskrevne metodene er tilgjengelig og ikke vanskelig å implementere. Det viktigste er å følge reglene mens du observerer temperaturregimet, vanner og velger riktig sted for å plante en ny busk. Etter en viss tid kan du få en utmerket høst av veldig nyttige kornelbær..

Interessant om kornel og dyrking av den – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă