15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hemmeligheter for å transplantere roser i landet

Tips for å plante om roser Det kan være mange grunner til å transplantere roser, for eksempel vil du endre utformingen av stedet, lage en rosehage, eller tvert imot plante busker i hele tomten, siden de vokser og skaper en uønsket skygge for hver andre, og kompliserer omsorgen for dem.

Uansett omstendigheter, på grunn av hvilken rosenbusker endrer bosted, må du huske noen små hemmeligheter for transplantasjonsprosessen:

  • Det er nødvendig å finne et passende sted for dronningen i hagen. Det må tas i betraktning at rosen ikke tåler nabolaget med mange planter, den liker ikke skyggen, og områdene der fuktighet stagnerer vil rett og slett ødelegge den elskede busken.
  • Valget av riktig tidspunkt for transplantasjon av roser er også viktig. Tidlig vår eller høst er best..
  • Busken bør forberedes for transplantasjon. Det første du må gjøre er å beskjære skuddene. Den omtrentlige høyden på busken under transplantasjon kan være fra 40 til 50 cm.
  • Gropen er gravd med en margin for å legge drenering på bunnen, på toppen av hvilken næringsrik jord og kompost helles. Det er lurt å gjøre alt dette på forhånd..

La hullet brygge, ikke glem vanning. Den nødvendige gropen tilberedes på minst 2-3 uker. Så jorden blir komprimert, og næringsstoffene metter jorden..

  • Grav opp røttene sammen med en jordklump. Det skal bemerkes at røttene til en rosebusk vokser omtrent samme diameter som kronen. Derfor er det verdt å passe på å skade røttene så lite som mulig, både når du fjerner dem fra bakken og når du transporterer planten til et nytt sted..
  • Vanning. Det er nødvendig å fukte plantestedet og plantet godt. Selv om du må plante om roser om høsten.

Så du kan beskytte dine favorittroser mot brennende sol, skadedyr og forbedre omsorgen..

Det er flere måter å transplantere på, 2 av dem er mer populære:

  • Klassisk;
  • Våt.

Og hver av dem fortjener å bli brukt.

Hvordan transplantere roser på den klassiske måten

når kan du transplantere roser om høsten Det er best å transplantere roser på denne måten hvis det ikke fungerte å beholde jordklumpen. Deretter er det verdt å undersøke røttene nøye, vurdere skaden, og hvis busken fortsatt er ung nok, så kutt av de underutviklede og skadede. Etter det er det verdt å suge røttene i en løsning av humate, et rotdannende vekststimulerende middel, i 2 timer.

På bunnen av et tidligere forberedt hull lages en bakke, langs hvilken rosens røtter vil være jevnt fordelt. I dette tilfellet er det viktig at podingsstedet er 3-5 cm under jordnivået. Vann helles i gropen, deretter helles et lag jord i omtrent halvparten av fordypningen, godt komprimert. Etter det må du vanne igjen. Nå er hullet helt begravet etter at vannet har blitt absorbert. Jorden skal komprimeres godt igjen slik at det ikke blir luft igjen mellom røttene..

Etter planting må du sørge for at det er moderat, men konstant vanning, slik at jorden ikke tørker ut, men den blir heller ikke vannet..

Våt måte å transplantere roser på

Måter å transplantere roser på høstenDenne metoden er veldig enkel og praktisk. Vann helles i gropen (en bøtte, men mer er mulig), og mens det ennå ikke har blitt absorbert, tilsettes en humat eller en heteroauxintablett. Og umiddelbart legges røttene til en rosebusk i vannet, sammen med en jordklump. Mer vann fylles på. Nå må du vente til vannet er absorbert, gradvis oppløse jorden og utdype plantens røtter med deg. Deretter graves hullet inn og komprimeres godt. Det ville være fint å bruke mulch slik at jorden ikke tørker ut.

Når er den beste tiden å plante om roser

Det er fordeler ved både høst- og vinterplanting. Derfor, når det er mulig å transplantere roser, er det opp til alle å bestemme, avhengig av forholdene og mulighetene..

For eksempel, hvis du gjør dette arbeidet om våren, når det ikke er trusler om frost, kan du ikke bekymre deg for lyet. Riktig nok risikerer buskene å være i den brennende solen, og lider av å tørke ut av jorda, hvis det ikke er mulig å vanne dem i tide. Men de vokser raskt under gunstige forhold, slår lett rot og utvikler seg. Og slik at solen ikke brenner rosen, anbefales det å dekke den en stund med grangrener. Planting er spesielt relevant om våren under kalde klimatiske forhold..

Men generelt foretrekker gartnere å transplantere roser om høsten. Dette hjelper planten til å slå rot og herde..

Den største fordelen med å plante busker om høsten, og dette er fra midten av september til 20. oktober, er at roser er mindre utsatt for sykdom under akklimatisering..

Siden lufttemperaturen fremdeles er ganske høy, har rosenbusker tid til å slå rot før froststart. Når kulden begynner å nærme seg, og om natten temperaturen kan synke kraftig, bør denne delikate planten dekkes.

Video: hvordan du transplanterer roser riktig

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai