15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips – hvordan bli kvitt bladlus på dill

Bladlus på dill Flere arter av bladlus parasitterer på dill samtidig, gir fra 12 til 18 generasjoner per sesong og forårsaker alvorlig skade på grønn kultur. Maur som bruker og bosetter disse insektene lever av søt honningdugg som skilles ut av bladlus. Sporene på planten er et av de første tegnene på en trussel mot planting. I tillegg til klissete, søte flekker, er et sikkert tegn på tilstedeværelsen av et skadedyr hvite, askeaktige vekter. Dette er et gammelt skall kastet av bladlus.

Bladlus spres av maur Hvis det er bladlus på dill, hva skal gartneren gjøre, og hvordan beskytte nye senger mot infeksjon? Først og fremst liker skadedyr unge skudd og løvverk, akkumuleres på baksiden ved foten av bladplaten og på de dannede dillparaplyene. På disse stedene, hvor overflatelaget er tynnest, stikker bladlus hull i plantevevet og lever av saften..

På grunn av den raske reproduksjonen av bladlus, viser det seg raskt at dill bokstavelig talt sitter fast med insekter. Som et resultat utvikler greenene seg ikke, de deformeres, med bladlus, i tillegg kan infeksjoner som er farlige for planten overføres til dillbedene, for eksempel skadelige sopp, hvis kolonier på greenene ser ut som flekker med fet sot . Hva skal jeg gjøre hvis bladlus på dill utgjør en reell fare for avlingen?

Hvis hageplanter som ikke har høstklar frukt, poteter eller prydavlinger trygt kan behandles med insektmidler, er det ganske farlig å spraye greener med kjemikalier. Derfor, for ikke å bekjempe bladlus på dill, blir det lagt stor vekt på forebygging, overholdelse av landbruksteknikker og vekstrotasjon, samt bruk av biologiske produkter og folkemessige rettsmidler..

Hvordan bli kvitt bladlus på dill, for ikke å miste høsten, greenene har ikke mistet egenskapene og forblir trygge for mennesker?

Forebyggende tiltak for å bekjempe bladlus på dill

Sunne paraplyer med dillblomstFor såing av dill velges ventilerte, godt opplyste områder. Overdreven plantetetthet bør ikke tillates, siden bladlus og andre skadedyr bosetter seg på langstrakte planter som ikke får næring og fuktighet i utgangspunktet. Bladluslarv dvale på planteavfall, ugress og allerede infiserte dyrkede planter som drar før vinteren. På våren fanger skadedyr skudd som dukker opp fra bakken og begynner å formere seg aktivt. Hva skal jeg gjøre for at bladlus på dill ikke skal ødelegge høsten av vitamingrønt?

Hvis du tar vare på rettidig fjerning av ugress, tørre dillstengler og andre paraplyer infisert med lignende insekter, reduseres risikoen for avlingstap fra bladlus dramatisk.

Like gunstig er en grundig undersøkelse av plantene, spesielt baksiden av løvet og bihulene, der bladlus oftest samler seg. Enkelt skadedyr oppdaget og fjernet manuelt i tide vil ikke kunne opprette en stor populasjon, og plantene blir reddet.

Ugressfri seng og vekstrotasjonVi må ikke glemme reglene for vekstskifte. Du bør ikke så dill i områder der gulrøtter, selleri og persille tidligere ble dyrket, samt lignende arter påvirket av de samme skadedyrsartene. Og det er bedre å ikke plante slike planter i nabobedene. For å beskytte dill mot bladlus og andre insekt skadedyr, er det nyttig å bytte senger med denne avlingen med hvitløk og løk. Mange urter, som koriander, basilikum, mynte og fennikel, har bladlusavstøtende effekt..

Kompetent brukte prydplanter vil også hjelpe. Fytoncider av morgenfruer, dalmatiner og apotekskamille har en deprimerende effekt på skadedyret. Kosmeya plantet ved siden av dillbed, som lavater, mallow og tuberous begonia, samt en rekke belgfrukter, distraherer bladlus fra dill.

Pålitelige forsvarere av dill fra bladlusMen å så denne greenen nær viburnumbusker, lindetrær og fuglekirsebærtrær er ikke verdt det. Disse plantene tiltrekker seg først og fremst et farlig skadedyr og kan bli en smittekilde for nærliggende senger..

Du kan redde dill fra bladlusangrep ved hjelp av et ikke-vevd dekkmateriale med lavest tetthet. Slikt stoff overfører varme og lys, er lett nok til ikke å skade planteveksten, men lar ikke insekter trenge inn og fikse på blader og skudd. Hvordan behandle bladlus på dill for å bli kvitt insekter så trygt og raskt som mulig?

Hvis bladlus likevel dukker opp på dill, vaskes insekter av grøntområdet med en kraftig vannstråle, og sterkt berørte plantedeler blir kuttet av og ødelagt.

Siden hagemyrer er engasjert i bosetting av bladlus, kan akkumulering av disse insektene på hageplantasjer ikke ignoreres. I kampen mot maur vil spesialiserte insektmidler hjelpe, hvis behandling må utføres vekk fra avlinger av grønne avlinger.

Hvordan håndtere bladlus på dill?

Bladlusoppgjør på en dillgrenI dag tilbys gartnere og gartnere en rekke svært effektive insektbekjempelsesprodukter som også virker mot bladlus. Men er det mulig å spise dill hvis bladlusen, og med den grønne, blir behandlet med slike preparater? Dette er åpenbart veldig farlig på grunn av risikoen for at kjemikalier kommer på bordet til personen. Hvordan bli kvitt bladlus fra dill og ikke være redd for at greenene blir giftige? De sikreste er biologiske produkter som ikke skader mennesker og andre varmblodige organismer, men de ødelegger effektivt ikke bare bladlus, men også mange vanlige skadedyr.

Etter sprøyting av dill med fytoverm dør hoveddelen av bladlusen etter 2 – 3 dager. Samtidig varer maksimal effekt opptil syv dager, og i tørt vær kan fitoverm bekjempe bladlus på grønt i opptil 3 uker. Hvordan ellers behandle bladlus på dill? På samme måte, men i 5 dager, akkumuleres og viser enterobacterin sin effekt, som har vist seg godt ved forhøyede lufttemperaturer i området 28–30 ° C. I listen over slike legemidler er det verdt å ta hensyn til biotlin..

Biologiske produkter brukes til å bekjempe bladlusBladdressing fra en løsning av superfosfat og kaliumklorid i forholdet 2: 1 kan øke forsvaret av dill. 30 gram av gjødselblandingen oppløses i 10 liter vann og sprayes med dill, uten å omgå de nedre delene av bladene og rotsonen. Etter en uke gjentas behandlingen..

Hvis du bruker moderne midler for å bekjempe bladlus, kan du høste og bruke greener til mat 5-6 dager etter sprøyting.

Hvordan takle bladlus på dill uten å sette deg selv og dine familiemedlemmer i fare? Det er en mulighet til å bli kvitt bladlus på dill uten å ty til kunstige midler.

Hvordan håndtere bladlus på dill med folkemedisiner

Marigolds vil ikke la bladlus bosette seg på dillBladlus dør etter å ha sprayet greener med såpevann, som krever 10 liter vann og 100 gram flytende såpe eller vaskemiddel. Hvis disse stoffene ikke er tilgjengelig, vil 300 gram revet vasketøy såpe gjøre. For større effektivitet kan 150–250 gram treaske legges til den varme såpevannsløsningen. Etter avkjøling sprayes plantene med middelet, og hvis det er nødvendig å bruke dill til mat, er det nok å skylle buntene i varmt vann.

Ikke bare kjemikalier virker avskrekkende og deprimerende på bladlus, men også mange planter som finnes i sengene og blomsterbedene..

I landlige forhold, når bladlus allerede er på dill, kan du bruke god hjelp – rike infusjoner fra:

  • topper av tomater eller poteter;
  • hakket løk og skall;
  • hvitløk;
  • apotek kamille;
  • morgenfruer;
  • ryllik urter;
  • celandine;
  • varm paprika;
  • hestesorrel.

For å forberede infusjonen kan du bruke makhorka og sennepspulver. Det er bra når slike midler brukes i kombinasjon med en såpeløsning og agrotekniske metoder..

Hvordan håndtere bladlus – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel