15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan klemme poteter?

Velstelt grønnsakshage Som du vet, er det nødvendig å koke poteter for å øke utbyttet og beskytte knoller mot ugunstige værforhold. Derfor bør alle gartnere som dyrker avlinger vite hvordan og når de skal putte poteter, i tillegg til å kunne bruke enheter for å kaste.

Behovet for å koke poteter

Korrekt opphulde potetrygger Nylig kan man høre meningen at poteter kan dyrkes uten å grille. Selvfølgelig krever plantens røtter, som er rettet nedover, ikke slikt arbeid, men stolonene som knollene vises på vokser ofte ikke bare nedover, men til sidene og oppover. En slik prosedyre er nødvendig for dannelse av flere knoller i løs jord og en haug og for å forbedre avlingens avling..

Over tid vokser poteter og kommer nærmere jordoverflaten, noe som indikerer behovet for å høste. I tillegg til å øke utbyttet, beskytter hilling knollene mot den varme solen eller mulig nattfrost, som et resultat at de ikke blir grønne og ikke forringes..

Tidspunkt for den første og påfølgende bakken

Den første kullingen av poteterFor å oppnå en god høst og beskytte avlingen mot ugunstige værforhold, må du vite når du skal drysse poteter for første gang, samt hvor mange ganger du skal utføre prosedyren i fremtiden. Det ville være fint å kaste seg på våt mark etter regn eller vanning. I dette tilfellet vil stolonene, som knoller senere dannes på, begynne å vokse enda raskere. Terskelen for padling på for tørr jord kan være svært skadelig for potetbusker..

HillingsordningerDet er en oppfatning at hilling bør utføres to eller tre ganger:

 • Den første prosedyren bør utføres når potetene vokser 5-10 centimeter. Hvis det forventes nattfrost, anbefales det å dekke buskene helt med jord for å beskytte dem mot kulde. Hvis det ikke forventes en nedgang i temperaturen, er det ikke nødvendig å dekke unge skudd med jord for ikke å bremse veksten..
 • Den andre hilling er ønskelig i perioden med knolldannelse. Dette er omtrent 2-3 uker etter den første, før blomstring av kulturen.
 • Den tredje prosedyren for omsorg for poteter kan utføres når buskene vokser omtrent 25 centimeter. Det er ikke nødvendig å fylle dem helt, det er nok å drysse basen. Du kan også kaste litt skitt mellom grenene på buskene slik at de blir bredere..

Når en farge vises på en avling, er det nødvendig å søle eller luke avlingen veldig forsiktig. I løpet av denne perioden begynner knollene å sette seg og de kan bli skadet..

Hvordan hud poteter for hånd: prosessfunksjoner

Koke poteter med en hakkeFør du begynner å koke potetene, må du trekke ut alt ugresset på stedet. Gresset kan ikke fjernes, men etterlates på bakken. Når den er tørr, vil den være en utmerket beskyttelse mot solens stråler. Det er best å gjøre potetpleieprosedyrer ikke midt på en varm dag, plaget av tørst, men å gjøre det tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen når solaktiviteten avtar. Under alle omstendigheter forstyrrer du anleggssystemet litt, og det kan visne.

De grunnleggende reglene for å forstå hvordan du skal klemme poteter vil bli beskrevet nedenfor. For manuell hilling av poteter trenger du ikke å ha overnaturlige evner, det er nok å ha en hakke eller hakke og kunne bruke dem. Støvelen er det mest populære verktøyet som brukes av gartnere for å ta vare på planter. Det kan være trapesformet, trekantet, skarpt eller avrundet..

Det er minst to måter å manuelt putte poteter på:

 • Den første metoden er å rake jorda til busken fra alle sider. Dermed oppnås en “bukett” med stilker..
 • I henhold til den andre metoden må stilkene flyttes fra hverandre i forskjellige retninger, og bare deretter helles jorden i midten av busken..

Sørg for at haugen er bred og høy når du hiller. I dette tilfellet vil knollene være romslige, og de vil kunne vokse seg stadig bredere..

Stell av poteter med manuell rorkult

Manuell rorkultDen manuelle rorkulten er den rimeligste og mest praktiske enheten for omsorg for denne avlingen. Du kan kjøpe en manuell potetbryter på en jernvarehandel, eller du kan lage en selv. Denne enheten brukes til å behandle jord mellom sengene. Konstruksjonen er veldig enkel. Den består av et håndtak – et håndtak og to dumper, på hvilke hver en torso er festet, plassert i en vinkel på 45 grader til bakken. For å utføre prosedyren er det nok å trekke enheten fremover, holde i håndtaket og justere bladene i ønsket retning.

Manuelle rorkultskiverSå det er ganske enkelt å lage en potetbryter med egne hender. For å produsere denne enheten trenger du:

 • Hult rør (lengde – 90-100 cm, diameter – 1 tommer).
 • Hult rør (diameter – ¾ in.), designet for fremstilling av trekkraft: bak og foran.
 • Millimeter stålplate for produksjon av søppel.
 • Blåslampe for å varme metall for bøying.
 • Nøkkelbånd.
 • Kvern for å behandle ledd.
 • Sveisemaskin.

For å lage en potethiller med egne hender trenger du:

 1. Lag en stående fjærbein, rygg og fremre stenger. Dette trinnet består i å bøye et 100 cm rør rundt 30 cm av det røret. Det er optimalt å gjøre det med en rørbøyer. Produksjonsprosessen for de fremre og bakre koblingene kan bli bedre forstått ved å se den dedikerte videoen..
 2. Lag en dobbel plog. For å lage dumper trenger du to konkave runde tallerkener. Disse platene må settes i en bestemt vinkel og kobles til med en sveisemaskin.
 3. Lag en beskjæringskniv. Dette stadiet er veldig viktig i fremstillingen av en bærebryter, siden det er kniven som antar hovedmotstanden når plogen pløyes ned i jorden. Stålplaten skal kuttes i form av en pilspiss med en spiss 45 graders vinkel, deretter sveiset til bunnen av stativet og pusset.

Hilling poteter med en gående traktor

Motoblock for å koke poteterI dag, for å lette stell av poteter og fremskynde hellingsprosessen, kan du kjøpe en spesiell gående traktor. Fordelene med den bakkjørte traktoren er dens allsidige bruk: fra å løsne jorda til høsting. Ulempene med denne enheten inkluderer de høye kostnadene, samt en økt sannsynlighet for skade på potetknoller..

Når du skal bearbeide poteter med en traktor som går bak, må du sørge for at avstanden mellom radene er fast og den samme under plantingen. For å gjøre dette, anbefales det å bruke en spesiell markør og bruke den til å tegne linjer på sengene..

Følgende er installert for å lage poteter på en gående traktor:

 • To åpnere på forsiden av enheten.
 • Hiller bak, som er beregnet på å fylle potetbusker med jord.

Det er viktig å merke seg at for å ta vare på store plantinger av poteter, kan du bruke tre-raders dyser, som samtidig vil spytte tre rader potetbusker. Hver gartner bestemmer selv hvordan han skal ta vare på plantene: bruk lite tid og mye penger på det, eller omvendt.

For å øke effektiviteten ved å ta vare på denne hageavlingen, er det tilrådelig å først se en video om hvordan du skal kaste poteter på riktig måte, uavhengig av valgt metode for å kutte.

Hilling poteter med en gående traktor – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel