15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge bønner til hagen din

Bønner av forskjellige varianter

Bønner kom til vår verden fra uminnelige tider. Blant de verdensberømte planteproduktene er belgfrukter de viktigste i menneskehetens kosthold. Når det gjelder forbruk av belgfrukter, er de på nivå med frokostblandinger og poteter. Bønnens hjemland er det amerikanske kontinentet, hvor de fremdeles vokser i naturen. Det var bønner, mais og gresskar som var grunnlaget for maten..

Historien om fremveksten av bønner i Europa

Bønner som prydplante De sier at Columbus oppdaget Amerika, men det er også viktig for det hvite kontinentet at blant de mange eksotiske plantene i utlandet ble bønner brakt hit, åpne for Europa. Denne planten, til tross for pionerbeviset for dens næringsverdi, fikk bare brukes til dekorative formål..

Derfor ble gjesten først brukt til å lage hager, deretter til kosmetiske formål, lage masker og lappe av bønner. Russland mottok krøllete dekorative lianer på 1700 -tallet, det ble brukt til mat mye senere..

Asiatiske bønner var kjent i Egypt og Kina før vår tid og var en verdifull rett for adelen. Det viste seg at selv prydbønner er gode til konsum. Derfor er delingen av varianter betinget, de er alle mat. I naturen er det flere tusen varianter av denne planten. Spesielt oppnådd som et resultat av avlssorter med forbedret ytelse på ca 500. De er forskjellige på mange måter, noen varianter er beskrevet i artikkelen og bildene deres blir presentert.

Limabønner

LimabønnerDenne typen belgfrukter har fått navnet sitt fra området der sorten ble klassifisert, Lima. Et annet navn er månebønner eller smørbønner, så oppkalt etter den hyggelige smaken. Limabønner har to planteformer – store og små. Bønnene kommer i en rekke farger fra hvitt til nesten svart med en mønstret eller solid overflate. Nyttige egenskaper, matverdien til denne typen bønner – forsyne kroppen med proteinmat, som et forebyggende tiltak mot tarmkreft.

LimabønnerProduktet er nyttig for sitt høye jerninnhold, noe som fremmer hematopoiesis. Folat forbedrer hjertefunksjonen, mens magnesium stimulerer og gjenoppretter sirkulasjonssystemet.

Folat og tiamin i Limabønnebønner, når de spises regelmessig, kan senke kolesterolnivået i blodet til normalt..

Grønne bønner lilla

Grønne bønner lillaDen samme sorten av bønner kalles georgisk eller er kjent som Draconic Tongue. Et trekk ved sorten er fargen på belgene. Hun kan være variert, med en gul glans på den lilla kroppen. Liana vokser opp til 3,5 m, og er veldig effektiv i en grønn hekk. Lilla grønne bønner blir lyse grønne så snart de dyppes i kokende vann. Lengden på belgene er ca 15 cm. Den middels modne varmekjære kulturen elsker loamy og sandaktig loam fruktbar jord. Eldre frø er lysebrune. Planten kan brukes på bladets stadium og som kornavling. Podblader har ikke pergamentlag.

Kenyanske bønner

Kenyanske bønnerDen presenterte typen grønne bønner skiller seg fra populære varianter i utseende og størrelse. Native til Afrika, disse bønnene er mørkegrønne i fargen og har veldig tynne lange belger. Poden er omtrent en halv centimeter i diameter, og har en veldig delikat smak. Det er nok å holde belgene til kenyanske bønner i kokende vann i 4-5 minutter, og de kan brukes til mat. For å bevare ventilenes lyse grønnhet, dyppes de i isvann etter varmebehandling. Salater tilberedes med dette produktet av søtlig ettersmak og nøtteaktig ettersmak, servert som en uavhengig siderett til kjøttretter. De gunstige egenskapene til kenyanske bønner forsterkes ytterligere av den korte koketiden. Alle vitaminer og antioksidanter bevares. Det er den dyreste av alle grønne bønner..

Prydbønner

PrydbønnerAlle krøllete bønner kan brukes til sikring og små arkitektoniske former. Oppdrettere lager imidlertid nye varianter som, på grunn av mer dekorative blomster, forgreninger, flerfargede belger, lager vakre grønne gjerder, og deretter gir høsten til mat..

Ildrøde prydbønnerDe dekorative bønnene på bildet inkluderer meksikanske bønner, dekorative bønner “Dolichos”, brennende røde bønner som vokser opp til 4 m høyde. Meksikanske røde bønner kan vokse opp til 4 meter og ha rosa belger som kan spises rå mens de er veldig unge. Senere modnes disse vinstokkene med flerfargede frø. Men oftere i design av eiendommer kan du se krøllete brennende røde bønner..

Bønner mung

Mos (mungbønne, dhal, gyldne bønner) (Vigna radiata, Phaseolus aureus)En indisk bønnesort med små korn, som skiller seg fra klassiske bønner i sin ovale form. For tiden, i henhold til klassifiseringen, har typen mungbønne blitt overført til slekten Vigna.. Denne typen belgfrukter finnes under navnet mungbønner eller gyldne bønner..

I India bruker de skrelles mungbønne, kalt dhal, og brukes i tradisjonelt kjøkken og i retter som har en hellig betydning..

Bønnespirer brukes til matlaging.Spirede mungbønner har nylig blitt en berømt rett i Europa. Bønnespirer spises uten varmebehandling som tillegg til komplekse salater eller separat. Spiret mungbønne etter grundig desinfeksjon, slik at bruk av et nyttig produkt ikke får E. coli.

Gule grønne bønner

Gule grønne bønnerGule og grønne grønne bønner er ikke mye forskjellige. Settet med nyttige komponenter og behandlingsmetoder er like. Bare en litt større mengde provitamin A gir en gul belgfarge. Gule grønne bønner brukes i kostholdsordninger, da de inneholder vitaminer og organiske stoffer i en lett fordøyelig form. Varmebehandlingen av produktet er skånsom, bare noen få minutter, så den nyttige sammensetningen blir lite ødelagt. De som på grunn av sviktende helse ikke kan spise måltider fra kornbønner, kan inkludere grønne bønner i kostholdet. Kalorifattig produkt, bare 24 kcal per 100 g lar deg bruke grønne bønner for vekttap.

Til å begynne med ble vanlige unge bønner brukt som belgfrukter, og først senere tok franskmennene frem en egen type bønner som ikke hadde en voksplate i belgene. Hun ble kalt asparges eller franske bønner..

Gule grønne bønner, i motsetning til andre typer, kalles smørbønner, ettersom de smelter i munnen, så ømme. Det er også gule voksbønner, som skiller seg fra de grønne bønnene i større belger, som til og med kan være lilla i fargen, men bønnene i dem er gule, og etter varmebehandling blir belgen også gul.

Bønner svart øye

Bønner svart øyeSlekten med hvite bønner med et lyspunkt i svart farge er en av hovedtypene bønner for innbyggerne i Afrika, Iran og de sørlige områdene i Amerika. Mellomstore bønner er velsmakende og regnes som en rekke cowpea. De tilberedes med foreløpig bløtlegging, men de blir kokt i relativt kort tid, omtrent en time. Dette skyldes bønnens tynne skall.

Nyttårsretten Jumping JohnDen sterke aromaen av grønnsaker som kommer fra retten og de falmende prikkene gjør kornene gjenkjennelige selv i den ferdige retten. Dette er den mest delikate bønnen av alle korn. Brukes i en tradisjonell nyttårsrett i Amerika kalt “Jumping John”.

Artikkelen viser en liten del av varianter, men når du kjenner fordelene med å spise bønner, kan alle finne en art som dekker individuelle behov.

Hvordan plante bønner – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai