15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor er sorten Leningradskaya sort kirsebær så populær?

søt kirsebær klasse Leningradskaya svart Forskere ved Pavlovsk eksperimentelle stasjon i VIR har utrettelig laget hardføre varianter av forskjellige avlinger for omgivelsene i St. Petersburg og Nord-Vest-regionen i flere tiår. Blant dem er Leningrad svart kirsebær. Beskrivelse av sorten, bilder av frukttrær og modne kirsebær vil bidra til å sikre suksessen til russiske oppdrettere.

I Sovjetårene ble gartnere i regionen Ikke-svart jord og nordvest i landet fratatt muligheten til å drømme om å dyrke kirsebær. Disse avlingene har tradisjonelt blitt ansett som sørlige og uegnet for industriell hagebruk. Derfor ble avl av produktive vinterherdige varianter mulig relativt nylig. Ikke en eneste variant for de nordlige og vestlige regionene i Russland har ennå blitt offisielt inkludert i statsregisteret, men tusenvis av sommerboere nyter allerede søte saftige frukter fra sine egne tomter. Dette er indikert av vurderinger av Leningrad svart kirsebær, samt en beskrivelse av funksjonene til fruktplanten.

Kjennetegn på sorten Leningradskaya sort kirsebær

ikke-modning av frukt Variasjonen av middels modningstid regnes med rette som en av de mest frostbestandige, hardføre variantene. Den kan med hell vokse fra den sentrale sorte jordsonen til Leningrad -regionen..

I frostige vintre, ikke for varme og solrike somre, tidlig ankomst av kaldt vær og vårfrost, viser sorten høy motstand og produktivitet..

I de første årene etter planting vokser frøplanter raskt og blomstrer i en alder av tre, og danner den første eggstokken. I fremtiden reduseres veksthastigheten noe, noe som ikke forhindrer sorten Leningradskaya Black, ifølge beskrivelsen og bildet, fra å danne en voluminøs, spredende krone opp til 3-5 meter høy. I oppveksten kan grener gjøre kronen altfor tett, ugjennomtrengelig for sollys og luft. Stort elliptisk løvverk med hakkede kanter, spisse spisser og langstrakte petioler utfyller effekten, så trær trenger ekstra nøye beskjæring.

Etter blomstring i mai vises en eggstokk på bukettgrenene. Samlet i buketter med 2-5 stykker frukt helles raskt. I Chernozem-regionene kan høsten høstes i slutten av juni, i Nord-Vest blir denne perioden utsatt med 2-4 uker. For kirsebær av sorten Leningradskaya Black er ikke-samtidig modning av frukt karakteristisk. Når den første av dem allerede har fått en tykk, nesten svart farge og en søt dessertsmak, forbereder andre seg fortsatt på å helle.

Funksjoner av fruktkirsebær Leningrad svart

store frukter med mørk fargeFrukt, som har en hjerteformet eller nesten avrundet form og veier fra 3 til 4 gram, er dårligere i vekt enn sørlige varianter av søte kirsebær. Dyprødt kjøtt lurer under den tette burgunder mørke huden. Bærene har en behagelig søtlig smak, subtil surhet og lett krydder. Sukkerinnholdet avhenger av vekstforholdene, plantestedet og omsorg for Leningradskaya svart kirsebær. Jo varmere vår og sommer, jo mer frukt er fylt og jo bedre smak. Hvis juni er regnfull, faller sukkerinnholdet og kjøttet virker litt vannaktig. Det samme skjer med overdreven vanning..

For å sikre maksimal utbytte og kvalitet på frukt, velges steder beskyttet mot vind og frost med lett, luftet jord for å plante kirsebær. I tillegg trenger en selvsteril sort pollinatorer som plantes i umiddelbar nærhet..

blomstring av Leningrad svartMassen til det svarte kirsebæret i Leningrad, ifølge beskrivelsen av sorten og bildet, skjuler et mellomstort, ovalt bein. I moden frukt fjernes den lett, noe som hjelper sommerboeren, uten unødvendig stress, med å gjøre ferske kirsebær til en utmerket rubinrød kompott, deilig syltetøy eller syltetøy. I kjøleskapet lagres fruktene som er fjernet fra grenene godt lagret i en uke og kan transporteres.

En annen egenskap og fordel med sorten er muligheten til modne kirsebær for ikke å smuldre på lenge, noe som er veldig viktig ved ikke-samtidig modning. I løpet av sesongen produserer ett voksen tre fra 20 til 40 kg søte, svarte og røde bær..

plantingsregler for frøplanterSlike varianter som Iput, Tyutchevka, Fatezh, Ovstuzhenka, Veda, Bryanskaya rozovaya og Bryanochka, Michurinka, samt varianter av Leningradskaya kirsebær med gule og rosa frukter brukes som pollinatorer for Leningradskaya sorte kirsebær. Ved valg av pollinatorer tas ikke bare blomstringsperioden i betraktning, men også frostmotstanden til trær. I tillegg til vinterkulda kan vårsola true søte kirsebær. Det er dette som forårsaker brannskader på flerårig trevirke, sprekkdannelse og svekkelse..

Hvordan velge en god frøplante – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai