15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den franske grønnsakshagen vil gjøre tomten din til en fantastisk ferie

Fransk grønnsakshage Nylig har den franske kjøkkenhagen, laget for hånd, begynt å bli særlig populær. En slik hage vil bringe en original glede til nettstedet ditt..

Hvordan den franske grønnsakshagen skiller seg fra den vanlige?

Den franske grønnsakshagen er basert på tradisjonene i hagene på Louis XIVs tid. Det symboliserer harmoni, skjønnhet, renhet og orden..

Hovedtrekk ved den franske hagen er tilstedeværelsen av symmetriske elementer og geometriske former. Av tradisjon er det et rektangel som er delt inn i 4 identiske firkanter. En skulptur og et solur er plassert i midten av rektangelet..

Den franske grønnsakshagen skiller seg ut for sin dekorativitet: ikke bare grønnsaker vokser på vakkert dekorerte blomsterbed, men også blomster, busker og frukttrær. Vakkert dekorerte flisstier ligger mellom blomsterbedene..

Planlegger en fransk grønnsakshage

senger på fransk Før du begynner å klargjøre sengene, må du bestemme hva formen skal være. De kan ha den tradisjonelle rektangulære formen, eller i form av en sirkel, firkant, spiral eller sjakkbrett..

Hagesenger i en fransk hage kan:

  • være på samme nivå som hele nettstedet;
  • stige 20-30 centimeter fra bakken. I dette tilfellet er veggene deres laget av stein, murstein eller annet materiale. For å lage slike senger må du gjøre ytterligere innsats, men arbeidet som blir brukt vil lønne seg: sengene får et originalt og pent utseende, og det blir lettere å ta vare på dem.

Det neste trinnet er å identifisere plantene som skal plantes i bedene. Bare jord bør ikke finnes i den franske hagen: grønnsaker erstatter organisk hverandre, og tomme områder fylles med prydplanter. Når du arrangerer sengene, er det nødvendig å plassere plantene slik at de ikke forstyrrer hverandre. I dette tilfellet bør man ta hensyn til plantens fotofilitet, deres høyde, blomstringsperioden og fruktingen..

Vertikale aksenter er en obligatorisk egenskap for den franske hagen:

  • midlertidig – vegger dekorert med mais, tomater, belgfrukter, krøllete prydplanter;
  • permanent – laget med bær- eller prydbusker, klatrende stauder, små epletrær.

Vi lager en fransk hage med egne hender

Rund sengTegn først en geometrisk form på stedet, hvis blomsterbed vil ta formen. Tegn stråler fra midten av figuren – du vil ha trekantede senger. Del sektorene med dekorative stier eller en plen. Slik at jorden ikke smuldrer, vakkert legger steiner, murstein eller treplater rundt hver hageseng, installerer du et dekorativt gjerde. Du kan plante prydkål, rød salat eller ringblomster rundt sengene. De vil dekorere blomsterbedet, og ringblomstene vil også beskytte innbyggerne i hagen mot skadedyr.

Når bedene er klare, kan du begynne å plante plantene. For å gi blomsterbedene en rekke farger, anbefales det å plante en rekke grønne salater, prydkål, duftende basilikum, nasturtium, calendula, ringblomster, snapdragons, asters og andre lyse planter. Frukttrær og busker kan plantes rundt i hagen. De vil dekorere stedet og beskytte plantene mot kald vind..

Forberedelsesstadier

La oss oppsummere. For å arrangere en fransk grønnsakshage trenger du:

  1. Endre formen på sengene.
  2. Fremhev sengen visuelt.
  3. Omgiv hagen med en kantstein eller et dekorativt gjerde.
  4. Plante planter.

Ved hjelp av en fransk grønnsakshage vil du gjøre tomten din til et rekreasjonsområde. Om ønskelig, i nærheten av blomsterbedet, kan du plassere en pergola med klematis eller klatreroser, dekorative ampeløse planter, skulpturer, lykter.

En egenprodusert fransk grønnsakshage vil forårsake misunnelse og beundring hos alle naboer og tiltrekke blikket fra forbipasserende. Og den lar deg slappe av en sommerkveld etter en travel dag og nyte resultatene av arbeidet ditt..

Video: hvordan lage en fransk grønnsakshage

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel