15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Legemidlet “Alirin-B”: instruksjoner for bruk av soppdrepende middel

Alirin-B stoff

Blant det store antallet soppdrepende midler på markedet, er “Alirin-B”, bruksanvisningen ganske enkel, spesielt populær blant sommerboere. Det er et bakterielt plantevernmiddel med et bredt spekter av virkninger. Legemidlet vil ikke bare på en pålitelig måte beskytte planter mot patogene mikroorganismer, men også gi dem god immunitet..

Alirin-B: beskrivelse, virkning av soppdrepende middel

Alirin-B bruksanvisning

Alirin-B har en enkel og helt sikker sammensetning for mennesker: høybasill, en gunstig bakterie som lever i jorda. Det undertrykker de fleste sopp. Produktet er egnet for innendørs blomster, hagebruk, hageplanter. Produktet tilhører den fjerde fareklassen.

Analogene til middelet for effekten på planter kan betraktes som “Fitosporin”, så vel som “Bactofit”.

Legemidlet akkumuleres ikke i planter. Blad, grønnsaker, bær kan spises umiddelbart etter behandling.

Det er et kontakt fungicid som:

  1. Det brukes til forebyggende formål, eliminering av soppinfeksjoner: skorpe, rot og grå råte, septoria, rust, alternaria, moniliose, sen rødme, rhizoctonia, peronosporose.
  2. Øker innholdet av vitamin C og proteiner i frukt med 25%.
  3. Reduserer mengden nitrater i grønnsaker og bær med 30-40%.
  4. Reduserer nivået av fytotoksisitet i jord, gjenoppretter de første egenskapene etter behandling med kjemikalier.
  5. Gjenoppretter den naturlige mikrofloraen på jorden.

Alirin-B produseres i pulver- og tablettform. I store gårder brukes det første alternativet. I form av tabletter “Alirin-B” brukt av sommerboere og husmødre for behandling av innendørs planter.

“Alirin-B”: bruksanvisning

behandling av tomater med alirin-b

Dette soppdrepende middelet er beregnet for bruk i grønnsakshager og drivhus. De behandler grønnsaker, bær, frukttrær, plengress. Løsningen vannes med planter før den plantes i åpen mark..

Regler for bruk av verktøyet:

  1. For vanning. Ta 2 tabletter av stoffet i en bøtte med vann (10 l). Denne mengden av blandingen er designet for 10 m2 av en grønnsakshage..
  2. For sprøyting. Løsningen er fremstilt av tabletter: 2 stk per 1000 ml. Du må også legge til et lim – noen dråper vaskemiddel til en bøtte med vann. Bruk heller “Epin”, “Zircon” eller “Ribav-Extra”.

Det er nødvendig å behandle planter i rolig og tørt vær. Det anbefales heller ikke å sprøyte avlinger tidlig på morgenen, når dugg ennå ikke har smeltet..

Søknad om grønnsaker

For at planter ikke skal bli påvirket av ulike sykdommer, utfører omsorgsfulle sommerboere forebyggende tiltak om høsten og våren. Når det allerede er synlige lesjoner, må du bruke mye tid og krefter på å redde plantene..

For forebygging

jordbearbeiding før såing av frø

For å beskytte grønnsaker som dyrkes i drivhus eller i åpne senger, bør stedet behandles med Alirin-B før såing. Jorden blir vannet eller sprøytet, og deretter gravd 15-20 cm dyp. To ganger til etter det blir de behandlet med intervaller på 7-10 dager..

Legg 2 tabletter av stoffet på en bøtte med vann, og bland alt grundig. Den resulterende blandingen behandles med 10 m2 av stedet. Du kan påføre produktet direkte i plantegropene, 0,2 liter i hver fordypning. For å gjøre dette, løses 1 stykke “Alirina-B” opp i en liter rent vann.

Før du bruker soppdrepende middel, bør du lese instruksjonene nøye.

Ved sykdom

bekjempelse av plantesykdom

Hvis grønnsaker påvirkes av sen rødme, rot eller rotrot har lagt seg på dem, blir de vannet tre ganger i løpet av hele vekstsesongen. Hyppigheten av prosedyrer er 7 dager. For å gjøre dette, fortynn 2 soppdrepende tabletter i 10 liter vann..

For å forhindre utvikling av mugg og alle typer råte, antraknose, septoria og andre soppsykdommer, er det nødvendig å sprøyte plantene to eller tre ganger i løpet av 14 dager. På denne måten kan du behandle grønnsaker, bær, blomster..

Hvis de første tegnene på sykdommen blir funnet, utføres 2 eller 3 sprayer med intervaller på 5 dager.

For å beskytte poteter mot sen rødme og rhizoctonia, bør knollene behandles før de plantes. Forbruket av soppdrepende midler er 5 tabletter for hver 10 kg plantemateriale. Etter planting blir poteter også behandlet mot sene rødme. Planter sprøytes først når de lukker radene. Etterbehandling utføres 10-12 dager etter den første. Løsningen tilberedes som følger: 10 liter væske kombineres med 1 tablett fungicid. Dette produktet er nok til å spraye 100 m2.

Berry behandling

bærbehandling

Ved sykdom sprøytes jordbær med grå råte, sørg for å tilsette klebrig. Den første behandlingen utføres før knoppene dukker opp, deretter etter blomstring av kulturen. Sprøytet for tredje gang etter høsting (tabletten kombineres med en liter rent vann ved romtemperatur).

Midlet takler pulverformig mugg som legger seg på rips og grå mugg som påvirker stikkelsbær. Behandlingsordningen er den samme. En tablett omrøres i 1000 ml væske. Spray før og etter blomstring og når du setter bær.

Trær, gress, blomster: sprøyting

sprøyting av et tre

For å forhindre at fruktavlinger blir rammet av skorpe, så vel som moniliose, sprayes de for profylakse. Først behandles trærne til knoppene dukker opp, deretter når de falmer. Tredje gang utføres prosedyren 15 dager etter den andre. For å gjøre dette, bruk en tablett “Alirin-B” for hver liter væske.

Plen gress

Verktøyet er i stand til å beskytte plengresset fra å råtne. 2-3 dager før såing vannes plenen med en løsning, og deretter gravd ca 20 cm dyp.

Det er også nødvendig å behandle plantematerialet. For å gjøre dette, rør 1 tablett av soppdrepende middel i 1 liter vann. Den resulterende væsken sprøytes på kornene og får tørke helt i friluft..

Hvis rust, pulverisert mugg, septoria har lagt seg på plenen, må den behandles et par ganger med intervaller på en uke. Ved alvorlig skade er det tillatt å bytte bruk av “Alirin-B” med andre kjemikalier.

Innendørs blomsterbruk

Alirin-B for innendørs planter

Fungicid “Alirin-B” kan brukes til å behandle innendørs planter fra rotrot, trakeomykose. Under transplantasjon av blomster blir jorden først rikelig vannet med en løsning av 1 liter væske og 2 tabletter av stoffet. For 1 m2 jord kreves fra 0,10 til 0,20 liter væske.

For å vanne blomstene, tilbered en løsning av 1 soppdrepende tablett og 5 liter vann. Hver forekomst krever fra 150 ml til 1 liter av blandingen. Vann plantene 1 eller 2 ganger hver 14. dag.

Løsningen for sprøyting tilberedes av 2 stykker “Alirin-B” og 1 liter vann. Et slikt middel klarer seg godt med gråskimmel av mugg..

Kompleks bruk av stoffet, samt forebyggende sprøyting og vanning av planter vil gi ønsket effekt.

Tomatbehandling med Alirin -B – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai