15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Royal begonia – en spredning av farger i en blomst

kongelig begonia Slekten begonier er så mangfoldig at antallet varianter av denne planten overstiger tusen. Blant dem er begonia med et rikt kongelig navn. Hvorfor kongelig? Dette navnet ble gitt til planten ikke bare for sitt praktfulle, elegante, sofistikerte utseende, men også for sin krevende omsorg..

Begonia er veldig lunefulle og skjøre blomster som elsker lys, men ikke direkte, som brenner solstrålene; god vanning, men ikke en “sump” med stående vann i potten. Både for kalde og for varme temperaturer fører til at den kongelige begonia begynner å verke og visne..

Bladene på den kongelige begonia er ganske store, de har forskjellige former og farger. Vanligvis står venene i skarp kontrast til bladets lysere bakgrunn, og danner bisarre konturer på dem. Flekker med rosa, lilla, kremaktig grønn, sølv, kirsebærblomster flager på bladene, som dråper igjen etter den vanskelige bølgen av kunstnerens børste.

Selv blomsterstandene til denne planten ser veldig beskjedne ut i forhold til de frodige og lyse bladene. For å gi bladene vekst, blir blomsterstandene ofte fjernet. Rhizomet til blomsten er saftig, kjøttfull, tykkere og sprer seg over det øverste laget av jorda, så det gir ingen mening å starte dype potter for en ny plante i huset. Blomstens hjemland er India og Asia.

I Russland begynte denne blomsten å bli nevnt i 1812. Da franskmennene, frosne og skamfulle, forlot de russiske slettene, begynte bøndene å kalle begonia “Napoleons øre” på grunn av dets ytre likhet med et rødt øre. Det er et annet, ikke mindre morsomt navn på denne planten – “elefantører”. Et bilde av royal begonia viser dette tydelig.

Royal begonia care – måtehold i alt

Hvilken omsorg for en kongelig begonia er nødvendig for at den skal blomstre sine rike, fargerike og intrikate blader og nydelige blomsterstander?

 • Begonia er en termofil plante, så det er lurt å holde romtemperaturen mellom 16 og 22C. Det anbefales ikke å ha blomster på vinduskarmen på solsiden..
 • Moderat, men hyppig og vanlig vanning. Med et overskudd av vann begynner plantens røtter å råtne – den visner og blir syk. Om sommeren kan du la bakken være litt fuktig, og om vinteren er det lurt å vente til underlaget tørker før neste vanning..
 • Vannet må forsvares på forhånd, hvis det tas fra springen, og la det nå romtemperatur.
 • Det optimale fuktighetsnivået for en blomst er gitt ved plassering av “hjemmet” – en pott i en pall, på bunnen av hvilken det er vann eller våte småstein.
 • Royal begonia vokser godt i jord som har et middels surhetsnivå. Det kan være en blanding av humus med blad- og torvjord..
 • Omtrent to ganger i året trenger planten ekstra fôring i form av mineralgjødsel, men hvis de ikke er tilgjengelige, spiller det ingen rolle, for normal utvikling og vekst av begonier er dette ikke en hindring. Den mest egnede organiske gjødsel er gjødsel, men den skal gjære i ca 2 uker. Ku- og hestemøkk må fortynnes 5 ganger, og fugleskitt så mye som 15 ganger.
 • Hvordan ta vare på kongelig begonia hjemme? Store begonia -blader i sommermånedene blir en slags støvsamlere, derfor er det lurt å tørke dem minst en gang i måneden med et tørt tøy for at bladene skal “puste”.

Hvordan forplante kongelig begonia?

kongelig begoniaDen tryggeste og enkleste måten er forplantning med bladstiklinger. En stilk med blader valgt av vertinnen er delt inn i flere like deler, hver av dem er plassert i fuktig jord, som inkluderer perlitt og torv. Stiklinger skal plasseres i bakken i en liten vinkel..

Etter det må beholderen med stiklinger være dekket med polyetylen. Veldig snart vil stiklingene slå rot og bli til uavhengige planter. Dette vil skje om omtrent 4 uker, og etter samme tid vil stiklingene starte de første bladene. Men du kan forplante begonia med frø og ved å dele busken..

Spiring av frø regnes som den laveste, siden bare en fjerdedel av det totale antallet plantede spirer.

Hvordan transplantere?

blomst kongelig begoniaSom andre innendørs blomster er det bedre å forberede kongelig begonia for transplantasjon om våren, siden planten i denne perioden er fylt med vitalitet og blir sterkere. Den er i stand til raskt å tilpasse seg ytre endringer, og ved et uhell ødelegger røttene seg mye raskere. Hvis blomsten har vokst skikkelig i løpet av året før, er det fornuftig å velge et mer romslig “hus” for det.

Trinn for transplantasjon av kongelig begonia:

 • Plasser stammen mellom indeksen og langfingeren på høyre hånd.
 • Hjelp med venstre hånd, snu gryten forsiktig.
 • Hvis klumpen av substrat ikke har skilt seg fra beholderens vegger, kan du be noen fra familien om å banke lett på bunnen av gryten.
 • Overfør blomsten med jord til en ny beholder.
 • Tilsett fersk, befruktet jord etter behov.
 • Om ønskelig kan du frigjøre rotsystemet fra det gamle underlaget ved å fjerne det forsiktig rundt kantene og ikke berøre den sentrale delen. Dette forhindrer at røttene brytes..

Hvilke sykdommer man skal passe på?

kongelig begoniaRoyal begonia er veldig følsom for både endringer i det ytre miljøet og utilstrekkelig omsorg. Ubudne gjester: edderkoppmidd, skala insekter, thrips forårsaker henne mye “lidelse”. Planten visner og kan dø hvis skadedyrene ignoreres. Hva bør gjøres?

 1. Det er nødvendig å manuelt rane begonier fra forræderiske gjester.
 2. Fjern blomster i nærheten for å unngå forurensning.
 3. Lag en vann- og såpeoppløsning og dryss den på plantens blader.
 4. I avanserte tilfeller vil det være tilrådelig å bruke insektmidler.

Blomsterelskere elsker den kongelige begonia for sitt uvanlige utseende, som kan dekorere ethvert interiør og omgivelser. Og så: hver av blomstene er noe annerledes enn sin “bror”. Du kan studere flekkene og tegningene på bladene i timevis og beundre dyktigheten til den dyktigste kunstneren – Naturen, som i dette tilfellet ikke sparte på fargene eller tiden som ble brukt til å lage en fantastisk plante. Det er verdt å se på en blomst en gang – og da er det umulig å bli kvitt ønsket om å bli eier..

Video: royal begonia

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai