15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valnøttskall: bruk i tradisjonell medisin, i hagen og på gården

skrell valnøtter Om høsten, når valnøttene høstes, innser gartneren at nesten halvparten av høsten er harde skall. Valnøttskall er uspiselige, men ikke ubrukelige. Det har lenge vært brukt i folkemedisin. I dag er det et verdifullt råstoff for kosmetiske produkter. I landlige områder, hvor valnøtter er en vanlig kultur, brukes skallet til oppvarming og som mulch.

Hva er bruken av valnøttskall basert på? Hvilke egenskaper har den, og hvordan får du mest utbytte?

Sammensetningen og egenskapene til valnøttskall

friske valnøttskall Valnøttkjernen er dekket med et veldig tett lag av lignifisert skall, delt i to like halvdeler. Det ser ut til at det som er nyttig kan finnes i et lysebrunt stoff? Hva fikk healere, lenge før de studerte den biokjemiske sammensetningen, til å bruke valnøttskall til medisinske formål, for fremstilling av medisinske avkok, salver, gnidning og tinkturer?

Studiet av sammensetningen med moderne midler gjorde det mulig å finne ut at det harde skallet av valnøttkjerner er ganske rikt på biologisk aktive forbindelser, inkludert:

 • 0,81% fett;
 • 2,53% protein;
 • 35,64% ekstrakter;
 • 60,90% fiber;
 • 1,64% aske.

Valnøttskallet inneholder alkaloider og aminosyrer, kumariner, fenolkarboksylsyrer.

I motsetning til forbindelsene som bestemmer fordelene med modne kjerner, er det mye vanskeligere å trekke ut stoffer som er viktige for menneskekroppen fra det lignifiserte skallet. Derfor, for medisinsk bruk, blir avkok laget av valnøttskall, alkoholtinkturer, samt forskjellige preparater basert på dem..

Anvendelse av de medisinske egenskapene til valnøttskall

knuste valnøttskallDe bioaktive komponentene passerer inn i væsken og gir den antibakterielle, toniske, antiinflammatoriske egenskaper. Alkoholtinktur fra valnøttskall brukes til kompresser for åreknuter. Tradisjonell medisin bruker vannavkok og vodka -infusjon fra knuste råvarer som medisin mot trombose og andre problemer i det vaskulære systemet, for eksempel mot hypertensjon.

Det antas at valnøttskall hjelper med inflammatoriske sykdommer hos kvinner. Skjellene dyppes i vann og kokes til væsken får en fyldig brun fargetone..

Det tar vanligvis omtrent 15 minutter å forberede et slikt avkok. Som råvare tas rene biter av et nøtteskall som ikke har spor av sopp eller mugg. Et glass vann krever 40 gram skjell. Avkjøl det ferdige produktet før bruk, filtrer og fortynn med kokt vann.

Et avkok av skall i melk fra Kalmyks regnes som et utmerket beroligende middel, slik at du kan sovne etter utmattende søvnløshet, styrke styrken i feltet hardt arbeid eller sykdom.

Valnøttskall for tannstein og andre tannproblemer

valnøttskall mot sykdomEt avkok av valnøttskall tilberedt i henhold til denne oppskriften kan brukes som et profylaktisk og terapeutisk middel for følsomme tenner og tannkjøtt..

Tanniner, som tørker slimhinnen forsiktig og foci av betennelse og irritasjon på den, er indikert for stomatitt, periodontitt. Et avkok fra skallet beroliger vevet og aktiverer helbredelsen etter tanntrekking under installasjon av proteser.

fjern tannstein med et avkok av nøtteskallTradisjonell medisin hevder at med tannstein er valnøttskall raske, sikre og smertefrie:

 • mykner og fjerner plakett;
 • renser emalje fra fossile lag;
 • gir tennene hvithet og et sunt utseende;
 • på grunn av sin antibakterielle effekt reduserer det sannsynligheten for et nytt lag med steindannelse.

For prosedyren brukes en fersk buljong, der tannbørstens børster senkes i 10 minutter før rengjøring. For det beste resultatet er regelmessighet viktig, derfor blir tennene grundig behandlet med et avkok av valnøttskall opptil 3 ganger om dagen..

Valnøttskall for hud og hårskjønnhet

valnøttskrubbeValnøttskall brukes også i kosmetikk. Her, i tillegg til ekstrakter, brukes et knust skall som blir en del av skrubber, skrell, hjemmemasker:

 • fjerner perfekt døde partikler fra hudoverflaten;
 • myker opp keratiniserte områder;
 • polerer overflatelaget, forbedrer regenerering, eliminerer forsiktig hudfeil, spor av arr og virkninger av akne;
 • har en massasjeeffekt som aktiverer blodtilførsel og vevsnæring.

Når det blandes med biehonning, blir valnøttskallpulver til en utmerket hjemmelaget kroppsskrubbe, spesielt nyttig etter en badstue, når huden dampes og porene er åpne. Sammen med voks, finmalet skall eller aske etter brenning vil det rense huden ikke bare fra det døde laget av epidermis, men også fra uønsket vegetasjon.

valnøttaske - naturlig absorberendeRen, siktet aske fra valnøttskall i folkemedisin er kjent som et sårhelende middel som kan hjelpe mot magesår. De samme egenskapene til stoffet brukes til behandling av valnøttskall, hudskader, eksem og andre dermatologiske problemer, inkludert skallethet. For å beholde sammensetningen bedre, blandes asken med vegetabilsk eller burreolje. Noen ganger anbefales det å tilsette et par dråper vin eller bordseddik til en improvisert salve..

Ask fra et nøtteskall er et utmerket naturlig absorberende middel som hjelper til med å fjerne alle typer giftstoffer fra kroppen som blir inntatt med drikke eller mat. Her fungerer agenten som det berømte aktiverte karbonet, praktisk talt ikke dårligere enn det når det gjelder effektivitet..

Selv om det ikke er noen stoffer som er farlige for kroppen i valnøttens harde skall, før du bruker skallet til en valnøtt til behandling, spesielt når du tar avkok og tinkturer inni, er det nødvendig å innhente anbefalinger fra en spesialist.

Video om bruk av valnøttskall i hagen

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai