15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan organisere riktig overvintring av begonier

Begonia Begonia vil glede og glede seg over luksusen i blomstringen i mer enn ett år, hvis du tar ansvar for lagringen i lavsesongen og sørger for riktig pleie av blomsten om vinteren.

Typer av begonier

Før vi snakker om hvordan du bevarer begonier om vinteren, la oss begynne med det faktum at det er flere typer begonier:

  • dekorative løvfellende;
  • buskete;
  • tuberøs.

Gul begonia Hver av dem krever visse betingelser for forvaring om vinteren..

Bushy og dekorative løvfiskarter trenger ikke spesielle overvintringsforhold. For at de ikke skal dø om vinteren, er det nok å kutte av visne stilker og mulch buskene med halm eller hageblad når kaldt vær setter inn..

Knollbegonier er de mest krevende for pleie og vedlikehold om vinteren..

Skjønnheten og varigheten av blomstring av denne praktfulle blomsten avhenger direkte av hvordan du skal ta vare på begonia om vinteren..

Hvis begonia ikke blomstrer lenge, eller den har små og få blomster, indikerer dette at den ble lagret feil om vinteren..

Omsorg for jorddyrket begonia

begonia knollVoksne planter har ganske store knoller. Hvis de vokste i åpen mark, da prøver de å ikke skade dem, og blir gravd opp ved begynnelsen av den første frosten..

Du bør imidlertid ikke skynde deg å grave opp planten, siden høstfrost ikke skader knoller.

Du må vente til blomsten uavhengig forbereder seg på overvintring – det vil si at den vegetative delen dør, bladene blir gule og faller av.

I tillegg, på slutten av vekstsesongen, øker knollene merkbart i størrelse, øker massen, siden når luftdelen dør, forlater alle næringsstoffene dem. Samtidig legges fornyelsesknopper, hvorfra nye skudd vil utvikle seg etter overvintring av begonia.

Etter å ha gravd opp, må du kutte de frosne stilkene og etterlate skudd (hamp) ikke mer enn 3 cm høye på overflaten. Denne prosedyren forhindrer dannelse av patogene sopp som bidrar til infeksjon av knoller.

begonia -knoll med spirerDeretter blir planten rengjort for jord, plassert i en eske og tørket i et godt ventilert, varmt, tørt rom. To uker senere, når røttene er tørre, fjernes de tørkede skuddene og gjenværende jord.

Deretter plasseres knollene i trekasser i flere rader og drysses med elvesand eller tørr torv med tilsetning av vermikulitt.

Tilsetning av vermikulitt er svært ønskelig fordi risikoen for rotrot på grunn av dets evne til å regulere fuktighetsinnholdet i substratet er betydelig redusert..

Viktig: dryss knollene med en sandblanding på en slik måte at de er isolert fra hverandre – dette vil redusere prosentandelen av tapet.

Begonia forberedt for overvintring plasseres på et kjølig sted, hvor temperaturen ikke bør overstige 10 ° C, fuktigheten er omtrent 60% – dette er vanligvis kjellere og kjellere.

Anlegget forblir i en sovende periode i nesten tre måneder – fra midten av november til nesten slutten av februar, i løpet av denne tiden er det umulig å vanne, ellers vil de sovende knoppene våkne.

Periodisk, men minst en gang i måneden, blir knollens tilstand undersøkt for mugg og rotrot.

Når en lesjon blir funnet, rengjøres den og behandles med kolloidalt svovel eller strålende grønt. Hvis lesjonen er omfattende, fjernes planten for å forhindre spredning av infeksjon..

Tidlig på våren, i mars, når sovende blomsterknopper begynner å våkne på knollene, fjernes de fra sanden og plasseres for spiring i et fuktig underlag tilberedt på torv med tilsetning av høy kvalitet humus og elvesand, tatt i samme volum.

Beholdere med spirede knoller plasseres nærmere lyset, vanning er begrenset, temperaturen på innholdet er omtrent 18 ° C.

Knoller spirer ganske sakte og ujevnt. Først og fremst legger de ned røtter. Spirer som dukker opp senere bør skygges fra solen og ventileres oftere, men trekk bør unngås.

Denne tiden er bra for å dele knoller, deres reproduksjon. Snittet behandles med kolloidalt svovel i pulver eller knust kull.

Mange klarer å lykkes med å redde begonia om vinteren i esker med en jordklump på loggiaen, hvis den ikke fryser, eller på de kuleste stedene i leiligheten – på balkongen eller inngangsdøren.

Hvordan beholde unge begonia -knoller om vinteren

Alle disse handlingene er bra for sunne og robuste knoller. I tilfelle de er veldig små og slappe, må du handle annerledes..

Faktum er at oppførselen til en ung plante og en voksen blomst er vesentlig forskjellig, derfor lagres knoller av forskjellige størrelser i hvileperioden på forskjellige måter..

  • Små knuter-første året av blomsten om vinteren må oppbevares kjølig og sørg for å vanne den med jevne mellomrom, ellers kan rotsystemet tørke ut.

    Den sovende perioden de første årene er ganske vilkårlig, siden skuddene deres ikke faller av i vinterperioden, selv om veksten stopper.

  • Etter å ha gravd ut en slik knute, plasseres den i en plastpose fylt med tørr torv og plasseres i et husholdningskjøleskap. Begonia undersøkes periodisk. Ved for tidlig utseende av spirer, må de brytes ut, siden de ikke er levedyktige.
  • Unge begonier kan overlates til vinteren i esker på et kjølig, lyst sted med moderat vanning. Når våren begynner, sitter de i separate potter med et underlag..

    De transplanteres i bakken når en stabil positiv temperatur oppstår.

Vinterpleie for hjemmebegonia

Begonia, vokst i potter om sommeren, blomstrer til sen høst. Med det kalde været begynte hun å falle i hviletilstand. På dette tidspunktet anbefales det ikke å transplantere begonia, men det er viktig å redusere vanning. Vanning bør bare utføres når jorda i potten blir helt tørr, fordi overflødig fuktighet kan forårsake rotrot.

Med begynnelsen av oppvarmingssesongen blir luften i leiligheten veldig tørr, så du må spraye luften i nærheten av blomsten hver dag ved hjelp av en sprayflaske.

Som du kan se, er det ikke vanskelig å ta vare på begonia om vinteren, du trenger bare å vise litt oppmerksomhet til det, svaret som vil være en rikelig og sterkt blomstrende hage.

Tuberous begonia – hvordan å bevare om vinteren (video)

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai