15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De viktigste typer og varianter av persille, og beskrivelsen av dem

typer og varianter av persille Friske greener er en hyppig gjest på bordet til folk som passer på helsen. Men ikke alle vet hva typer og varianter av persille er, og hvordan du velger det riktig. For å gi deg vitaminer fra begynnelsen av våren til slutten av høsten, må du ha ganske enkel informasjon om denne planten. Et rikt utvalg av varianter lar deg kjøpe ikke bare tidlige greener, men også velsmakende, høyproduktive og egnet for dyrking både i drivhus og i det åpne feltet. Det er også varianter som vokser godt i blomsterpotter på balkongen og i vinduskarmen i leiligheten..

Hvilke typer og varianter av persille er

krøllete persille De mest delikate, saftige og deilige greenene er tradisjonelt bladpersille. Den har vakre blader som gir en deilig krydret duft. Sommerboere dyrker denne typen grønt både for å berike sitt eget kosthold og for salg..

Det finnes andre typer persille – for eksempel krøllete varianter som på ingen måte er dårligere enn grønne grønnsaker i smak og nyttige egenskaper, og til og med overgår det i skjønnhet. Derfor dekorerer kunnskapsrike husmødre oppvasken med krøllet persille..

For å vokse både hjemme og i det åpne feltet, er Gloria persille perfekt..

De beste varianter av persille for urter

Møt varianter med god spiring og rask vekst.

Persille Aster

Astra persilleTidlig moden krøllete type grønt. Vekstsesongen er 55-60 dager. Egnet for såing i åpen og lukket mark. Har en halvhevet rosett av middels høyde og høy tetthet. Astra-sorten har store, godt formede grønne blader preget av høy gjenvekst etter kutting. Maksimal utbytte – 5 kg / m².

Karneval persille

Karneval persilleBladrik, raskt voksende sort. Med riktig pleie er vekstsesongen 65 til 75 dager. Har en stor rosett med store duftende blader, som kan nå opptil 100 i en plantebunt.

Etter kutting vokser den tilbake ganske raskt. Persille Carnival danner en tidlig og rikelig høst av saftig grønn masse. Sorten er motstandsdyktig mot kaldt vær, tåler vinteren godt selv i ubeskyttet jord. Har høy tilpasning til soppsykdommer. Grønt inneholder en høy konsentrasjon av askorbinsyre (vitamin C), kalsium, karoten og salter.

En gunstig tid for såing i åpen mark er vår og høst. For å få ferske grønnsaker om vinteren, må Carnival persille plantes i en beholder med næringsrik jord. Bruksområdet for denne sorten er ganske bredt: unge blader kan tørkes, syltes, saltes og også tilsettes supper, salater og krøller..

Carnival -sorten er fotofil, men har en høy tilpasning til skyggen, derfor kan den vokse på skyggelagte steder. For å få tidlig greener blir persille sådd i flere løp: i midten av april, i første halvdel av juli og i november. Frøene plantes i forberedte riller, i en avstand på 15-20 cm fra hverandre. Den optimale frødybden er 1-1,5 cm.

Persille er upretensiøs for vekstforhold, derfor trenger den bare periodisk losning av jorda, moderat vanning og litt toppdressing som stimulerer plantevekst. Avlingen regnes som klar når bladene når 10-12 cm i lengde..

Persillebris

klasse BreezeBladrik mellomsesong. Vekstsesongen er 80 dager. Denne sorten er motstandsdyktig mot overnatting. Har en høy (opptil 75 cm) stående stikkontakt. Breeze har mørkegrønne blanke blader lange (25-35 cm). Stenbladet har en sylindrisk form. De kuttede greenene er møre, av middels saftighet, falmer ikke under langvarig transport og videre lagring, og bevarer alle de opprinnelige egenskapene og egenskapene. Mye brukt som krydder i matlaging.

De beste variantene av rotpersille

rotpersilleDe beste variantene av rotpersille gir også gode greener, men å kutte bladene anbefales ofte ikke. Dette skyldes det faktum at roten dermed ikke mottar nok næringsstoffer og ikke vokser til det nødvendige volumet. Varianter av tidlig modne persillearter er egnet for tørking og høsting om vinteren. Sen modning beholder egenskapene sine bedre når de holdes ferske.

Rotpersille Berlin

Rødiameteren kan være opptil 4 cm lang. Berlinpersille blir opptil 20 cm høy. Skjærrotmassen er mør og søt på smak. Den er godt egnet for fersk og tørket oppbevaring. Det kan også bevares for vinteren. Ifølge eksperter som har kunnskap om plantevekst, er Berlin -sorten den mest produktive blant rotsorter av persille..

Berlin er sent moden

En krøllete variant egnet for tidlig såing. Først plantes frøene i drivhus og herdes for videre transplantasjon til åpen mark. Har motstand mot både høye og lave, opptil -5 C °, temperaturer.

Midtsesongpersille er ikke mindre populær. Den har en velsmakende og moden hvit rotmasse. Sorten er svært motstandsdyktig mot skadedyr og plantesykdommer..

Andre varianter av persille

duftende greenerFor de som vil glede seg over velduftende og sunt løvverk lenge, bør du kjøpe frostbestandige persillesorter. Disse artene krever ikke mye vedlikehold og trives under forskjellige værforhold..

Beskrivelsen av Kaput persille, som er tilgjengelig på Internett, bekrefter nok en gang dens popularitet og utrolige fordeler..

Persillesorter som har et høyt utbytte og god smak:

  1. Bogatyr. Det er en løvrik sort, hvis hovedtrekk er høye avlinger, motstand mot temperatursvingninger og sykdommer. Det er mye brukt i matlaging, som krydder og tilsetningsstoffer, så vel som i farmasøytisk industri. Når det gjelder rotsystemet, i Bogatyr -persille -sorten, er det helt nedsenket i jorden. Størrelsen kan variere fra 28 til 35 cm. Den har en moderat spesifikk aroma. Massen til en moden rotavling er imponerende i vekten-90-110 g. Persille danner en halvspredt rosett med tette, skinnende aromatiske blader med en rik smaragdfarge. Kantene på platene er innrammet av små tenner. I blomstringsperioden samles små lysegrønne knopper i en enkelt gruppe og danner en paraplyblomstring. klasse Bogatyr
  2. Krøllete. Eier av flotte dekorative blader. Det er mye brukt av kulinariske eksperter som et dekorativt element på retter. Krøllete persille er lett gjenkjennelig for sin delikate krydret smak og lette aroma. Skjærede blader kan lagres i vann i omtrent en uke uten å miste alle de opprinnelige egenskapene.. krøllete persille
  3. Gigante Italia (kaput). En av de mest populære variantene fra det italienske selskapet SAIS. Kjent for sin raske ytelse. Bladene kan kuttes fra en plante omtrent 3 ganger per sesong. Har høy tilpasning til miljøet, er upretensiøs i omsorgen, men foretrekker å vokse innendørs. Ytterligere næringsrik fôring gir gode resultater: mengden av avlingen økes i volum på grunn av den raske dannelsen av ny grønn masse. persille kaput

Etter å ha kunnskap om de viktigste persillevarianter og forstå nyansene i dyrking, kan du velge sorten som vil tilfredsstille alle dine ønsker og passe dine forhold og krav. Riktig pleie av persille er nøkkelen til å få en stor høst så snart som mulig.

Persille varianter for å gi – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel