15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Begonia Rex – hjemmedekorasjon

Typer Begonia Rex etter bladform:

  • hybrid form. Blad med grønne, rosa, sølv og røde striper. Overflaten på bladene ovenfra kan være helt sølvfarget, ha en rosa eller rød fargetone;
  • Mason’s begonia. Den har mer dekorativt løvverk og krever veldig gode vekstforhold. Bladene av denne arten har en fløyelsaktig tekstur, grønne med brune striper. Bladmønsteret har en korsform, som begonia ofte kalles et jernkors..

begonia rex

bilde av begonia rex I leilighetsforhold dyrkes Mason og Rex begonia i vanlige potter og blomsterpotter. Om sommeren kan blomster vises på balkongen, mens du unngår det vindfulle stedet og lyse solen. Det er lurt å sette det i halvskygge. Begonia Rex bruker myk jord basert på råttent løvverk. Torv og sand legges til bakken.

På dette tidspunktet presenteres mange varianter av Rex begonier, oppnådd som et resultat av kryssing. De fleste plantene er korte, opptil halvannen meter. Etter en stund henger stammen av Begonia rex ned og sprer seg nedover. Spor av døde blader blir synlige.

Begonia rex har følgende typer blader:

  • enkel avrundet;
  • avlang;
  • skrå hjerteformet;
  • cochlea;
  • fjærete.

Oftest er bladformen takket eller bølget, sjelden har begonia rex hele bladkanter. Bladet, bladbladet og stilken på blomsten er dekket med hår som har en rekke farger: fra hvitt til rødlig. Hårene er veldig tette og korte, noe som gir bladene til Begonia rex et fløyelsaktig utseende.

Variasjon av begonia Rex -blomst avhengig av den underjordiske delen

begonia rex rødDet som er skjult under bakken, definerer en annen type kongelig begonia:

Ark. Dette er flerårige planter med en krypende rot. Den brukes hovedsakelig til avl av Begonia rex. Rette eller krypende stilker strekker seg fra roten. Bladene er dekorative i fargen: sølv, rød og ofte svart. Å ta godt vare på planten vil forhindre at løv faller av. Rex begonia er preget av blomsterens sekundære rolle. Det er vanlig å dekorere rommet med slike blomster. Denne arten er representert av kongelig begonia eller rex, Mason og hogweed. Det viktigste å huske når du tar vare på begonia er at jorden ikke skal fuktes for mye, det skal ikke være direkte sollys;

Tuberøs. Denne typen begonia har en hybridform, forplanter seg ved hjelp av knoller. En særegenhet ved arten – plantene blomstrer veldig vakkert, har store blomster av forskjellige teksturer: enkle, doble, halvdoble. Fargene er også forskjellige: hvit, gul, rosa og rød. Begonia plantes hjemme i potter, satt på balkongen. Du kan ofte se dem i blomsterbed. Blomsten må plasseres på et lyst eller lyst skygge. Begonia rex av denne typen liker heller ikke vinden, men hvis den er innendørs, må den regelmessig ventileres;

Busk. Denne arten inkluderer hovedsakelig brede busker med rette stilker med blader. For deres reproduksjon brukes ikke jordstengler. Blomstringstiden er lang i naturen, selv om blomstene i seg selv ikke er like frodige som hos andre arter. Dette skyldes mangelen på en periode med vinterhvile hos begonier – de forblir også grønne. Ved å beskjære veldig kort tid, vanne rikelig, kan du oppnå langvarig blomstring. For at kultiveringen skal lykkes, er det nødvendig å unngå varme dager, overflødig vann og sol. Og natten skal ikke være kald.

På bildet ser begonia rex alltid sjarmerende ut, slik at du vil kjøpe denne planten i hagen eller hjemmet ditt..

Begonia rex, uansett sort, tilpasser seg godt romforholdene: den vokser i potter på vinduet, på verandaen. Det er nødvendig å markere en annen funksjon ved Rex begonia – det krever betydelig luftfuktighet. Med riktig omsorg vil det dekorere ethvert rom med en vakker blomstring.

Video: om begonia Rex

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai