15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Agroteknologi for dyrking av kirsebær av sorten Ovstuzhenka

kirsebærklasse Ovstuzhenka Blant de mange variantene som er oppnådd for midtbanen, er det få som tåler kulde, storfrukt, produktiv og velsmakende. Blant lederne er den søte kirsebæret Ovstuzhenka, beskrivelsen av sorten kan interessere selv nordlendinger. Forfatteren V. M. Kanshina mottok en enestående variasjon, ble registrert i statsregisteret i 2001 og anbefalt for den sentrale delen av Russland. Sorten tilhører semi-fruktbar, noe som betyr at minst 10% av blomsterbuketten vil bli bundet opp uten en pollinator, du vil ikke stå uten en avling!

Funksjoner av sorten

ungt kirsebær Beskrivelse av kirsebærsorten Ovstuzhenka bekrefter at forskere kan gjøre mye. Sørlendingen ble temmet så mye at hun er klar til å tåle frost ned til -45 grader. Men slike lave temperaturer, selv i Sibir, er nå sjeldne – klimaet endrer seg.

Treet vokser raskt, men skynder seg oppover i løpet av de første 4-5 årene, til det går inn i fruktsesongen. Kronen er sfærisk, tett. Høyden på kirsebærtreet Ovstuzhenka er praktisk for stell og fruktplukking. Bladene er ovale, sterkt spiss mot toppen, dentate, på en kort petiole. Hver bukett inneholder 3 store blomster med utstående støvdragere og pistiller. Den største fordelen med sorten er frostmotstanden til store blomster og vegetative knopper mot lave temperaturer..

vanning og gjødsling av stammesirkelenHvis det er pollinatorer ved siden av søt kirsebær Ovstuzhenka – Iput, Raditsa, Bryanskaya rosa, er utbyttet fra en søt kirsebær lovet opptil 30 kg. Ved testing av sorten ble det høstet 102-206 centners bær per hektar. Spesielt bemerkelsesverdig er den store frukten av nesten svarte, modne kirsebær. Avhengig av omsorgen vokser bærene med 4-7 gram. Deres mørke farge er et signal om at bæret er nyttig for å styrke hjertemuskelen og det vaskulære systemet..

Bærsammensetning:

  • et komplett multivitaminkompleks gjenoppretter mangelen på nyttige elementer i kroppen etter vitaminmangel;
  • fruktsmak er vurdert til 4,5 poeng på en fempunkts skala;
  • tørrstoff – 17,7%;
  • sukker – 11,6%;
  • askorbinsyre – 13,4 mg / 100 g produkt.

I følge beskrivelsen av den søte kirsebærsorten Ovstuzhenka blomstrer frukttreet i det andre tiåret i mai, høsten modnes i slutten av juni. I et varmere klima, frukt i midten av juni, i Trans-Urals-en måned senere.

Til tross for de enestående egenskapene som er angitt i beskrivelsen av sorten, vil dekning av stammesirkelen for vinteren, mulking av jord med hestemøkk, øke garantien for bevaring av tre og gjødsla jorda. Høstkalking beskytter mot frostbrudd.

Til tross for motstanden fra den søte kirsebærsorten Ovstuzhenka mot kokkomykose og moniliose, er det nødvendig med forebyggende beskyttende tiltak.

Agroteknikk av kirsebær Ovstuzhenka

fruiting kirsebær OvstuzhenkaFordelene med Ovstuzhenka -kirsebæret er treets kompakthet, frostbestandigheten om vinteren og blomsternes motstand mot frysing. For å få Ovstuzhenka -kirsebæret til å se ut som på bildet, trenger treet skikkelig pleie fra plantingen.

For planting, velg en solrik sørskråning med fruktbar jord og lavt grunnvann. I dette tilfellet er frøplanten plassert slik at nakken er over bakken. Avstanden mellom trær skal være 3-5 meter. Frøplanten er forankret i et varmt klima om høsten, i Moskva -regionen – om våren. Grener fjernes langs stammehøyden med 1 meter, dette gjør at treet raskt kan legge kronen.

kirsebærplantingsstedDet er viktig å holde sirkelen nær stammen alltid ren, og vanne de unge plantene regelmessig, men ikke før de blir gjørmete. Røttene må puste. Dette vil bli hjulpet av å løsne og lett fruktbar jordsammensetning..

Planting og omsorg for kirsebær Ovstuzhenka skiller seg ikke fra landbruksteknologien til andre varianter. De må dannes ved beskjæring, fôring, vanning og beskyttende sprøyting..

For en full høst er det viktig å ha flere trær på stedet eller i nabodachas. Bestøvere for Ovstuzhenka vil være varianter som blomstrer samtidig.

For ett tre må du tildele minst 12 kvadratmeter land. Hestemøkk regnes som det beste fôret for kirsebær. Den bringes inn om høsten, lagt til ildstedet. På våren, for rask utvikling, trenger planten nitrogengjødsel – urea smuldres inn i stammesirkelen. Etter frukting blir treet forberedt for vinteren ved å mate kaliumsulfat og superfosfat i juli-august.

Dannelsen av kronen, skjelettgrener utføres i 4 år i henhold til ordningen:trimming av kirsebær

Deretter utføres sanitær og tynning beskjæring årlig, samtidig som det begrenser veksten.

behandling mot skadedyrForebyggende behandlinger med nitrofen og kobbersulfat om våren vil tillate trær å bli immun mot soppsykdommer. Behandling mot insekter – skadedyr vil holde hagen mot introduserte sykdommer. Riktig pleie vil spare deg for frostsprekker og fjerning av tannkjøtt.

Det må huskes at kirsebærets nærstammesirkel må være ren, og rundt deg kan du plante honningplanter og siderater. Når du klipper, vil mulken mette jorden med nyttige elementer av naturlig innhold..

Og treet ditt vil leve hundre år!

Kirsebær i Middle Lane – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai