15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dill skadedyr og kampen mot dem

Dill skadedyr og kampen mot dem Det er ingen insekter som utelukkende lever av dill. Men mange skadedyr skader avlingene hans sammen med andre grønnsaker. Wireworms og falske wireworms, billelarver, billelarver og gnagende møll larver skader de underjordiske delene av planter. Føflekker og markmus, maur kan skade røttene ved å trekke ut huler. Jorddeler infiserer edderkoppmidd, thrips, bladfluer, løvhopper og mange andre insekter. Ikke forakt greener og forskjellige snegler.

Kultur tar sjelden det ledende stedet i hagen. Alle disse levende skapningene vil feilaktig bli kalt dill skadedyr. Kampen mot dem utføres når de overskrider en kritisk mengde og er vanligvis forårsaket av nederlaget til andre hageavlinger. Men det er begrenset spesialiserte arter som fremhever dill..

Paraply, andre navn: dill, gulrot, anis – møll

Paraplymøl Ubestemt sommerfugl, de fremre vingene er brune, litt rødbrune, opptil 19 mm i spenn, bakvingene er grå. Slekten Depressaria har 109 arter, litt forskjellige i utseende. Larver er brunlige med en rødlig fargetone, grønnaktig mellom segmentene. Fra en (i nord) til tre (i sør i landene i det tidligere Sovjetunionen) klekkes generasjoner per år.

Karve paraplymølTestiklene til avlinger fra paraplyfamilien påvirkes: gulrøtter, karvefrø, anis, dill, hogweed, koriander og andre. Larver spiser knopper og umodne frø, fletter paraplyer med spindelvev og fester sammen. De gir betydelig skade bare med merkbare testikkelområder.

Kontrolltiltak

Stadier av utviklingen av paraplymøllenSom en forebygging hjelper ødeleggelse av ville umbellates nær frøavlinger, spesielt hogweed. Det er viktig å rengjøre og treske paraplyene i tide. Behovet for kjemisk behandling oppstår sjelden, om nødvendig behandles de med insektmidler i henhold til instruksjonene for preparatene.

Skjold (Graphisoma striped, Italian bug)

Karve paraplymølVeggedyr opptil 11 mm. lengde. “Italiensk” er ikke en indikasjon på opprinnelseslandet, men på en fjern likhet med de stripete fargene til Vatikanets vakter. Det er vanskelig å forveksle med andre skadedyr – det er et veldig lyst insekt. Og med god grunn: en så merkbar farge advarer fuglene mot uspiselighet..

Graphisoma stripet i fluktI tilfelle fare, flyr den ikke bort, men fryser, og frigjør en stinkende og brennende hemmelighet. Det er ikke giftig for en person, men fugler berører ham ikke. Snabel suger saft fra umodne frø av paraplyplanter, unge skudd, blomsterstand. Som et resultat er frøene fine, av dårlig kvalitet eller ikke dannet i det hele tatt..

Kontrolltiltak

En av skadedyrene til dill er den styrte billelugenGrupper på 10-15 insekter er veldig merkbare, samlet for parring på toppen av høye planter. Det er praktisk å sprøyte slike grupper lokalt (for eksempel med en sprayflaske) eller riste av i en bøtte med vann. Behovet for kontinuerlig dyrking av avlinger oppstår vanligvis ikke.

Bladlus

Bladlus på dillStrengt tatt påvirker de mange hageplanter, ikke bare dill. Det er gulrot, melon, pil-gulrot og andre. De er små, gjennomsiktige insekter, vanligvis grønne eller grønne i fargen. De suger kraftig saft fra mange planter. Men vi merker ofte grønne insekter på dill..

Hva å gjøre?

Marihøne lever av bladlusjuiceDet er uønsket å behandle med plantevernmidler: vi bruker vanligvis dill fersk, bare ved å vaske bladene, og tilførsel av gift til kroppen forfører på en eller annen måte ikke. Heldigvis har skadedyret delikate dekker, og det er fordelaktig å bekjempe bladlus på dill uten kjemikalier. Vi bruker hjemmelagde giftige løsninger, for eksempel tinktur av tobakk eller tomatplater.

Potet- eller tomatplater (gift – solanin, som ga navnet til hele familien Solanaceae – Solanaceae) er fylt med vann. En bøtte med vann for 1,5-2 kg knuste råvarer. Tåler 3-4 timer eller kok i en halv time, tilsett litt såpe eller pulver. Såpe reduserer overflatespenningen, noe som resulterer i bedre fordeling og vedheft av løsningen.

Tobakksplanter (aktiv ingrediens – nikotin) 100 gr. vi insisterer på greener per liter vann i en dag, filtrerer, tilfører såpe og sprayer. Støving med tobakkstøv kan også brukes. Fortsatt tinkturer for fjerning av bladlus er laget av celandine, pyrethrum, varm pepper. Og hvordan fjerne bladlus fra dill, hvis det fortsatt er en liten mengde på de plukkede greenene? Den enkleste måten er å skylle med en sterk vannstråle.

Pesticider bør brukes med forsiktighet på grønne avlinger. Hvis en del av giften teoretisk blir ødelagt under lagring eller tilberedning av grønnsaker, brukes dillgrønt umiddelbart. Og uten varmebehandling. Det er bedre å prøve å gjøre uten sprøyting når du dyrker den..

Plantevern uten kjemi – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel