15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pitted persimmon hjemme – vokser på en vinduskarme

persimmon i potte Ebony – langlever, persimmon, har andre navn – daddelplomme, villdate, hjertefrukt. Kan det være en grop persimmon potte avling? Hjemme er dyrking av eksotiske planter mulig, men det er forbundet med overholdelse av en rekke forhold. En tropisk plante krever et spesielt mikroklima gjennom hele året. Om vinteren kaster planten bladene, krever hvile og lav temperatur. Fruktene på hjemmetreet er sunne. Selvbestøvde varianter Khachia og Jiro – for å hjelpe gartneren.

Les artikkelen: persimmon helsemessige fordeler og skader!

Hvordan kan du få plantemateriale

podning av persimmoner for frukt Oftere hjemme dyrking, er persimmon hentet fra steinen. Det er viktig å velge en frukt fra en selvbestøvd variant. Bæret må være modent uten skader. Du kan ikke ta frossen frukt, frøene er ikke lenger levedyktige. Hvis det er mugne blader ved siden av frukten, skal frøet kastes. For å holde persimmonen varm kan du holde den i nærheten av varmebatteriet..

De fjernede frøene må oppbevares i en svak løsning av kaliumpermanganat i 2 dager. Bare druknet bein er egnet for såing. Utfør deretter behandlingen av frø med en vekststimulator, lagdeling i 2 måneder ved +50 C, etter en uke, hold dem ved varmebatteriet. Før du sår frøene, fil de harde ribbeina med sandpapir.persimmon bein

Parallelt kan du så et persimmonfrø ganske enkelt:

 • spis frukten og ta ut frøene;
 • plant umiddelbart til en dybde på 1,5 cm i en gryte med løs jord, dekk til, sett på et varmt sted;
 • noen ganger vanne overflaten, ventilere, spiren skal vises innen to uker.

Du kan kjøpe en ferdig vokst frøplante i barnehagen, det vil ikke koste billig. Din egen frøplante kan podes fra fruktende husstrær.

Krav til såing av persimmons, omsorg for frøplanter

frø persimmon spirerJorda for såing av frø skal være lett og tynn. En blanding av sand og torv i like proporsjoner er egnet. Hjemme spires frøpersimmoner i en liten beholder, dekket ovenfra for å forhindre fordampning. Du kan ikke bruke et batteri som varmekilde – jorden tørker raskt ut. Du må bygge en minimerking. Spirene er vanskelige å bli kvitt halvdelene av frøene, du bør hjelpe ved å fukte med en sprayflaske og legge potten i en polyetylenskjede over natten. Så snart plantene gir de første sanne bladene, må de plantes, eller stå alene, den kraftigste frøplanten. Overfør planten til forberedt jord:

 • eng humus;
 • torv;
 • elvesand.

For å gi sammensetningen av nyttige egenskaper, kan du legge til EM-1 Baikal til den, men bare 2 uker før planting.

persimmon på vinduskarmenHjemme kan dyrking av persimmon fra en stein uten transplantasjon utføres opptil 3 måneder. Frøplanten vokser raskt og fyller en liten beholder med røtter. Hver neste gryte skal være 3-4 cm større enn den forrige. Det er ikke lenger mulig – den frie jorden blir sur. Fra det øyeblikket sidegrenene dannes, bør treet klemmes slik at grenene busker, og kronen viser seg å være sfærisk.

Voksende persimmon fra stein som prydplante er tilgjengelig fra hvilken som helst frukt. Men du kan bare få en avling fra en podet plante. Inokuler persimmon med små stiklinger fra et fruktbart, selvfruktbart tre. En slik scion kan tas i en botanisk hage, i en barnehage eller fra gode venner. Det er viktig at treet er sunt. Hvis podet på en årlig frøplante, kan frukting forventes om 5 år..

Agroteknikk av hjemmelaget tomattre – persimmoner

mild persimmonblomstÅ dyrke persimmoner hjemme er forbundet med opprettelsen av “tropiske” forhold for planten. Det betyr:

 1. En potteplante trenger mye diffust lys, vår og høst med ekstra belysning i 2-3 timer. Persimmon tåler ikke direkte sollys; på en klar sommerdag bør vinduet dekkes med gasbind.
 2. Om sommeren elsker planten frisk luft, men ingen vind, skyggelagt.
 3. Du må vanne treet i små porsjoner, uten å skape stagnasjon og skitt i boksen..
 4. Daglig sprøyting på bladene er obligatorisk..
 5. I hvileperioden feller treet bladene og kan lagres ved temperaturer opptil – 150. Vanligvis +5-10 grader i et mørkt underjordisk, med periodisk fukting av en jordklump.
 6. I vekstsesongen kreves moderat fôring, gjenplantning eller fornyelse av det øvre laget av underlaget..

persimmontransplantasjonHjemmetjeneste for en persimmon fra en stein for å få et fruktbart tre er forbundet med å opprettholde en balanse mellom stressende forhold med gunstige. Slik tvinges trær til å bære frukt under uvanlige forhold. Begrensede doser gjødsel lar ikke den vegetative massen vokse, ellers vil røttene ikke klare seg. På den annen side er kunstig belysning og fravær av trekk behagelig for persimmoner. Regelmessig krondannelse hemmer veksten av bakken og hjelper røttene.

Hvordan vanne persimmon er en spesiell vitenskap. Hvis treet står i et lyst rom med høy temperatur, tørker bladene ut. Det er nødvendig å vanne planten med varmt vann oftere, men ikke skape skitt der det ikke er luft, røttene kveles. Moderasjon er nødvendig i alt. Vanning kan ikke erstatte daglig sprøyting, noe som skaper tåke i kronen. Sprøyting på bladene utføres flere ganger om dagen i varmt vær. For å øke luftfuktigheten, plasser et akvarium, fat eller brett med småstein og våt mose i nærheten.

Hvordan dyrke en persimmon fra en stein – video i 3 deler

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel