15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende kaskader og super kaskader petunier

fossende petuniaI lang tid har det dukket opp mange varianter og hybrider av cascading petunier på hyllene i spesialforretninger – en lianalignende, dekket med en utrolig mengde lyse, saftige, fascinerende blomster, en skjønnhet som overrasker floraens fantasi elskere med en kombinasjon av enkelhet og prakt.

Imidlertid er det faktisk ikke så lett å få ønsket resultat – ofte når skuddene ikke den lovede lengden, størrelsen og lysstyrken på blomstene er langt fra det produsenten kunngjorde, og antallet på plantene er ikke så mye som vi gjerne vil se.

For å få blomstene som enhver gartner drømmer om, er det nødvendig å følge reglene for dyrking av petunier, skape alle nødvendige betingelser for vekst og utvikling av planten, og ganske enkelt – elske blomsterbruk, sette pris på blomster, vær klar til å gi dem din energi, din tid og energi.

Agroteknikk for dyrking av kaskade petunier

Såing av petuniafrø er best i lett, godt luftet potteblanding, hvor hovedkomponenten er torv. Såing utføres fra midten av februar til april, på overflaten, frøene er ikke drysset med jord, de blir vannet (det er best å gjøre dette med en sprayflaske), deretter beholderne dekket med folie eller glass.

For å få vennlige, sterke skudd, er det nødvendig å gi avlinger et høyt fuktighetsnivå og god belysning, temperaturen på miljøet på dette stadiet bør være innenfor området 18 til 21 ° C.

Ved tidlig såing av frø trenger plantene ytterligere belysning (i gjennomsnitt bør bakgrunnsbelysningen slås på i 15 – 19 timer), ellers vil veksten være mindre aktiv, plantene får et sykt skrøpelig utseende, og hele poenget av tidlig såing blir opphevet.

Hvis vi sammenligner vekstrater for vanlige og brusende petunier, bør det bemerkes at sistnevnte utvikler seg mer intensivt. Etter dannelsen av basalskuddet begynner de laterale, horisontalt voksende umiddelbart å utvikle seg aktivt, så plukkingen bør gjøres i tide slik at mangel på plass for vekst ikke hemmer plantens generelle utvikling..

petunia på veggen Plukkingen utføres i fasen til det første sanne bladet, i løpet av denne perioden er planten ganske skjør, så det er nødvendig med spesiell forsiktighet, du kan bruke pinsett for ikke å skade plantene. Transplantasjonen utføres i separate kopper eller potter (torvgryter kan brukes) – dette er en nødvendig betingelse for fri og rask vekst av rotsystemet.

Du kan klare deg uten å plukke hvis du bruker granulære frø – de er ganske riktige størrelser for flekksåing. Slikt frømateriale har selvfølgelig en høyere kostnad, men arbeidet er forenklet og plantene lider mindre av manipulasjonene dine..

En viktig faktor ved dyrking av brennende petunier er fuktighetsnivået. Det er for vedlikeholdet at det er nødvendig å dekke plantene, men når de vokser, må plantene venne seg til naturlige forhold. For dette, etter utseendet på det første bladet, anbefales det å begynne herding: åpne filmen (eller flytt glasset) daglig, og øk luftetiden gradvis (fra 5-7 minutter til flere timer), hver gang du åpner eskene med frøplanter mer og mer.

Etter utseendet på 3-4 blader, blir plantene til den super-cascading petunia mindre finurlige, plantene får raskt styrke, vokser aktivt og utvikler seg. Følgelig krever flere næringsstoffer for utvikling.

petunia rosaDet er klokere å begynne med toppdressing ca 20 – 25 dager etter plukking, det er best med komplekse vannløselige mineralgjødsel, men det må tas i betraktning at konsentrasjonen av næringsoppløsningen for vanning bør gjøres svakere enn angitt på pakken for ikke å skade det delikate rotsystemet med overflødig nitrogen. Neste fôring utføres om to uker med mineralske eller organiske mineraler..

Transplantasjon i åpen bakke eller i hengende potter utføres i det tredje tiåret i mai, når trusselen om frost har gått, varmer jorda opp nok, men det varme været har ennå ikke lagt seg og solen er ennå ikke i stand til å brenne blomstene dine.

For å forhindre en stressende tilstand etter å ha plantet petunia på et permanent sted, kan du gjennomføre et sprøyteforløp med vekststimulerende midler, for eksempel “Epin”, “Zircon”.

For å få en vakker, pen og kraftig busk med cascading petunia, hvis bilde er presentert nedenfor, må du huske en viktig regel:

Kaskader og super-kaskader varianter og hybrider av petunier er ikke klemt! Dette påvirker vekst- og utviklingshastigheten negativt, og svekker og deprimerer også planten..

Det er best å plante petunia i solfylte områder, slik at den kan blomstre voldsomt og glede øyet med lyse, sunne, store blomster som tetter dekker skuddene.

I blomstringsperioden utføres toppdressing en gang i uken, vanning – etter hvert som jorden tørker, vil den rettidige løsningen av det øvre jordlaget skape god luftutveksling og vanngjennomtrengelighet, som er nøkkelen til helse og aktiv utvikling av rotsystemet, og derfor dets overjordiske del.

Populære varianter av fossende petunier

Blant det store utvalget av hybrider og varianter av cascading petunia, har følgende vunnet den største gunsten hos blomsteroppdrettere:

  • Petunia Double Cascade;
  • Petunia Gioconda;
  • Petunia Ramblin;

petunia dobbel kaskadePetunia Double Cascade, preget av enorme doble blomster med lyse attraktive farger med en behagelig aroma, en pen busk dekket med smaragdgrønne blader, er en av de vakreste representantene for årlige blomster.

Men selvfølgelig kan en av de mest attraktive artene kalles Gioconda petunia – mangeblomstret, krypende, brusende. En nydelig lav busk med sterkt forgrenede skudd, tett dekket med blomster, hvis diameter når 5-6 cm, vil bli en ekte perle i hagen. Ser bra ut i hengende gryter, forutsatt at kapasiteten er minst 10 liter. Et stort pluss er denne plantens evne til å tilpasse seg det bredeste temperaturområdet, noe som gjør det ikke bare mulig å dyrke denne variasjonen i forskjellige klimasoner, men også bevare den om vinteren.

En hybrid av petunier som raser Ramblin, relatert til surfinias (blomstrer to uker tidligere enn andre) er ikke forgjeves den mest ønskelige i hagen – buskens høyde overstiger ikke 40 cm, men de krypende skuddene kan nå en hel meter i lengde, som lar deg lage praktfulle vertikale komposisjoner i suspenderte potter. En overflod av blomster, tidlig blomstring, upretensiøs omsorg og en lang blomstringstid er hovedtrekkene til denne typen petunier..

petunia cascading ramblin

Når man ser på all denne skjønnheten og prakt, flerfarget og lysstyrken, vil spørsmålet sikkert dukke opp i hodet på en nybegynner blomsterhandler: hvilken variant å foretrekke? Det er ingen rådgivere her, det er vanskelig å finne et bestemt svar her … selv om nei. Det er. Velg en av hver type!

Tips for når du skal plante petunia for frøplanter – les i denne artikkelen!

Video: dyrking av en super-cascading petunia

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă