15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Landskalender: hagearbeid i juni

hage i juni Hvis arbeidet er i full gang i hagen i begynnelsen av sommeren, så kan juni virke som en veldig rolig måned i hagen. Men dette er ikke tilfelle. Selv om masseblomstringen er avsluttet, er vårbeskjæring og behandling av planter fra skadedyr lenge over, det er for tidlig for gartneren å hvile på laurbærene og vente på høsten.!

Uansett hvor mye han ønsker å rolig observere hvordan fruktene helles, og en ung vekst stiger over kronene, er det ikke et minutt for inaktiv hvile. I juni kommer tiden:

  • kjempe mot insekter som blir mer aktive om sommeren og vanlige plantesykdommer;
  • vanning og gjødsling av fruktavlinger;
  • stiklinger av busker og trær for å skaffe høstplantemateriale.

Sommerboerens oppmerksomhet kreves av vaksinasjonene som ble utført om våren, samt planter som har lidd av lumske frost. Et av de mest elskede bærene av russerne, hagebærbær blomstrer i juni, bærer frukt og gir en bart. Hun trenger også mye omsorg.

Omsorg for frukttrær og busker i juni

vanning av unge trær Når alt løvet åpner seg og blomstene faller, er tørre grener synlige på steinfruktavlinger bedre enn tidlig på våren. De, uten å vente på høsten og uten å provosere reproduksjon av skadedyr, bør fjernes til levende tre. Sterkt berørte grener kuttes i en ring. Etter sanitær beskjæring behandles stedene for kutt og kutt med hagelakk.

Den varme sommersolen tørker raskt opp jorden. For at hagen skal gi sommerboeren høst i andre halvdel av sommeren og høsten, må trær og busker fra de første dagene i juni vannes regelmessig og rikelig. Totalt, i vekstsesongen, arrangeres vanning minst 4 ganger, i varme tørre perioder og på sandjord øker behovet for fuktighet sterkt.

tre trenger fuktighetAvhengig av jord, helles det fra 4 til 7 bøtter vann per meter areal under frukttrærne. Dette lar deg våte rotsystemet, som forekommer hos forskjellige arter på en dybde på 20 til 80 cm..

Å bremse fordampning og tap av fuktighet, verdifullt for å helle frukt, mulking av sirkler nær stammen, vanne i en brønn eller bruke dryppvanningssystemer.

Fruktbusker, som reagerer raskere på fuktighetsunderskudd, vannes to ganger i juni:

  • i de første dagene i måneden, når veksten av eggstokkene begynner og plantene gir en lys grønn vekst;
  • etter 2-3 uker, under farging av fruktene og intensiv fylling.

frukt eggstokkene hellesSamtidig bør man ikke glemme å luke nærkroppssirklene. Varmen og vannet gir mange ugress igjen liv, og å kontrollere dem i hagen er en viktig del av juni -jobben. Å fjerne uønskede gjester og løsne jorden kombineres med gjødsel med nitrogen- og kaliumgjødsel. Etter blomstring er det godt å bruke:

  • infusjon av 1 del gjødsel til 10 deler vann;
  • løsning av 1 liter fjærfe gjødsel i 20 liter vann.

I den første fasen av fruktutviklingen fjernes en svak, skadet eggstokk, tenkes over og installeres, om nødvendig, rekvisitter under de mest belastede tregrenene.

Reproduksjon av fruktavlinger ved stiklinger i juni

forplantning av tre ved stiklingerArbeidet i juni er ikke bare rettet mot å skaffe høsten i år, men også på å legge den fremtidige hagen..

Begynnelsen av sommeren er den mest praktiske tiden for forplantning ved stiklinger og lagdeling av fruktavlinger som stikkelsbær og rips, chokeberries, irga, plomme, havtorn og mange andre arter.

Plantemateriale fra busker med lave grener kan fås ved hjelp av stiklinger. For dette vippes og festes sterke skudd i løs jord. For å fremskynde prosessen med rotdannelse i stedet for pulver på barken, gjøres flere tverrgående kutt. I juni må gartneren kaste sammen rotlokalitetene, luke, vanne og løsne jorda..

stiklinger av prydbuskerFor frukttrær og kraftige avlinger er det mer praktisk å bruke grønne stiklinger med 4-5 sunne knopper. Plantemateriale behandlet med en rotdannelsesstimulator tilsettes dråpevis i et drivhus. Det er bedre å ta vasket elvesand blandet med torv som jord for roting..

Ved forhøyet temperatur og fuktighet, men ikke i direkte sollys, etter 1,5–2 måneder, spirer stiklingene og er klare for planting på et permanent sted eller podning.

Første juni bær

jordbær modnes i hagenJuni er tiden for blomstring, frukting og reproduksjon av den elskede av mange hagejordbær, kaprifol og tidlige bringebær. For at plantene skal gi en sjenerøs høst, må de være utstyrt med fuktighet og næring, og beskyttet mot skadedyr og sykdommer..

Mulch eller erstatningsmateriale spres under buskene av jordbær; for å få et stort bær, blir en bart med datterrosetter kuttet av, som kan brukes til å starte en ny plantasje.

For å beskytte bærene mot mugg, bør de vannes om morgenen. I dette tilfellet vil svampens sporer mindre sannsynlig få fotfeste og forårsake sykdom..

skadedyrbekjempelse er nødvendigI tillegg er det i juni nødvendig å behandle hagen fra skadedyr, blant dem er ikke bare de som ødelegger de etterlengtede eplene, plommene og pærene, men også ikke mindre farlige bladlus, som tiltrekker dem til hagemyrene, alle slags bladruller. Epletrær og pærer, spesielt i kjølig, vått vær, behandles mot skorpe og soppsykdommer.

Juni arbeid i hagen – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai