15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på dill utendørs

Dill seng Dill finnes i enhver hage. En krydret duftende urt med mange nyttige egenskaper kan vokse ved selvsåing på plantasjen, som et ugress. Men oftest velger gartneren varianter og hybrider, bestemmer stedet for såing av kulturen. Å plante og ta vare på dill i det åpne feltet har sine egne særegenheter. For å få mye duftende grønt, bør du kjenne plantens landbruksteknologi..

Hvordan vokse dill utendørs

Dillstruktur Enhver plante er bare en dekorasjon for hagen hvis den utvikler seg sunt og godt. Det avhenger av type jord, arten av vanning og fôring av dill. Basert på kunnskap om kulturen, velges såstedet.

Så, for dill trenger du:

  • nøytral lett jord;
  • solrik eller litt skyggelagt såplass;
  • dypt dyrkelig lag;
  • moderat vanning uten stillestående vann;
  • rettidig balansert fôring.

Samtidig utvikler dill seg dårlig og blir rød på sur jord og blir gul på alkalisk jord. For dillens helse er det nødvendig å ha et godt humuslag av jorda. Toppdressing med organisk og mineralsk gjødsel når du dyrker dill i det åpne feltet, vil hjelpe deg med å få mye vitamingrønt.

Sådager og jordforberedelse

Åpne senger av dillSåing av dillfrø for greener og frø kan være vinter og tidlig på våren. For å få greener og paraplyer til beising kan du så frø gjennom sesongen til midten av august. I fremtiden dør en kuldebestandig kultur, som faller under korte frost, ikke, men mister det dekorative bladverket, det blir rødt og tørket.

Ikke legg dill på jorden etter kalking og tilsetning av dolomittmel. Når du sår frø, er det umulig å strø sengen med aske mot skadedyr i fremtiden. Sur myrlendt jord er skadelig for dill.

Dilljord tilberedes på et sted som er åpent for solen med dyp graving. Samtidig bør en bøtte med humus eller kompost, to spiseskjeer superfosfat og en skje kaliumsulfat tilsettes til hver kvadrat på jorden. Ask for såing brukes ikke. Med et høyt stående grunnvann blir sengen hevet høyere. Enhver annen plante enn selleri kan være forgjengerne til dill..

Frø spirer ved en jordtemperatur på 5-7 grader, mens de tåler et kort temperaturfall. Foreløpig forberedelse av frø for rask spiring består i ødeleggelse av foringslaget. Hvordan plante dill med frø i åpen mark avhenger av sesongen. Så podzimny såing utføres med frø uten forbehandling. Ikke fremskynd plantene når du sår tidlig. I dette tilfellet foreslås den optimale spiringstiden av plantens biologiske kalender, fastsatt av naturen..

Hvis såing utføres senere, når returfrost er umulig, kan frøplanter hentes tidligere. For dette er frøene spiret i 4 dager. På et varmt sted i en linduk vil frøene spire, og frøplanter vil dukke opp om en uke. Du kan forhåndsholder frøet i vekststimulerende midler, askehette. Vann ved bløtlegging av frø skiftes 2 ganger om dagen.

Hvis du vokser dillfrøplanter, vil utviklingen av planter akselerere. Frøplanter plantes om kvelden og skygges i flere dager. Planteoverlevelse er bra.

Voksende dillfrøplanterSåing må utføres til en dybde på 2 cm langs sporene som tidligere er sølt med en varm løsning av kaliumpermanganat. Avstanden mellom frøene er 5 cm, mellom sporene er 20. Du kan plante dill med frø i åpen mark som en komprimerende avling blant andre grønnsaker, noe som gir nok plass til utvikling. For å få greener gjennom hele sesongen, sås dill på to uker. En annen måte ville være å bruke varianter av forskjellige modningstider, såing av busk toårige hybrider.

Å dyrke dill utendørs

Kontrollerer dill for bladlusFor at dill skal utvikle seg godt, trenger den nitrogengjødsel. Men krydret greener akkumulerer nitratforbindelser, noe som gjør dem mindre sunne. Derfor vil det være best å mate planten med brennesleinfusjon gjæret i fem dager. Dette er et godt nitrogentilskudd og bladlus tolererer det ikke. Du kan umiddelbart beskytte planten og mate den. Du kan ikke bruke insektmidler på dill.

For å skremme bort og fjerne bladluskolonier på en grønnsakshage, kan du bruke sprøyting med en løsning av alkoholholdig væske. Hvis du bruker 2 ss Troy per 10 liter vann, vil sprøyting drive skadedyret vekk. Alkohol bør bare være uraffinert etyl, med flygelukt eller parfyme. Bladlus vil falle, det må dekkes med jord.

En annen måte å forhindre de viktigste skadedyrene av dillgrønt er å så flere timianbusker, hvis lukt vil skremme bladlus bort. I tillegg kan du bruke flytende gjødsel med organisk gjødsel, saltpeter. Men det må tas i betraktning at soppsykdommer, råte, utvikler seg på fuktige, nitrogenmettede jordarter. Det er nødvendig å opprettholde en balanse, ikke overfôr, ikke oversvøm planten, etter hver vanning, løsne jorden og levere oksygen til de nedre lagene.

Hvordan vokse dill i det åpne feltet hvis det er endringer i fargen på åpent løvverk. Hvis kvistene blir gule, må du mate planten med saltpeter og vanne ved roten. Røde nedre blader signaliserer fosformangel. Busken visnet, til tross for vanning, må du fjerne den syke planten og finne årsaken. Ofte skyldes dette rotrot ved feil omsorg. Det er ikke lenger mulig å redde et slikt anlegg, det må gjøres tiltak slik at infeksjonen ikke sprer seg til nabobusker.

Nyttige egenskaper av dill

DillfrøDu kan bruke greener når de vokser. Urten får den største aromaen under dannelsen av blomsterstanden, før den avsløres. På dette tidspunktet høstes duftende greener for vinterforbruk. Stoffene i denne krydret greenen har en gunstig effekt på kroppen i små mengder..

I tillegg til matlaging, hvor dill er uunnværlig, brukes den til medisinske formål:

  • reduserer blodtrykket hos hypertensive pasienter;
  • forbedrer fordøyelseskanalen;
  • har en smertestillende effekt;
  • forbedrer funksjonen av genitourinary systemet;
  • forbedrer amming.

Dillolje og frø brukes som medisinske preparater med spesielle egenskaper. Imidlertid kan du ikke misbruke friske urter, du kan føre kroppen til en lav tone og døsighet..

Resultatet av å plante dill før vinteren – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel