15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av begonier fra frø

SpireÅ dyrke begonier av frø er en ganske plagsom virksomhet, som krever konstant, årvåken streng kontroll, men hvis alle de grunnleggende nyansene i landbruksteknologi blir observert, vil resultatene sikkert glede deg.

Oftest vokser stadigblomstrende og dekorative bladrike begonier fra frø, men tuberous begonier kan også fås fra frø, selv om det skal bemerkes at denne prosessen ikke er rask, så du må være tålmodig.

Den mest vellykkede perioden for dyrking av begonier med frø er slutten av februar – de første ti dagene i mars, når dagslyset begynner å vokse raskt, solaktiviteten øker og det vil være mye lettere å opprettholde det nødvendige temperaturregimet.

Hvordan dyrke begonia fra frø?

frøeneFørst av alt, før du begynner å så begonier med frø, bør du velge høykvalitets og praktisk frø for deg. I spesialforretninger kan blomsterhandlere og gartnere tilbys to typer frø: granulert og vanlig, ubehandlet.

Pelleterte (granulerte) frø er lettere å så fordi, takket være et spesielt belegg av næringsstoffer, blir de større og er gode for flekksåing i torvtabletter. Denne metoden for såing lar deg omgå slike traumatiske for skjøre unge planter som en plukk.

Før du planter begonier med frø i torvtabletter, bør selve tablettene legges på en pall, godt gjennomvåt i vann, og deretter plasseres på overflaten av hvert av dem granulært frø, fukt det med vann ved romtemperatur (det er best å bruke en sprayflaske) og dekk til med en plastpose eller engangsglass av plast for å opprettholde det nødvendige fuktighetsnivået. Vanning av en tablett med sådd frø gjøres gjennom en pall, fuktigheten må overvåkes nøye, ellers vil bare den dannede spiren tørke ut.

frøplanter av begoniaMed forbehold om temperaturregimet på 22 – 23 ° C vil de første skuddene begynne å vises etter 14 dager, deretter, etter dannelsen av det tredje sanne bladet, plantes tabletter med frøplanter i individuelle frøplanter, og fyller torvmassen fullstendig med jord og grundig søl topplaget med vann ved romtemperatur.

Såing av begonier med vanlige frø, som ikke er dekket med et skall, gjøres mest praktisk i frøplanter. For såing er det best å velge en lett, løs jordblanding med en stor mengde torv i sammensetningen, hovedbetingelsen for en sunn utvikling av begonia -frøplanter er fravær av stillestående vann og god lufting, så du bør ta vare på riktig drenering.

En viktig nyanse i spørsmålet om hvordan å plante begonia med frø er riktig såingsteknikk: frøene legges på en fuktet overflate, godt sølt med vann fra en sprayflaske, hvoretter boksene med avlinger dekkes med plastfolie eller glass . Dette er nødvendig for å opprettholde fuktighetsnivået som er nødvendig for spiring av frø..

Vanning må gjøres veldig forsiktig, sørg for at jorda er fuktig, men det oppstår ingen vannstagnasjon, noe som kan føre til utvikling av soppmikroflora som påvirker de svake delikate tynne røttene til frøplanter.

Boksene bør plasseres i et rom med god belysning, men samtidig beskyttet mot aggressivt direkte sollys, som bare kan brenne ut spirende spirer, som kan forventes 10 – 12 dager etter såing, ved en innholdstemperatur på 21 – 22 ° C.

frøplanterGradvis er det nødvendig å begynne å herde plantene, som filmen er litt åpnet for, og boksene med frøplanter blir liggende i denne stillingen i 10 – 15 minutter. Deretter øker tidspunktet for lufting (herding) og graden av filmåpning, gradvis vant plantene til det vanlige miljøet..

Denne teknikken lar deg også unngå utvikling av soppmikroorganismer på jordoverflaten, som kan forekomme på konstant fuktig jord hvis temperaturregimet ikke blir observert eller ved feil, overdreven vanning..

Etter at det tredje sanne bladet dukket opp, må plantene plukkes i separate frøplantepotter. Denne prosessen er ganske arbeidskrevende, og krever mye tid, krefter, tålmodighet og nøyaktighet..

Planter transplanteres en om gangen i en beholder fylt med en lett smuldrende løs jordsammensetning, søles og settes på et godt opplyst sted, mens temperaturen gradvis synker til 20 ° C.

Hvordan plante tuberous begonia frø

Hvis du lurer på hvordan du dyrker begonia fra frø, hvis det tilhører tuberous -artene, er svaret på dette spørsmålet veldig kort..

Agroteknologien for å dyrke begonier med knollfrø har en rekke nyanser:

  • Temperaturen på innholdet i avlinger bør være 22 – 27 ° C;
  • Etter fremveksten reduseres temperaturen gradvis til 19 ° C;
  • Etter dannelsen av det tredje bladet dykker plantene;
  • Den andre plukkingen utføres 4-5 uker etter den første.

Det er verdt å merke seg at dannelsen av en knoll når du dyrker begonier fra frø tar ganske lang tid, så hvis du sådde i begynnelsen av mars, vil du kunne få en ferdig dannet knoll først i begynnelsen av neste vinter..

Selvfølgelig er dyrking av begonier fra frø en ganske omhyggelig oppgave, men samtidig er det veldig spennende og givende. Hvis du tar vare på de grønne babyene dine, gir dem utmerket omsorg, bruker tiden din på dem, beskytter dem mot stress og ugunstige forhold, så vil blomstene takke deg mye om sommeren med spektakulær, lys, gal og lang blomstring, lys sunt løvverk og en vakkert formet busk..

Video: dyrking av begonier fra frø

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai