15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blackberry Giant bosatte seg i landet

bjørnebærgigant Blackberry Giant er en sort som kjennetegnes ved store bær og sykdomsresistens. Denne flerårige busken tilhører familien Rosaceae. Hvis du tar godt vare på planten, vil den over tid takke deg med deilige bær..

Beskrivelse av sorten Blackberry Giant

kjempebær Gigant -sorten kjennetegnes ved rikelig frukt. Utbyttet av bjørnebær fra en busk er omtrent 30 kg bær. En annen fordel med denne sorten er dens motstand mot lave temperaturer (opptil – 30 ° C). Dette betyr at det er fullt mulig å dyrke bjørnebær både i sør og i nord..

Blackberry Giant er ofte forvekslet med Bedford Giant Blackberry. Den eneste forskjellen er størrelsen på bærene..

Den høye busken har kraftige skudd 1,5-2,5 meter lange. På forsommeren er stilkene dekket med store hvite blomsterstander. Denne sene blomstringen sikrer gode utbytter, siden det på dette tidspunktet praktisk talt ikke er noen alvorlige frost. Planten bærer frukt i det andre året, fra juli til september. Prefabrikkerte drupes har en langstrakt konisk form. I modningsprosessen endres fargen på bærene: fra grønt til rikt brun. Absolutt modne frukter får en svart-lilla skinnende hud.

fruktsorter gigantBeskrivelse av fordelene med Blackberry Giant:

  • juice – mettet, mørk rød;
  • søt behagelig smak med svak syrlighet;
  • saftig masse;
  • uttalt bjørnebær aroma.

Moden frukt kan spises fersk og brukes til bearbeiding. Bjørnebær er perfekte for å fryse om vinteren, samt for å lage syltetøy og syltetøy. De er et godt tillegg til kompott, bakevarer og andre desserter..

Avid brambles konkurrerer i tilberedningen av aromatiske likører. Bæret i denne kulturen er et verdifullt lager av vitaminer og mineraler. Det styrker immunsystemet, normaliserer blodtrykket, forbedrer metabolske prosesser i kroppen. Fordi bjørnebærjuice har antiseptiske egenskaper, brukes den ofte til å helbrede sår..

Blant så mange fordeler er det et sted for den eneste ulempen – planten elsker fuktighet veldig, og er derfor sårbar for tørr jord. En utilstrekkelig mengde væske reduserer utbyttet betydelig og kan føre til døden..

Å plante bjørnebær

bjørnebær plantestedKompetent planting og riktig stell av buskene gir deg sunne bær helt fram til neste høst. Frøplanter plantes om våren og høsten. Det er best å plante frøplanter etter vinteren, før begynnelsen av vekstsesongen. I løpet av sesongen vil rotsystemet få tid til å bli sterkere, noe som vil hjelpe busken til lett å tåle den harde vinteren. Det er lov å plante en bjørnebær et par uker før frost, men ikke senere, for å beskytte den mot døden. plante bjørnebærplanterSen avstigning praktiseres i regioner med mild, varm høst..

I kassetter kan frøplanter plantes hele sesongen.

Blackberry Giant er en variant som ikke vil kunne utvikle seg normalt i skyggen. Når du velger et sted for en plante, vær oppmerksom på godt lysende varme områder med lett delvis skygge. Med jorda er ting lettere, i denne forbindelse er Giant ikke lunefull og føler seg bra i ler (svakt sur reaksjon). litt sur jordMen til tross for dette, anbefales det ikke å misbruke tung leire og våtmark, da dette kan skade planten..

For øyeblikket tilbyr spesialforretninger et stort utvalg av bjørnebærplanter, men for å få en rik høst må du vite hvilke planter som er best å kjøpe. For eksempel rådes erfarne gartnere til å ta hensyn til stilkenes alder og kjøpe flere sommerbusker med et kraftig rotsystem samtidig. Hos ettåringer er stilkene tynnere og røttene små, og i to år gamle bjørnebær (40 cm høye)-minst tre røtter på 15 cm hver.

Voksende og omsorg for Giant bjørnebær

Til tross for at Giant -sorten ikke er finurlig i omsorgen, må du fortsatt følge teknologien.

Hovedtegnet på tørkede frøplanter er krympet bark og brunt kjøtt..

Vanning. Rotsystemet ligger ganske dypt, så vanning bør gjøres hver sju dag. Det er viktig å følge denne tilstanden under blomstring og modning. Omtrent en bøtte med vann skal helles under en busk..vanlig vanning

Topp dressing. Chernozem bør gjødsles om våren og kun med nitrogenforbindelser (urea i et forhold på 10 gram per 5 liter vann). Det anbefales å mate dårlig jord med Kemira Plus (20 gram per 10 liter). I perioden med aktiv vekst av frukt, anbefales det å være oppmerksom på fôring av kaliumsulfat, i mengden 30 gram per 10 liter vann. For en kvadratmeter planter må du ikke bruke mer enn seks liter konsentrat..befruktning Et godt alternativ til mineraler er aske (200 gram / kvadratmeter). Om høsten er jorden beriket med superfosfat (35 g / 1 m2), nitrofosfat (30 g / 1 m2), kaliumsulfat (30 g / 1 m2). Ikke glem organisk materiale: om sommeren – mullein og kyllingavfall, om høsten – humus.

En tredjedel av en vellykket avling er direkte avhengig av fôringssystemet.

Støtte installasjon. For at denne typen bjørnebær skal se vakkert ut og gi en god høst, bør du ta vare på støtten. Installasjonen av slike strukturer vil løse problemet med dannelsen av en soppinfeksjon og sikre et jevnt arrangement av skudd..støtte for bjørnebær

Bushformasjon og forberedelse til vinteren

buskformasjonNår du danner en bærbusk, er det viktig å huske at den bærer frukt i det andre året av livet. I den første sesongen observeres aktiv vekst og spiring. Det andre året er selve høsten og nyren dør. Derfor, før frosten, bør forsiktig beskjæring av buskene utføres – svake skudd fjernes, og de som gleder seg over bær fjernes helt. Som et resultat gjenstår en busk med 8-10 sterke kvister, med en vifteformet formasjon. Etter overvintring åpnes de gamle skuddene og festes vertikalt på espalieret..

skjul bjørnebær for vinterenTil tross for at denne sorten er frostbestandig, anbefaler erfarne gartnere fortsatt å isolere busken. Dette gjøres som følger: skudd legges på bakken, drysset med halm og agrofibre (du kan bruke takmateriale, maisblader, sagflis).

Nå som du kjenner alle vanskelighetene med å ta vare på og dyrke gigantiske bjørnebær, kan du få en rik høst av utrolig velsmakende og sunne bær. Det er nok å følge de grunnleggende reglene, og hagen din vil bli etterfylt med en unik plante..

Video om nye varianter av bjørnebær

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai