15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ulike bruksområder for borsyre i hagebruk og hagebruk

bruk av borsyre i hagebruk og hagebruk Dette fantastiske produktet fungerer samtidig som et insektmiddel, gjødsel og vekststimulerende middel. På grunn av slike allsidige egenskaper blir bruken av borsyre i hagebruk og hagebruk mer og mer populær. Blomsterhandlere bruker det som et stoff som stimulerer prakt av blomstring av innendørs planter. I andre tilfeller blir frø dynket i arbeidsløsningen for rask spiring. Jorden gjødslet med denne mineralsammensetningen blir 2-3 ganger mer fruktbar. Derfor er det viktig å vite hvordan du bruker denne blandingen riktig..

Om borsyre fra et skolebiologisk kurs

borsyre for vellykket plantevekst Elementene som utgjør forbindelsen, deltar aktivt i fotosynteseprosessen. De påvirker produksjonen av tilstrekkelig klorofyll. Dette pigmentet er involvert i fotosyntesen, som er viktig for planteernæring. Borsyre er også ansvarlig for å levere oksygen og kalsiummolekyler til planteceller. Takket være dem blir kulturen mer motstandsdyktig mot naturlige forhold, spesielt mot skadedyr. Blant annet gir borforbindelser en fullstendig syntese av nitrogenholdige forbindelser i jorda. Dette er det som bestemmer de unike ernæringsegenskapene til den kjemiske sammensetningen.

Uorganisk gjødsel borsyre bidrar til å øke sukkerinnholdet i fruktene til mange grønnsaker. Som et resultat blir de enda mer smakfulle og vokser til enorme størrelser..

fotosynteseprosessFor å gi plantene nyttige elementer og beskytte mot skadedyr, må du lage dette nyttige tilsetningsstoffet i tide. De ytre egenskapene til kulturen vil fortelle gartneren om det er nødvendig å gjøre dette..

Derfor bør borsyregjødsel brukes i tilfeller der:

 • bladene blir gule, krøller seg og faller av;
 • blomsterstander er mindre eller ikke bundet i det hele tatt;
 • nyrene tørker opp eller slutter å utvikle seg;
 • grener dør av (spesielt på spissene);
 • frukt deformeres.

det er nødvendig å tilsette borsyreDisse alarmerende symptomene kan observeres med mangel på bor -næringsstoffer i jorda. Imidlertid anser mange de listede tegnene som en konsekvens av mangel på fuktighet. Som et resultat begynner gartnere å vanne vegetasjonen, og provoserer dermed forekomsten av bakteriose, grå råte og andre soppsykdommer..

Tidlig introduksjon av borsyre har en gunstig effekt på fruktkvaliteten. Da beholder de friskheten og elastisiteten mye lenger, slik at de ikke råtner..

Bruken av borsyre i hagebruk og hagebruk: alle finesser i prosessen

borsyre til grønnsaker

Agronomer identifiserer flere planter som spesielt trenger regelmessig påføring av denne gjødsel. Blant dem:

 • epletrær;
 • pærer;
 • svensk;
 • Rosenkål og blomkål.

borsyre for frukttrær

Det gjennomsnittlige behovet for et verdifullt kjemisk element merkes av andre landbruksavlinger:

 • varianter av salater;
 • mange varianter av tomater;
 • stein frukt avlinger;
 • gulrot.

det er nødvendig å tilsette borsyreSamtidig befruktes poteter, belgfrukter, urter eller jordbær med mineralsammensetning bare når det er nødvendig. Bruken av borsyre i landet avhenger imidlertid ganske ofte av jordens surhet. Derfor, hvis denne indikatoren er under 5 pH, anbefales det å kalkere stedet. Våtmarker, chernozemer eller sod-podzolic typer jord trenger også slik befruktning..

Overdosering av borsyre. De første tegnene på dette fenomenet er brannskader på de nedre bladene. Disse gule flekkene vokser raskt, noe som fører til vridning av platene og deres ytterligere død..

For bruk av borsyre i hagebruk og hagebruk er det viktig å beregne proporsjonene av pulvermel nøyaktig. Dosering og forbruk av arbeidsløsningen avhenger i stor grad av det tiltenkte formålet med den tilberedte suspensjonen. Den brukes som en vekstfremmende gjødsel eller som et beskyttende middel..

Funksjoner ved profesjonell frøbehandling med borsyre

frøbehandling med borsyreDet er verdt å vite at dette stoffet tilhører klassen av dårlig oppløselige forbindelser. Derfor, for å tilberede en næringsoppløsning, må du fortynne 0,2 g av pulverblandingen i 1 liter varm væske.

Frøbehandling med borsyre utføres på flere måter:

 • en gasbindpose med korn er nedsenket i emulsjonen i 48 timer;
 • frø av agurker, kål og courgette dynkes i 12 timer;
 • løk, så vel som korn av gulrøtter, tomater og rødbeter holdes i løsning i minst en dag;
 • store mengder frø blandes med en pulverformig masse, som også tilsettes talkum.

frøbehandling før planting

Hvordan bestemme ett gram pulver? Den samles i en teskje, helles på et ark og fordeles jevnt i 5 like store deler. En av dem vil være 1 g.

midler for utarbeidelse av arbeidsløsningDen tilberedte arbeidsvæsken anbefales å behandle sengene før planting. For hver hundre kvadratmeter av stedet introduseres opptil 10 liter vannsuspensjon. På samme tid forbrukes bare 1-2 liter for de fleste grønnsaksavlinger..

I tillegg anbefaler mange å tilsette natron (5 g) og kaliumpermanganat (1 g) til arbeidsløsningen..

Vi sparer blomsterpotter innendørs

løsning for vanning av blomsterpotterFioler og pelargonier trenger nok kalsium til å danne fullverdige eggstokker. Av denne grunn bruker mange dyrkere borsyre til innendørs planter. En løsning, som er tilberedt i henhold til oppskriften på 0,5 g / l, sprayes med blomsterpotter på tidspunktet for knoppene og under blomstring. Pulverblandingen påføres også på jorden under transplantasjon – 1 g / m².

Jordsmonnet skylles også med en vandig emulsjon av borsyre. 10 kvm meter bruker en bøtte tilberedt løsning. 10 g av stoffet er oppløst i denne mengden væske.

Borsyre som hjelper poteter

borsyre til poteterDenne rotgrønnsaken trenger ikke spesielt borholdige preparater. Likevel indikerer utseendet av skorpe på kulturen og forsinkelsen i planteutviklingen at det er nødvendig å mate. Løsningen tilberedes i henhold til følgende skjema: 6 g pulver tilsettes til 10 liter væske. Denne mengden av sammensetningen vil være nok til vanning 1 er av en grønnsakshage.

I tillegg behandler mange poteter med borsyre før planting. Så snart knollene slipper de første plantene, sprayes de med en vandig emulsjon. Det er veldig enkelt å forberede det:

 • ta 10-15 g av stoffet;
 • fortynnet i 10 liter varmt vann;
 • vanne rotvekster med en hastighet på 50 ml / kg.

Sammen med borholdige forbindinger brukes også fosforgjødsel. Vanlig aske kan erstatte slike komplekser. Det er verdt å vite at 1 kg av dette stoffet inneholder 0,2-0,7 g bor. I denne forbindelse, bidra mer enn vanlig.

“Epler og pærer blomstret” fra introduksjonen av borsyre

borsyre for trærNår toppen av trærne begynner å dø av, og bladene dannes til tette rosetter, betyr det at borisk sult har begynt. Det er også ledsaget av deformasjon av frukt og løvverk..

I slike tilfeller er nødbehandling av trær med borsyre nødvendig, noe som vil hjelpe:

 • beholde de gjenværende eggstokkene;
 • å utvikle kulturimmunitet;
 • øke produktiviteten (opptil 25-30%);
 • øke fruktkvaliteten.

epletreet tørkerFørste gang prosedyren utføres når knoppene blomstrer, og igjen – 5-7 dager etter den første. For å forberede en vandig løsning trenger du 10 g pulverformig masse, med større eksponering – 20 g, samt 10 liter vann.

Kronen på hvert tre sprayes forsiktig. Avhengig av kulturtilstanden kan strømningshastigheten til arbeidsfluidet være fra 2 til 10 liter..

Borsyre i forbindelse med tomater

tomatbehandlingEt svartnet, døende vekstpunkt vitner om mangel på nyttige elementer i tomater. Frukt og blader av planter er dekket med brune flekker. I tillegg begynner tomater kraftig å slippe mange sideskudd. For å forhindre at dette skjer, anbefaler bønder å mate plantene på tidspunktet for utstøting av peduncle, men før dannelsen av knopper. Som i alle andre tilfeller av bruk av borsyre i hagebruk, forblir doseringen av stoffet standard – 1 g / l. I tillegg tilbyr de å behandle avlingsfrø i 24 timer..

Før planting av frøplanter vannes brønnen med en løsning. Imidlertid bør det før det være godt fuktet med rent vann..

Å mate avlinger med en mirakelløsning

mirakelkurEn emulsjon fremstilles med en hastighet på 1 g / l. Avhengig av de tekniske egenskapene til jorda og egenskapene til plantene, kan doseringen være 0,5 g / l eller 0,1 g / l. Først oppløses stoffet i en liten mengde vann, og deretter suppleres det manglende volumet. Arrangementet er planlagt for kveldstid. Dette vil bidra til å unngå brannskader på bladene..behandling av stueplanter

Det anbefales å utføres 3 ganger i løpet av hele sesongen:

 • begynnelsen av spirende;
 • periode med frodig blomstring;
 • fruktingsfasen av avlinger.

I de fleste tilfeller anbefaler bønder å sprøyte plantene i stedet for å vanne dem. Rotfôring med borsyre utføres bare i nødssituasjoner. Når jordbær eller poteter mangler bor, vil denne prosedyren være passende. Væsken introduseres slik at den ikke kommer på kulturens grønne masse..

Maur død

maurkontrollmiddelSamtidig er bruk av borsyre i hagebruk og hagebruk assosiert med dets insektdrepende egenskaper. Du kan bli kvitt maur med dette hvite pulveret. Du trenger bare å koke 2 egg. Mos eggeplommene og bland med ½ h. l. hvit blanding. Form deretter flere kuler fra massen og fordel dem på steder der insekter samler seg. Noen dager og maurene er borte.

Alle disse eksemplene på bruk av en vanlig kjemikalie viser hvor mye som er nyttig. Siden kostnaden for et fantastisk produkt er liten, er det ganske passende å skynde seg å kjøpe det..

Bruken av borsyre i drivhuset – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai