15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer grønnsakskultur – grønne bønner

Grønne bønner bærer frukt godt Bælgplanter har en spesiell plass blant planteprodukter. Vegetabilsk bønneprotein er en komplett erstatning for et dyr, og vitamin- og mineralsammensetninger gjør denne grønnsaken ekstremt nyttig. Blant de mange planteartene er et spesielt sted okkupert av grønne bønner, grønne eller asparges, de har mange navn.

Historisk referanse

Bønner av forskjellige varianter Siden samlingsdagene har belgfrukter vært den viktigste matavlingen blant de gamle stammene. Erter og bønner ble dyrket i store mengder. Kornblandinger ble inkludert senere. Bønner i sin opprinnelige form ble brukt av innbyggerne på det amerikanske kontinentet. De temmet denne kulturen, lærte å vokse og avlet nye arter. De delte kulturen inn i bønner, grønne bønner og limasorter..

Korn og belgfrukter utfyller sammen settet med aminosyrer og danner derved proteinet som er nødvendig for livets eksistens. For mennesker er et slikt protein av vegetabilsk opprinnelse en fullstendig erstatning for et dyr.

Bønner, som andre belgfrukter, er populære i verden, er en viktig matvare og opptar store arealer over hele verden. Hvis tidligere bønner bare ble dyrket i regioner med et varmt klima, er det nå tidlig modningssorter som gjorde det mulig å få en grønnsak på personlige gårder i Sibir. Asparges grønne bønner er oftere foretrukket..

Dyrking av bønner

Hage-dyrkede grønne bønnerAv de mange artene tillater klimaet i landet vårt dyrking av grønne bønner. Asparges tilhører også de grønne bønnene. Det er forskjellig i lengden på poden, som kan nå en meter, og i fravær av en stiv forsterkningstråd i poden. Den varmekjære planten dyrkes i industriell skala i den sørlige regionen. Imidlertid gjør et sjeldent forstadsområde uten bønnebusker. Skill mellom busk og krøllete former av grønne bønner.

I tillegg til at kulturen er termofil, kan den vokse effektivt bare hvis følgende betingelser er oppfylt:

  • riktig valg av såplass og jordforberedelse;
  • vanning og fôring av planter;
  • bruk av regionaliserte frøvarianter;
  • sykdom og ugressbekjempelse;
  • rettidig høst.

Hvordan plante bønner på sommerhuset?

Forbereder hagen for å plante bønnerJordsmonnet skal være lett, representere sandstrand, leir med dypt grunnvann. På tunge, fuktige områder bør du ikke forvente et godt resultat. Det forberedte stedet bør ryddes for flerårig ugress, beskyttet mot nordlig vind og plassert i et område som er åpent for solen.

Krøllete former kan brukes til landskapsarbeid eller dyrkes langs meshgjerder eller med spesielle støtter. Busk blir sådd i rader på høybed. På slike høyder varmes jorden opp raskere, og bønner spirer ved 20-25 0.

Bønner spireNår du sår frø i varm jord i juni, vil frøplanter dukke opp om 2-3 uker, med forbehold om konstant jordfuktighet. Frøene dynkes før planting, sådd til en dybde på 2-5 cm, med en avstand mellom buskene på omtrent 10 cm og radavstand på 25-40 cm, avhengig av kraften til busken til den valgte sorten. Hvordan plante bønner for en grønn hekk og høst? Ved såing av frø installeres vertikale støtter umiddelbart på sørsiden av bygningen, og frøene plantes i en rad. Etter spiring blir den sterkeste planten igjen i hullet, resten brytes ut for ikke å skade røttene til den gjenværende frøplanten.

Hvordan dyrke bønner i løpet av sesongen?

Krøllete bønnelappVoksne unge planter må løsnes og hills. Ugress bør fjernes gjennom sesongen; bønner liker ikke å være i nærheten av andre planter. Bestemmer hagens utbytte ut fra innholdet av fosfor og kaliumsalter i den. Bønner liker ikke organisk nitrogen, de kan bli syke. I vekstsesongen beriker den selv jorda med nitrogen, som andre belgfrukter..

Vanning er avgjørende for å dyrke en god avling.Det er viktig å gi planten rikelig vanning under vekst. Jo mer fuktighet planten mottar, jo tykkere, kjøttfulle løvblader blir. Planter som fungerer som en levende vegg klemmes i 2 m høyde slik at de går til fyllingen, ellers blir det bare blomster.

Under veksten av bønnene vil det være nyttig å organisere fôring med aske eller askeekstraksjon. All toppdressing utføres kun på vått underlag. Høsting avhenger av tidspunktet for modning. Siden grønne bønner oftere brukes, blir de gradvis fjernet i flere trinn under dannelsen av en belg..

Vi dyrker bønner med forskjellige modningstiderDet regnes som normal utvikling når bønner blomstrer etter 35-40 dager, etter 2 uker vil eggstokkene vises. Men de tidlige sortene kan gi etter 45-60 dager, de mellomste i den tredje måneden, og de senere er klare til høsting om 3,5-4 måneder..

Skadedyr og sykdommer i bønner

De viktigste skadedyrene av bønner er sneglerAvling av bønner, som andre belgfrukter, kan påvirkes av:

  • snegler;
  • edderkoppmidd;
  • ertebladlus;
  • snegler.

Med riktig landbruksteknologi kan skade være ubetydelig. Du kan ikke bruke kjemikalier på tidspunktet du legger hellene. Du kan bruke avskrekkende folkemedisiner. Snegler kan bli fanget.

BønneantraktoseFor at plantene ikke skal bli syke, er det nødvendig å tynne ut plantingen, siden antrakose alltid går foran langvarig dårlig vær og fortykning av plantene. Når soppsykdommer vises på en busk, er det bedre å fjerne den slik at sykdommen ikke sprer seg til nabobuskene. For å forebygge sykdommer kan du bruke en serumoppløsning fortynnet 1: 5 med vann.

Hvordan høste grønne bønner og hvor du skal lagre avlingen

Bønner tørkesDu må samle grønne bønner og asparges mange ganger, og forhindre overgang fra melkeaktig modenhet til voksaktig. Overmodne bønner grove, får bitterhet og blir bare egnet for å skaffe frø.

Plukker unge belger, blir planten stimulert til å danne nye frukter. Derfor, med vanlig høsting, er utbyttet av planten høyere. Før du samler grønne bønner, må du tenke på måter å bevare dem på. Ferskt produkt er ikke egnet for lagring, derfor bør fryse eller konservere urter ordnes.

Hvis bønnene er grove, er de ikke egnet for bruk i belger, men det er for tidlig å plukke dem til frø. Derfor er det endelig mulig å fjerne bønnene fra hagen når belgene tørker opp og klaffene begynner å åpne seg. Perioden med full modning avhenger direkte av forskjellige bønner. For å forhindre at bønnene blir våte av regnet som har passert, trekkes plantene ut av bakken, bindes i en kost og plasseres for tørking i et ventilert rom. Senere er kosta tresket.

Video om dyrking av bønner på espalier

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel