15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sommerboendes kalender: sesongarbeid i hagen i mai

sesongarbeid i mai Mai er ikke bare den vakreste vårmåneden, behagelig med lys grønt, den første blomstringen og høsten av tidlig grønt, men også den vanskeligste tiden for en sommerboer. I mai, hver dag mater året, det vil si den fremtidige høsten og dens sikkerhet vil avhenge av innsatsen som er gjort på dette tidspunktet. Og du må gjøre mye!

Hva må gjøres i hagen i mai?

forberedelse av frøplanter Det meste av såarbeidet faller i mai. Frøplanter som vokser i drivhus, drivhus og på vinduskarmer kan ikke vente til de kommer inn i sengene, og de neste, mer termofile avlingene vil ta sin plass.

Hver dag mer og mer tid tilbringer sommerboere i hagen, der:

 • behovet for vanning øker;
 • det er på tide å begynne å løsne jorden og mulching under avlinger;
 • avlinger sådd om høsten eller april dukker opp og krever tynning.

De sier: “I april, vann, i mai – gress!” Hver russisk gartner tester dette tegnet i praksis, og legger merke til hvordan, før veksten av dyrkede plantasjer, hvetegress og blågras, trelus og gjeterveske, raps og dusinvis av annet ugress dukker opp fra bakken.

Luking i mai blir en av de viktigste, arbeidskrevende, men givende arbeidstypene i hagen..

Luftingen av jorda og mengden tilgjengelige næringsstoffer, det vil si vekst av avlinger, så vel som overlevelsesraten for frøplanter plantet på bedene, avhenger av hvor raskt og effektivt ugresset blir fjernet..

plante frøplanter i åpen markSå raskt som ugress, dukker det opp skadedyr på stedet. Med ankomsten av varme våkner bladlus, maur, hvite og kållopper, løkfluer og andre insekter irriterende gartnere. Å kjempe mot dem i mai vil i stor grad lette sommerdager og være den første investeringen i en fremtidig rik høst..

Mai vær lar deg ikke kjede deg. Det er ustabilt om våren, derfor brenner det enten med nesten juli -varme, eller får sommerboeren til å bekymre seg for marsfrosten. Begge er ubehagelige for delikat grønt:

 1. På varme solskinnsdager mister jorden sin lagrede fuktighet, plantene ser utmagret ut, rotingen bremser.
 2. Frost i mai er farlig ikke bare for blomstrende hager, men også for hagesenger. Bønner og bønner, tomater og meloner, rødbeter og noen grønne avlinger er følsomme for lave temperaturer.

For at den dyrebare tiden i mai ikke skal være bortkastet, og de investerte lønnskostnadene ikke synker i glemmeboken, må du forlate arbeidsplanen på forhånd og nøye overvåke ikke bare trivselen til grønne kjæledyr på sommerhuset, men også værmeldingene for en måned.

Kan skiltes

fylle grønnsakshagenI tillegg kan tidstestede skilt være nyttige for sommerboere som forbereder seg på såing og planting:

 1. Utseendet på hvite børster på fuglekirsebæret truer ikke bare et kortsiktig kaldt snap, men den beste tiden for å plante poteter.
 2. De første corollas av påskeliljer i blomsterbed kaller sommerboere til å plante savoykål.
 3. Masseblomstring av tulipaner og påskeliljer er et signal for overføring av frøplanter av tidlig hvitkål og blomkål til bakken. Erter, reddiker, reddiker og neper blir sådd samtidig..
 4. Fargen på kirsebæret signalerer begynnelsen på såing av asparges og kornbønner, bønner.plante belgfrukter
 5. I slutten av mai blomstrer pioner og syriner. Ifølge folkemeldinger sier blomstring at det er på tide med salat, kinakål, gresskar og courgette..
 6. Rowan blader åpne før resten av trærne, men fargenes utseende på det er et sikkert tegn på at det er på tide å forberede frø av tidlige agurker for planting.

Såmaraton i mai i sommerhytter

plante løkI mai er hver dag kjær. I den første uken i måneden er det nødvendig å fullføre såingen av alle typer løk, ellers øker risikoen for å bli truffet av en løkflue betydelig. Tradisjonelt er de første dagene i mai for en gartner tiden for å plante poteter, som allerede er forberedt, varmet opp og ga sterke skudd, klare til raskt å slå rot og vokse når de treffer bakken..

Hvis været ikke tillater det i april, er det første tiåret i mai egnet for såing av rødbeter, for hvilke råtne gjødsel eller humus er rikelig tilsatt sengene.

kål under filmenDet er bra når sommerboeren har tilstrekkelig antall filmdrivhus eller tilfluktsrom av fiberduk. I dette tilfellet kan bønner, cowpea og grønnsaksbønner, samt courgette, squash og gresskar, og i sørligere regioner, meloner og vannmeloner såes på frøplanter 7-14 dager tidligere enn klimanormen. Under drivhusforhold vil plantene ikke bare bli beskyttet mot sol og nattkulde, men vil også kunne forsiktig akklimatisere seg..

For såing er det bedre å ta torvpotter av passende størrelse, slik at plantene smertefritt vil slå rot etter overføring til bakken..

Frøplanter av agurker, gresskar, courgette og andre meloner og kalebasser transplanteres i bakken i slutten av måneden, om nødvendig ved å bruke et ly for å beskytte mot kald vind, nedbør og ubudne fjærede gjester.

plante pepperVed slutten av måneden reduseres ikke intensiteten i arbeidet. I løpet av det siste tiåret må sommerboeren så mais, basilikum, utføre frøplanter av physalis og tomater, auberginer og paprika til sengene eller under midlertidige drivhus. Nyere avlinger er spesielt termofile, derfor er det i den minste tvil bedre å la dem ligge i et drivhus eller under et drivhus..

Beskjære omsorg i mai

pleie av hagesenger i maiFrø fanget i bakken krever ikke mindre oppmerksomhet enn allerede voksne planter eller frøplanter.

Vanning og nedbør komprimerer jorda, som over tid danner en tett skorpe. Det vil være vanskelig for unge planter å bryte gjennom det. Det hemmer også inntrengning i dypet av vann og oksygen..

Derfor, etter regn eller vanning, blir sengene med avlinger, så vel som plantede grønnsaker, løsnet forsiktig. For å bryte skorpen og forhindre dannelse av en ny, er det nok å gå til en dybde på 1-3 cm. Det er viktig å ikke forstyrre plantene som roter seg og ikke skade de sarte spirene til gulrøtter, rødbeter og andre planter. I fremtiden kan de grønne sengene tynnes ut og drysses med et lag mulch..

Jo flere senger i hagen er okkupert av greener, grønnsaker og urter, jo mer tid bruker sommerboeren på vanning. Kunnskap om preferanser til visse kulturer vil bidra til å spare energi og dyrebare minutter..

Kål, poteter, vinterløk, som allerede har fullstendig utviklet den overjordiske delen, de fleste rotvekstene og grøntområder er upretensiøse og kan vannes med sprinkler vanning. Det viktigste er at vanning ikke skjer ved middagstid, da fuktighet på ungt løvverk kan forårsake solbrenthet..

Agurker er sissies. De er redde for trekk, det er bedre å vanne dem annenhver dag, med varmt vann om morgenen eller kvelden. På varme dager i drivhuset er plantene ubehagelige, så de kan ventileres forsiktig..

tomater i kassetterTomater er gode til å danne luftrøtter, som hjelper plantene med å motta fuktighet og næring. Samtidig er plantene mer hardføre, slik at de kan vannes 1 – 2 ganger i uken, men rikelig, slik at rotsystemet er helt i fuktig jord. Det er nyttig å hud opp buskene, og holde jorden rundt i en løsnet tilstand. Paprika og aubergine blir vannet 2 ganger i uken. Men de klemmer seg ikke, men for å beskytte fuktighet mulker de litt.

En av de mest populære tidlige grønnsakene – reddiker er veldig glad i vann, så de blir vannet daglig, minst annenhver dag. Gjør det samme med daikon- og sommer reddikvarianter..

Grønnsakshage i mai – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel