15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge de beste variantene av brokkolikål til sommerhytter

varianter av kålbrokkoli Brokkoli har lenge vært populær i Vesten for sin smak og vitaminsammensetning. Med utviklingen av grønnsaksavl ble russiske gartnere også interessert i grønnsaker. Vurder hvilke varianter av brokkoli som er best egnet for dyrking under forskjellige klimatiske forhold (se Romanesco -kål).

Hva du bør vurdere når du velger en brokkoli -variant

utvalg av kålbrokkoli Videre i artikkelen vil egenskapene til de mest populære brokkoli -variantene blant russiske gartnere bli presentert. For å finne ut hvilken av dem som er mest optimal for å vokse i ditt tilfelle, bør du ta hensyn til følgende faktorer:

  1. Klima. De fleste varianter av brokkoli er termofile, så de kan bare dyrkes i den varme sesongen. Hvis temperaturen over null i din region varer lenge nok, kan du velge en hvilken som helst tidlig modning, midt modning eller sen modning, bortsett fra spesielt avlet kuldebestandige hybrider som ikke tåler varme. Hvis du bor i den nordlige regionen, bør du velge varianter som er egnet for å vokse i et drivhus, kaldharde eller tidlig modning.
  2. Hagearbeid. Hvis du er en spirende gartner, kan det være verdt å starte med hybridsorter. De er merket med spesialbetegnelsen F1. Slike varianter stammer fra å krysse brokkoli med andre typer kål, noe som gjør at de kan være mer motstandsdyktige mot skadedyr og mindre krevende å ta vare på, ( * har et høyt utbytte *). Fordelene med ikke-hybrid sorter er at de ofte har en mer uttalt smak og kan dyrkes fra frøene neste år..
  3. Modningstid. I henhold til modningstiden er brokkoli delt inn i tidlig modning (modningstid opptil 100 dager), midt modning og sen modning (modningstid fra 130 dager). Tidlige modningsvarianter er vanligvis mer egnet for forbruk av rå, og sen modningsvarianter for varmebehandling og lagring i frossen form. For å konsumere brokkoli gjennom året, kan du ta flere varianter av forskjellige modningstider..
  4. Produktivitet. Avhengig av sorten kan 1 til 7 kg frukt høstes fra 1 kvadratmeter.
  5. Lagringsmetoder. Noen varianter av brokkoli kan forbli brukbare i flere måneder uten ekstra behandling, mens andre er egnet for langtidsoppbevaring bare i hermetisk eller frossen form..
  6. Smakskvaliteter. Hver brokkoli har en spesiell smak, men det er umulig å forstå hvilken du vil like uten å smake.

Tidlig modne varianter

Tidlige varianter av brokkoli er ideelle for regioner der været er varmt nok til å dyrke grønnsaker utendørs. Slike planter modnes innen 2-3 måneder etter planting. I utgangspunktet har tidlig modning av brokkolisorter en skjør struktur og beholder ikke friskheten i lang tid uten varmebehandling. De er ideelle for rå forbruk..

Variasjon Utsikt Modningstid Ombordstigningstid Foretrukket klima Utbytte Hodevekt Side skyter vekt
Batavia F1 Hybrid Opptil 100 dager Midt i mars – midten av april (fra frøplanter) Varm 2,5 kg 0,7 til 1,5 kg, Fra 200 gram
Linda Sorter 85-105 dager Slutten av mars – april

(fra 35 dagers frøplanter)

Noen 3-4 kg 300-400 gram 50-70 gram
Herre F1 Hybrid 60-64 dager Fra 20. april (fra månedlige frøplanter) Noen Opptil 4 kg Ca 1,5 kg Opptil 200 gram
Vitamin Sorter 75-80 dager Mars april Noen Fra 2 kg Ca 300 gram
Monaco F1 Hybrid 70-75 dager Planting av 45-55-dagers frøplanter i den varme årstiden Noen Ca 4,2 kg 1,5-2 kg
Tone Sorter 70-90 dager Planting av frøplanter i mars, utendørs – i begynnelsen av mai Noen 1,6-2 kg Fra 200 gram 50-70 gram
Caesar Sorter 95-110 dager april Noen
Krøllete hode Sorter Opptil 100 dager Mars april Varm 500 gram

Foto og kort beskrivelse

sort BataviaBatavia F1 tåler varme godt og bærer frukt til den første frosten. Det er en ideell brokkoli -variant for den midterste stripen. Denne sorten er best konsumert fersk, selv om den ikke varer lenge. Beholder smaken når den er frossen.

Linda kålLinda brokkoli er en mellomstor busk med 7 fruktskudd. Frukt er rik på lett fordøyelig jod.

klasse Herre

Herren er mer egnet for utendørs dyrking enn i et drivhus. Busken er motstandsdyktig mot mugg. Fruktene er forsterket med kalium, som forhindrer utvikling av hjerte- og karsykdommer.

brokkoli vitaminFruktene av brokkoli Vitamin må høstes 80 dager etter planting. Ellers blir de for løse og ubrukelige..

Monaco variasjonFruktene av Monaco -sorten er veldig saftige. Bushens busk blir opptil 80 cm høy og har ingen sideskudd, men denne sorten er en av de mest produktive. Planter er resistente mot bakteriose.

variasjon TonusBildet viser at Tonus brokkolikål har et uvanlig utseende. Fruktene har en uvanlig delikat smak. Planten kan bære frukt selv i frost, derfor er den ideell for planting i de nordlige områdene, selv om utbyttet av buskene ikke er stort.

brokkoli caesarCaesar brokkoli har et rekordinnhold av vitamin C.

brokkoli krølleteBrokkoli Krøllete hode vokser godt ved en temperatur på 16-25 grader.

Det er også verdt å merke seg en så tidlig modningssort som brokkoli Lucky F1. Plantens hode har en vekt på omtrent 900 gram, til tross for at frukten blir moden så tidlig som 70 dager fra plantingen.

Hybridsorten er resistent mot mugg og har høy kapasitet. Ideell for dyrking av drivhus i kalde strøk. Brokkolisorten Fiesta har også lignende kvaliteter..

Tidlig modne varianter inkluderer også hvit brokkoli, populær i europeiske land..

Mellomsesongvarianter

Mellomsesongmodninger modnes hovedsakelig 100 – 130 dager etter planting. Noen av disse variantene gir høye avlinger og er tette nok til å transporteres over lange avstander, noe som gjør dem til ideelle varianter for kommersiell produksjon. Disse variantene er stort sett termofile, men noen av dem kan også plantes i kalde strøk..

Variasjon Utsikt Modningstid Ombordstigningstid Foretrukket klima Utbytte Hodevekt Side skyter vekt
Ironman F1 Hybrid 64-81 dager For frøplanter – i mars, etter 50 dagers planting i bakken Noen 2,9 kg 400-600 gram _
Dverg Sorter 70-75 dager

(du må plante 40-dagers frøplanter)

Mars april Noen 2-4 kg 300-400 gram 200 gram
Formue Hybrid 80-85 dager Etter at trusselen om frost har forsvunnet Varm 2,6 kg Ca 150 gram

Brokkoli IronmanBrokkoli Ironman vokser godt i åpne områder, tilhører de høyt avkastende varianter.

kålnisseBrokkoli “Gnome” har et høyt innhold av fosfor, kalsium og stoffer som fremmer vekst, styrking og helbredelse av beinvev.

Fortune holdes frisk i lang tid, til tross for at fruktens struktur er veldig saftig.

Innbyggere i de nordlige områdene bør ta hensyn til kalabriskålen. Det tåler kaldt vær og frost godt både i det åpne feltet og i drivhuset.

Senmodne varianter

Sen modning av brokkoli vil modnes i ca 130 til 145 dager. Modningstiden til frøplanter blir også tatt i betraktning, om nødvendig. Imidlertid har disse variantene også sine fordeler. Noen sent modne brokkoli er ikke bare kaldharde, men bærer også frukt utenfor brokkoli-sesongen. De er til og med i frostvær (frukten vokser frossen, men spiselig). I tillegg har sen modning brokkoli en spesiell delikat smak..

Variasjon Modningshastighet Hodevekt Produktivitet (per kvadratmeter)
Maraton 80-85 dager 800 gram 3,5 kg
Agassi F1 65-75 700 bilder 3,5 kg

brokkoli maratonMarathon brokkoli har en veldig delikat smak.

klasse AgassiAgassi kan holdes fersk i opptil 5 måneder.

Brokkoli er kjent for sin rike kosttilskudd. Hver grønnsaksort har ikke bare en unik sammensetning, men også en spesiell smak. Ved å eksperimentere med varianter av brokkoli, kan du velge den sorten som passer deg best når det gjelder smak, enkel vekst og avling. Noen hybridsorter varierer også i et eksotisk utseende..

Brokkolifrukter mister ikke de fordelaktige egenskapene når de er frosset og kan lagres i fryseren hele året. Takket være mangfoldet av farger og former kan grønnsaken dekorere ethvert bord..

Velge de beste variantene av brokkoli – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă