15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto, beskrivelse og midler for skadedyrbekjempelse av druer

Druer kan være angrepet av skadedyr Vingården tiltrekker seg oppmerksomheten til dusinvis av skadedyr. Rundt om i verden er det rundt 800 insektarter som kan skade avlingen av denne avlingen. Videre lider ikke bare bær, men også røtter, flerårige og grønne skudd, blomsterstand og blader..

Uten et godt bygget plantevernsystem, forebyggende og terapeutisk behandling av druer fra sykdommer og skadedyr, er det fare for å miste fra 30 til 50% av høsten, og noen fiender av denne avlingen er i stand til å ødelegge plantasjen fullstendig..

Druemider og metoder for å håndtere dem

Midd skadede druer De vanligste skadedyrene av druer rundt om i verden er mange typer midd, som, som spiser på juice av de grønne delene av planten, svekker vingården. Med den generelle skadeligheten isoleres insekter som forårsaker størst skade på knopper og blader av druer.

Hvis du ikke stopper reproduksjonen av insekter i tide og ikke begynner å bruke metoder for å bekjempe druemider, påvirker deres vitale aktivitet negativt modningen av skudd, kvaliteten og mengden av bær og kolonier av bakterier og sopp kan utvikle seg på de berørte deler av planten, inkludert patogener av slike alvorlige sykdommer som mugg og melaktig dugg.

Skadede vinbladerMiddelhunnene som overvintrer på ugress eller inne i knoppene begynner å mate og legge egg om våren, allerede ved en temperatur på omtrent 7–8 ° C. Som et resultat blir rudimentene til blomsterstand og skudd skadet, de dannede børstene er mindre enn før flåttlesjonen, og veksten er svakere. Hvis en flått infiserer knopper, blir de røde, blir tette og smuldrer.

Skaden fra insektet, som gir fra 6 til 11 generasjoner per sesong, øker i sommermånedene, når druekløen lever av saftene i den grønne delen av busken.

Spor av skadedyrets tilstedeværelse ser ut som deformasjon av ytre side av arkplaten, utseende av merkbare tuberkler på den, som tilsvarer små fordypninger dekket med en haug som ligner filt eller spindelvev.

Jo sterkere skaden på bladet er, desto svakere er de metabolske prosessene i vevet. Hvis det ikke iverksettes presserende tiltak for å bekjempe druekløe, smelter filtflekkene på baksiden av bladene, bladplaten ruller opp og faller praktisk talt ut av fotosynteseprosessen. Bladet svekkes og tørker. Noen ganger vises modningsbørster under filtdekselet..

Tilstand på løvverk etter infeksjon med druekløeHvis flåtten i begynnelsen av sesongen legger seg på den nedre delen av vintreet, kan den spre seg til yngre skudd uten riktig kontroll. Spredningen av flåtten lettes av tørt varmt vær, vindstille, fra syke deler av planten til friske insekter under beskjæring, planting eller poding. For å minimere risikoen for avlingstap fra druemider, bør metoder for å håndtere dette skadedyret omfatte landbruksteknikker og sprøyting med moderne insektmidler og acaricider..

Skudd som er svekket eller frosset om vinteren må fjernes. Om høsten eller tidlig på våren, når drueknoppene ennå ikke har begynt å vokse, behandles vintreet og potensielle akkumuleringssteder for druekløe med en 2% DNOC -løsning. En 3% nitrafen -løsning vil være effektiv mot dvale av hunnflått. Siden insekter ofte er skjult av det dannede filtbelegget, blir det lagt spesiell vekt på baksiden av bladene ved behandling av druer fra sykdommer og skadedyr..

Et velprøvd mål for bekjempelse av kløe av druer anses å være en todelt behandling av plantinger med svovelpreparater. Det er viktig at lufttemperaturen er over 20 ° C, og det er 10-14 dager mellom prosedyrene.

Når planter blir angrepet av en flått, velges kjemiske behandlingsmidler, inkludert Fufanon, Neoron og Aktara, Actellik eller Tevit Jet, ikke bare for deres effektivitet, men også for deres sikkerhet i forhold til bier og mennesker..

Drue bladlus eller phylloxera

Drue bladlusEt ekstremt farlig skadedyr for rotstokker og europeiske druesorter er druelusen, som skader plantinger i alle eksisterende former, det være seg larver, nymfer, bevingede og jordinsekter.

Denne skadedyret dukket opp i Europa på midten av 1800 -tallet og forårsaket ødeleggende skader på de mest berømte vingårdene, noe som satte spørsmålstegn ved dyrking av denne avlingen i Frankrike..

I løpet av sesongen gir bladlusen 7-8 generasjoner, som et resultat svekker planter infisert med rotformen av phylloxera merkbart, rotsystemet deres viser seg å være underutviklet, og uten behandling av druer fra sykdommer og skadedyr dør vintreet på flere år. Å takle dette skjemaet er bare mulig ved å fjerne de berørte buskene helt. Den løvrike formen, preget av utseendet på baksiden av bladene på galler som inneholder bladlus, blir vanligvis oppdaget i det andre året.

Bladlus på et druebladSiden dette farlige skadedyret er et karantene skadedyr, er kontrolltiltakene for å forhindre spredning av bladlus, samt å bruke fylloksera-resistente grunnstammer. Aktelik, Dilor, Confidor Maxi og Etaphos brukes mot bladformen. Den første behandlingen utføres når knoppene blomstrer massivt, og den andre på scenen når skuddene allerede har 9-12 blader.

Bladruller og andre drueskadedyr som påvirker greener

BladrullLarver av haugete, drue og toårige bladruller lever av knopper, delikate blomster og knopper av druer, samt eggstokk og allerede modne bær. Som et resultat råtner eller tørker de berørte delene av vinstokkene eller tørker ut og dør av. Larver av skjeer og møll, som fôrer på knopper og blader, parasitterer også på druebusker. Uten skikkelig oppmerksomhet kan alvorlig skade på de grønne delene av planten skyldes gruvemøllen, hvis larver utvikler seg i bladvevet, spiser på den og gjør svingete bevegelser..

For å beskytte avlingen mot bladruller og skjeer, utføres behandling av druer fra sykdommer og skadedyr med insektmidler i perioden når sommerfugler flyr ut..

Caterpillar skjeHvis det finnes egg og larver på druene, er det viktig å fjerne de skadede delene av planten forsiktig, slik at skadedyrene ikke sprer seg. Du kan beskytte avlingen ved hjelp av tre påfølgende behandlinger med Fozalon, bakhold, Sumicidin eller biopreparater av moderne serier.

Trips: beskrivelse av skadedyr av druer, bilder og behandlingsmetoder

Trips på druebladerDruene som parasitterer på den grønne delen av plantene er små og når 0,6–2 mm i lengden, insekter stikker hull på løvverk og skudd og suger ut juice, noe som fører til forsinkelse i utviklingen av busken om våren.

På blader som er påvirket av thrips, først i kantene, og deretter gjennom hele platen, vises brune områder, overflaten deformeres og krølles gradvis.

Vinblader fullstendig infisert med thripsLignende skader kan sees på unge skudd, antenner og senere på bær. Som for druemidd er metoder for å håndtere disse insektene å bruke fosfamid eller BI-58, karbamil og metomil.

Skjerf og mjøl

Skala insekter på vintreetDrueskudd tiltrekker seg mange skadedyr. Små insekter og melus som fører en stillesittende livsstil, som legger seg på vintreet, suger saften. Noe som fører til svekkelse av de berørte delene av planten, tørking og redusert avling. Tilstedeværelsen av skalainsekter forråder blanke flekker av honningdugg som disse insektene sender ut. Skaden på planten fra denne typen skadedyr er imidlertid ikke begrenset til svekkelse av skudd og løvverk, sopp utvikler seg snart i habitatene til skalainsekter og skabb, og det oppstår foci av sykdommer som er farlige for druer. Hvor bor disse skadedyrene av druer, presentert på bildet, og hvordan man behandler busken som er berørt av dem?

Om høsten konsentrerer unge insekter seg på grunnlag av ett år gamle skudd, fester seg og går i dvale. På våren gir modne insekter liv til en ny generasjon, som dukker opp under skjoldene til døde hunner.

MealybugsMealybugs med en hvitaktig, løs voksaktig masse som belegg kan forårsake alvorlig skade på druer. Dvalemodus i form av larver under barken av voksne skudd og til og med på støttene til espalieret, med varmenes begynnelse, beveger skadedyr seg til de grønne delene av planten, til skudd og blader, der de blir voksne. Mealybugs og ulike typer insekter bekjempes ved å behandle alle deler av bushen over bakken, samt detaljer om espalier. Sprøyting utføres tidlig på våren, før knoppene åpnes og nødvendigvis under høyt trykk, slik at stoffet trenger inn i lagene av barken.

Skosari eller fjærbiller

Vingårder er skadet av flere arter av fjærbiller, som gnager knoppene og bladbladene til ungt løvverk, og larvene deres kan alvorlig skade rotsystemet.

Weevil biller skader druerVoksne biller og larver av denne skadedyret overvintrer i bakken på en dybde på 15 til 30 cm. Aktiviteten til insekter begynner med vårens ankomst, når luften varmes opp over 10 ° C. Behandlingen av druer fra sykdommer og skadedyr, inkludert fjær, utføres ved hjelp av insektmidler, fra april til mai, når billene fôrer aktivt, og også i juni, når unge individer dukker opp fra bakken. Vingården sprøytes to ganger med et intervall på 10 dager, ved bruk av klorofos og fosalon, løsnes jorda i gangene til en dybde på minst 15 cm.

Beskyttelse av druer mot veps

Veps bosatte seg på et vintreHvis mesteparten av sommeren vepsekolonien aktivt øker antallet og leter etter proteinmat for å mate avkommet, begynner insektene i august å forberede seg til vinteren og kostholdet endres radikalt. Høsten av mange hagebruk, inkludert druer, lider av veps, som nå er interessert i usedvanlig søte ting. På grunn av det tynne skallet av druebær kan dessuten skadedyrene alvorlig redusere utbyttet og påvirke børstenes kvalitet negativt..

Derfor er beskyttelsen av vingården mot veps en topp prioritet for produsenten..

Å håndtere veps viser seg å være vanskelig fordi bruk av insektmidler blir farlig med modning av bær..

VespiarDet beste resultatet kan oppnås hvis du begynner å bekjempe skadedyret på forhånd og bruker alle eksisterende metoder. Ødeleggelse av hornets reir gjøres best om kvelden, når insekter samles om natten. Når de skal utføre en slik oppgave, må de ta alle tiltak for personlig sikkerhet. Konsentrasjonsstedet for skadedyr behandles med et hurtigvirkende insektmiddel som er aktivt mot veps.

HvepsfellerBruken av industrielt produserte og hjemmelagde feller vil ikke hjelpe til med å bli kvitt insekter, men med en systematisk tilnærming vil det redusere antallet betydelig. På begynnelsen av sommeren er fellen utstyrt med kjøtt eller agn, og i august og september fylles karet med sirup eller annet søtt produkt. Når den er fylt, rengjøres enheten og henges ut i nærheten av vingården..

Ly for modne bunter fra vepsNår børstene begynner å modnes, for å beskytte druene mot veps, andre insekter og fugler, er de dekket med lokk laget av mesh eller fiberduk. Et slikt ly bør være fritt nok til ikke å forstyrre hellingen av bær og for å forhindre at det oppstår kondens inne og utvikling av råte.

Video om sykdommer og skadedyr av druer

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă