15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Estragon på vinduskarmen: hjemmepleie, planting

estragon på vinduskarmen Estragon på vinduskarmen (estragon) er en ekte dekorasjon av kjøkkenet. Dette er en langlever blant krydret urter, som vil vokse i 10-12 år, glede eierne med en pikant smak. Planten kan legges til retter som krydder eller en deilig forfriskende drink. Hvordan du dyrker estragon hjemme, kan du finne ut i denne artikkelen..

Beskrivelse av anlegget

frodig estragonbusk I høyden når estragon fra 30 til 150 cm. Plantens stilker i ung tilstand er grønne, over tid blir de gulbrune. De er rette.

Dragon løvverk har ingen stiklinger. De øvre platene og de som ligger nærmere røttene, er vesentlig forskjellige i form. Det nedre løvet er litt snittet langs kanten, og det øvre løvet er litt gaffelt. Avhengig av plantetype har platene forskjellige nyanser: fra mørk smaragd til grå-sølv.

Estragon løvverk inneholder mange eteriske oljer. De gir kulturen en smak som minner litt om anis. På samme tid er estragonen fullstendig blottet for bitterheten i den relative malurt..

estragon blomstrerEstragonknopper er små. De kan være grønne eller lysegule. Blomster samles ofte i smale panikler, som ligger øverst på en høy stilk. Blomstringstid – sensommer og september.

Det finnes flere typer estragon:

  1. Vanlig estragon. Representanter for denne arten har en ubehagelig lukt som til og med avviser insekter. I tillegg har den en uttalt bitter smak. Planten er stor, med uregelmessig formede blader.vanlig estragon
  2. Russisk estragon. Denne sorten brukes til matlaging, oftere brukes friskt gress på grunn av den behagelige aromaen. Planten er stor, har stort løvverk, blomstrer med lysegrønne panikler.Russisk estragon
  3. Fransk estragon. Det er et mindre utvalg av estragon med miniatyrblader. Har en krydret diskret aroma, brukes til matlaging som krydder.Fransk estragon

Estragonpleie hjemme

estragonpleieBelysning. Estragon er ikke en veldig kresen avling, den kan dyrkes på alle vinduskarmer. Øst- og sørvinduer er å foretrekke for mer lys. Ellers må du slå på ekstra belysning for estragonen. Med mangel på sollys bremser planten veksten, det grønne løvet blir blekt. Samtidig mister estragon sin smak..

Ikke hell estragon, ellers vil det føre til forfall av røttene og plantens død.

Vanning. Estragon foretrekker moderat vanning. Hvis du gir ham regelmessig sprøyting, en gang om dagen, eller enda bedre to ganger, må han vanne bare to ganger i måneden. Det er viktig å vanne unge spirer veldig forsiktig for ikke å tære jorden i nærheten av røttene..

Topp dressing. Gjødsel bør påføres når planten er i sitt andre år. Det er bedre å bruke en kompleks mineralgjødsel. Det tar litt. Det er nødvendig å systematisk løsne jorda ved basen slik at det ikke dannes skorpe på jorda..

Avl estragon

Den krydrede urten har et lite rotsystem. Derfor kan du dyrke estragon rett på vinduet i blomsterpotter eller beholdere. Det vil ikke ta mye plass.

Frøformering

vokser fra frøÅ dyrke estragon fra frø hjemme er enkelt. Det er viktig å følge enkle retningslinjer. Før du starter reproduksjonsprosedyren med denne metoden, må det huskes at estragonfrø er veldig små. estragonfrøFor å gjøre dem praktiske å plante, er det bedre å blande kornene med elvesand. Da blir såning av estragon med frø jevnere..

For å så 10 kvadratmeter med estragon er 0,5 g av frøene nok. Tross alt inneholder hvert gram omtrent 5000 korn..

Til å begynne med legges et dreneringslag på bunnen av potten. Jordblandingen helles på toppen. Hjemme oppnås det ved å blande tre komponenter (torv, humus, sand) i like store mengder.

Estragon vokser godt på jord som f.eks. Leirjord er for dårlig til det, derfor må det beriges ved innføring av blanding av humus, sand og torv. Hovedbetingelsen er at jorden ikke skal være sur, estragon liker ikke dette. For å justere pH, tilsettes kalk, dolomittmel. Ask eller knust kritt kan tilsettes. Gode ​​ingredienser vil være vermikulitt eller perlit, som kan regulere jordfuktigheten..

Plantematerialet blir sådd og dekker toppen med et tynt lag jord. Jorden er fuktet. Det er best å holde estragonfrø i et drivhus, under en krukke eller plastfolie. Ved en gunstig temperatur på + 18-20 ° vil de første skuddene vises om 20 dager.

Reproduksjon av estragon -stiklinger

forplantning ved stiklingerStiklinger bør skilles den 20. mai. Høyden på hver bør være innenfor 15 cm. De oppbevares i en dag i en løsning av rot eller et stoff som stimulerer dannelsen av røtter. Deretter plantes estragonkvistene i en blanding av jord, humus og sand, tatt i et forhold på 1: 1: 1. Stiklingene er dypet med 5 cm, de må dekkes med en film, og det skapes drivhusforhold for dem. Hvis du holder jordblandingen i fuktig tilstand hele tiden, vil stikkene rotere godt etter 3-4 uker..

Dragonutbredelse ved lagdeling

I nærheten av estragonbusken lages det grunne spor i bakken. I dem er 1-2 år gamle skudd bøyd og styrket. De må drysses med jord og vannes konstant for roting. Neste vår skilles stiklingene fra moderbusken og plantes separat..

Estragon i leiligheten vil hjelpe vertinnen med å gi selv den mest vanlige retten en utrolig smak. Med riktig pleie vil planten glede deg over det vakre utseendet i lang tid..

Dannelse av en frodig estragonbuske – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă