15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner i voksende valnøttvarianter Ideell

ideell valnøtt Den ideelle valnøtt, avlet i midten av forrige århundre, ble en av de første sovjetiske variantene av denne kulturen. Valnøtttrærne som tradisjonelt ble dyrket i de sørlige områdene, ga enorme utbytter som utgjorde hundrevis av kilo. Men sortene tilgjengelig for gartnere var veldig termofile, høye og vokste lenge før de nådde frukttiden. Nye varianter var nødvendig for å utvide dyrkingsområdet for valnøtter, forenkle landbruksteknikker og fremskynde høstingen..

Forskere fra den usbekiske SSR klarte oppgaven vellykket i 1947. I Fergana klarte oppdrettere å få hardføre tidlige modningsplanter med høy avling og utmerket kvalitet på modne nøtter. Skapt av S.S. Kalmyk valnøtt variasjon Den ideelle for mange gartnere er virkelig nær perfeksjon.

Beskrivelse av valnøttsort Ideal

valnøtt høst ideell

Ideal skiller seg fra de fleste sørlige varianter i høy tidlig modenhet, kort vekst og økt frostbestandighet..

I gjennomsnitt når modne trær bare 4-5 meter i høyden, som er 1,5–2 ganger mindre enn for andre varianter. De første eggstokkene på fortsatt unge planter dukker opp allerede 2-3 år etter plantingen, og den ideelle valnøtten når et stabilt utbytte med 5-7 år.

Som det passer seg for en valnøtt, har barken på standarddelen av trærne en uttalt gråbrun nyanse. Skjelettgrener og fruktskudd er dekket med brun bark, og den unge veksten er farget med grønne toner med en klar blåaktig blomst. Bladene til en verdifull hagekultur er store, tette, dissekert i flere uparede, ovale spisse deler.

Den første blomstringen av valnøttplanter Ideal skjer i det andre eller tredje året. I samme sesong, etter at de grønnhvite små blomstene som er samlet i en børste pollineres av vinden, dannes de første eggstokkene på grenene.

Det særegne ved kulturen er dioecious blomster og tilstedeværelsen av en andre bølge av blomstring, som i gode år bidrar til å få to avlinger av gode nøtter samtidig.

Gjenveksten av blomsterklynger, i henhold til beskrivelsen av Ideal valnøtt-sorten, begynner 7-15 dager etter den første, mest massive bølgen og slutter ikke før høsten. Hvis de delikate blomsterknoppene på våren blir påvirket av frost, kan det hende at gartneren ikke bekymrer seg for høsten. Ikke så rikelig, men det vil det definitivt være.

fruktmutter ideellModning av store, ovale frukter, dekket med et tett grønt skall, begynner i september og varer til slutten av oktober. Gjennomsnittsvekten til en valnøtt Ideal er 8-11 gram. Skallet til en lys beige nyanse er ganske tynn. Etter tørking bryter den lett og frigjør en kjerne med utmerket smak, høyt protein- og fettinnhold. I en sesong fra et stort tre kan du få opptil 100-120 kg utvalgte nøtter.

fruktsorter ideelleFordelene med sorten inkluderer:

  • tidlig oppføring i fruktsesongen;
  • anstendig utbytte;
  • kompakt størrelse;
  • frostbestandighet, slik at valnøtter tåler vintertemperaturer opp til 30-35 ° C uten alvorlige tap.

For å plante den ideelle valnøtten trenger du ingen spesielle potteblandinger. Planter er perfekt akklimatisert og vokser på jord med et høyt innhold av salter og syrer.

Den eneste begrensningen som må tas i betraktning ved overføring av en frøplante til bakken, er nærheten til grunnvannet. De er svært uønskede for et valnøttre med taprotstruktur..

Funksjoner ved planting og dyrking av valnøttvarianter Ideell

valnøttdyrking ideellDen ideelle valnøtten formeres av frø og podede frøplanter i 1-2 års levetid. Den andre metoden er å foretrekke, siden frøplanter, selv om de er mer upretensiøse og hardføre, ikke alltid beholder sine foreldreegenskaper, spesielt hvis det var mulighet for kryssbestøvning fra en plante av en annen sort..

Hvis det vokser en valnøttfrø på stedet, bør det podes med en rekke stiklinger. Nyrevaksinasjon er mindre pålitelig på grunn av fare for frysing.

For såing velges sunne nøtter, som foreløpig stratifiseres i 30-45 dager, og deretter, på våren eller tidlig på høsten, overføres til klargjort jord. Unge trær plantes også om våren eller høsten, en måned før ankomsten av sannsynlig kaldt vær. I det første leveåret er Ideal valnøtt veldig motvillig til å vokse, men etter overvintring øker den veldig aktivt i vekst og når 1-1,3 meter i høyden til høsten.

frøplanter av den ideelle sortenFor planting velges et solfylt område der kronen til andre avlinger ikke vil forstyrre treet. Et viltvoksende tre allerede fra det første året trenger dannelse, som utføres med forventning om at:

  • hver gren av kronen hadde nok sol;
  • hele kronen ble ventilert;
  • pollinering av blomsterbørster forstyrret ikke støping og voksende innvendige skudd.

Med riktig pleie gleder Ideal Walnut seg med høye avlinger og en fantastisk utsikt fra 40 til 50 år. Dette er noe mindre enn det for sine sørlige kolleger, men det er prisen på sorten for dens kompakthet og muligheten for å vokse selv i Black Earth -regionen, Volga -regionen og sentrale Russland..

Sammenligning av Ideal valnøtt med andre varianter – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai