15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer begonier med bilder og navn

begonia blomstBlant det store utvalget av hage- og innendørs planter kan man ikke bare skille ut en slik blomst som begonia, elsket av blomsteroppdrettere over hele verden for et stort antall arter, varianter og hybrider som kan velges for dyrking i hager, på balkonger , loggier, under innendørs forhold.

Begonia er en monoecious plante, det vil si at hann- og hunnblomster dannes på den. Dette betyr at for modning av frukt og utseende av frø, trenger en slik plante pollinering av insekter eller kunstig pollinering (for eksempel hjemme).

Typer av begonier

Forskere kjenner mer enn 900 arter av begonia, hvis bilder og navn kan sees nedenfor. Så, i henhold til reproduksjonsmetoden, kan man skille mellom:

  • Tuberous begonia (den underjordiske delen er representert av en knoll, som brukes til reproduksjon);
  • Bladbegonia (den underjordiske delen er et fortykket rhizom, som du kan reprodusere planten med);
  • Bush begonia (ikke forplantet av den underjordiske delen, hovedsakelig av frø).

typer begonier bilder og navn

I henhold til formen på den overjordiske delen, skilles følgende typer begonier:

  • Busk (busker);
  • Urteaktig;
  • Halvbusk.

Buskbegonia, hvis bilde er presentert nedenfor, ser bra ut i vinterhagen, dekorerer loggier og balkonger godt. Hun er ikke lunefull, foretrekker god belysning, moderat vanning og fuktighet, og tåler ikke eksponering for direkte sollys. Den kan nå en høyde på to meter, avhengig av sorten, den kan dekkes med enkle, doble eller frynsede blomster.

bush begonia

Urteformer av begonier brukes til å dekorere blomsterbed og blomsterbed, de har liten høyde, kompakt størrelse, mellomstore blomster, men samtidig kjennetegnes de ved lang blomstringstid, upretensiøsitet, de kombineres lett med mange ettårige planter, for eksempel petunia, cineraria, ageratum.

begonia

Når det gjelder omsorgsfunksjonene, er det verdt å merke seg at denne typen begonia, hvis bilde kan sees ovenfor, som andre, krever nøye vanning og plassering i områder med god belysning..

Innendørs begonier

Innendørs forhold vokser to typer begonier – dekorative løvfell og blomstring.

Dekorative løvfellende begonier foretrekker østlige, sørvestlige vinduer, liker ikke direkte sollys, er skygge-tolerante, jorden i potten skal være fuktig, men ikke våt, det anbefales ikke å tørke jordoverflaten, dette kan føre til døden av de tynneste røttene som er ansvarlige for absorpsjon av vann, med næringsstoffer oppløst i det.

Dekorative løvtyper av begonierbilder og navn:

Imperial og Royal begonias

Slike varianter av begonier tåler ikke trekk og lave temperaturer, ideelt sett bør disse plantene holdes ved en temperatur på 20 til 23 ° C, disse blomstene bør mates med mineralgjødsel med et økt innhold av nitrogen og kalium, noe som bidrar til sunn full utvikling av bladmassen.

Det er også verdt å merke seg at du under ingen omstendigheter bør spraye dekorative bladrike begonier! Dette kan føre til flekker på bladene, råtne av petioles og bladplate..

Bilder av denne typen begonier presenteres nedenfor:

begonierInnendørs blomstrende begonier er veldig forskjellige. Blant dem er det planter som kan blomstre hele året, og det er de formene som trenger en sovende periode. De blomstrer om våren eller sommeren, og vanner dem gradvis til høsten, og etter at planten har falt bladene, stopper den helt, knollene trekkes ut av potten, renses for jord og lagres i sagflis eller i sand, på et kjølig sted uten tilgang til lys.

Mot våren plantes knollene igjen i en gryte, i løs, lett, godt luftet jord, og moderat vanning begynner. Det er verdt å merke seg at pottenes størrelse skal være liten, noe som vil provosere rikelig blomstring av planten. Blomstrende begonier er best plassert på østlige eller sørøstlige vinduer, men samtidig beskyttet mot eksponering for aktiv sol for å unngå bladforbrenning.

Temperaturen på innholdet i den aktive perioden varierer fra 22 til 26 ° C. Vanning bør være rikelig, men samtidig bør ikke fuktighetsstagnasjon tillates, noe som fører til utvikling av råte på knollene. Når det gjelder fôring, er det for disse formålene nødvendig å bruke kompleks mineralgjødsel med økt fosforinnhold og redusert dose nitrogen..

Begonia regnes som en ganske lunefull blomst som krever kontroll og oppmerksomhet, men med riktig pleie vil denne planten takke deg med vakre lyse greener og nydelige grasiøse blomster..

Video: begonia – typer, omsorg og transplantasjon

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel