15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY kompostgrop på sommerhuset deres

DIY kompostgrop Hver erfaren gartner vet at for å forbedre avlingen må du gjødsle jorden med kompost. Det vil være mye lettere å spare penger på kjøp av gjødsel hvis det er en gjør-det-selv kompostgrop på stedet, som ikke er vanskelig å gjøre. I et privat hus akkumuleres en tilstrekkelig mengde organisk avfall, egnet for dannelse av kompost. Takket være gjødsling vil sandjord beholde fuktigheten bedre og leire – det blir mye smuldret. Nedenfor er hovedanbefalingene for konstruksjon av en grop, samt hva som må settes inn i strukturen for dannelse av gjødsel av høy kvalitet.

Hvordan velge et sete

velge et sted for en kompostgrop Før du bestemmer deg for plasseringen av strukturen, er det viktig å tenke over alle nyansene. Ikke glem vannspeilet, da gjødsel ikke skal komme i kontakt med dem. Grav en grøft på et nivå lavere enn brønnen. Det må være en avstand på minst 25-30 m mellom brønnen, reservoaret og den forberedte grøften..

Strukturen skal være i skyggen, og ikke under solens brennende stråler. I det andre tilfellet vil forfallet stoppe, og humusen vil ganske enkelt begynne å tørke ut. Det er viktig å utstyre en kompostgrop nær gjerdet i skyggen eller i nærheten av huset. Strukturen bør plasseres vekk fra nabohuset, slik at noen ganger dufter som dukker opp ikke når dem..

Enkel grop

enkel kompostgropI prosessen med å ordne den vanligste kompostgropen, må du grave en fordypning i bakken 60-100 cm bred og 50 cm dyp, 200 cm lang. Blader, ugress og andre planterester fra hagen legges ut ved hagen bunnen av grøften. Deretter helles restene av matavfall i fordypningen og dekkes igjen med forskjellige ugress. En lignende prosedyre gjentas med dannelsen av hvert lag, siden med denne teknologien vil det ikke vises fluer og stank. Kompostgropen vil se mye penere ut hvis du omgir fordypningen med en treside rundt omkretsen..

Det vil være mye lettere å stole på kvalitetsgjødsel hvis du regelmessig vanner organiske rester. Ikke glem å også blande komposten med en pitchfork, dekke den med plast på toppen..

Lukket gjør-det-selv kompostgrop

lukket kompostgropFør du velger en av strukturtypene, må du forstå mer detaljert hva kompostgroper er. I tillegg til en åpen grøft kan du også velge en lukket struktur. Å lage strukturen vil ta mer tid, men det anses som mer praktisk. Gropen består av to rom, hvor det ene rommet er for nye råvarer, og det andre for gammel kompost..

Det er veldig viktig, før du lager en kompostgrop av lukket type på stedet, å tenke over designopplegget og ikke glemme omslaget. Prosessen med å forberede en struktur innebærer følgende stadier:

 1. Nivå området der strukturen skal plasseres ved å fjerne det øverste laget av jorden.
 2. Forbered grøftene i form av et rektangel. Bredde – 1,5-2 m, dybde – 70 cm, lengde – opptil 3 m.
 3. Dekorer veggene når du bruker betong, de skal være 10 cm tykke. Når du ordner en kompostgrop med egne hender, må du sørge for at veggene er 30 cm høyere enn gropenivået;
 4. Legg et netting- eller metalldeksel på toppen av strukturen. Det vil også være mulig å komplettere strukturen med et treomslag. I sistnevnte tilfelle, bor noen hull for ventilasjon..

Skifer kompostgrop

skifer kompostgropDette designalternativet anses som veldig praktisk å bruke. Skifer er et ganske holdbart materiale der det er praktisk å lagre humus. Når du lager en boks av skifer, må du først ta alle målinger og tenke over hvor den skal ligge, samt tenke over antall seksjoner.

Før du lager en kompostgrove av skifer, må du grave en liten rektangulær fordypning i bakken. Deretter lager du støtter i hjørnene av grøften ved hjelp av brett eller metallrør. Legg skiferark langs konturene i grøften for å danne et symmetrisk rektangel. Om nødvendig, bruk skifer for å dele strukturen i to eller tre rom.

Uavhengig av muligheten for å lage en kompostgrop med egne hender, må du huske noen regler for rask gjødseldannelse. Ikke glem å fukte organiske rester med vann og tilsett komposteringspreparater med levende bakterier.

Kompostbeholder i tre

kompostgrop laget av treDet vil være lettere å forberede en komfortabel kompostgrop med egne hender hvis du tar hensyn til dette designet. En trekasse innebærer tilstedeværelse av tre seksjoner: den første er for mottak av avfall, den andre er for å snu humusen, og den tredje er for lagring av moden gjødsel. Under produksjonen av armaturet kreves det treplanker.

Prosessen med å lage en eske innebærer følgende trinn:

 1. Forbered 8 stykker tre. Spray undersiden med motorolje eller tjære for å forhindre at tre råtner.
 2. Begrav stolpene i bakken. Hvis ønskelig, fest 4 stenger til gjerdet for ikke å grave et ekstra hull under dem og ikke gjør baksiden av esken.
 3. Lag skillevegger i skuffen ved å feste brett til tappene. Små hull bør dannes mellom brettene for fri lufttilgang.
 4. Når du dekorerer de to første rommene, må du knytte tappene med brett til midten, siden da vil det være mer praktisk å feste dørene til strukturen ovenfra.
 5. I ferd med å dekorere det tredje rommet, spik et lite brett, vil denne avdelingen være den største med en massiv dør.
 6. Installer tverrstenger for å danne ledeplater, bakside og ende.
 7. Fest dørene, de vil fungere som et deksel. Installer to små og en stor dør på forsiden av skuffen.

Trekassen vil ikke brytes ned og bli en del av komposten hvis platene er forbehandlet. Velg en giftfri behandling i butikken som vil beskytte treverket mot fuktighet og insekter.

Uansett hvor lang kompostgropen skal være og hvor lang humus vil danne, ikke glem å male treplatene.

Dekk overflaten med to strøk maling. Velg fargen du foretrekker, det viktigste er at den passer perfekt inn i landskapet. På sluttfasen installeres låsen og håndtakene.

Hvis du ikke er sikker på om du trenger en bunn ved kompostbeholderen, men vil installere strukturen i flere år, bør du vurdere en betongbunn eller lage den av plast. Legg betong på toppen med drenering slik at prosessen med humusdannelse blir så effektiv som mulig.

Dekkkompostgrop

dekkompostgropDette designalternativet regnes som budsjettmessig og samtidig enkelt å produsere. Hvis du har gamle dekk i huset ditt, kan du fortsette med å lage strukturen. Når du forbereder konstruksjonen, bruk 4-6 dekk. Før du lager en kompostgrop med egne hender, kutt ut den indre diameteren på dekkene for å øke størrelsen på den fremtidige strukturen..

Legg dekkene oppå hverandre og fyll ut det allerede forberedte avfallet i midten av strukturen, og legg deretter armeringen i midten (2-3 enheter). Med sin hjelp, flytt noen ganger lagene slik at oksygen strømmer til nedre lag med humus. Ved høstens begynnelse vil hele strukturen bli fylt. La komposten ligge i dekksylinderen til våren. På våren vil innholdet slå seg ned, og du kan fjerne dekkene ved å trekke ut den ferdige humusen. Gjenta deretter prosedyren for å bygge en kompostgrop..

DIY kompost: produksjonsalternativer

matavfall til kompostDet vil være mye lettere å stole på humus av høy kvalitet hvis du ikke bare forbereder riktig design, men også lærer å sortere avfallet. Gjødsel av høy kvalitet vil bli hentet fra organisk avfall som:

 • råtten frukt og grønnsaker;
 • nåler, halm, blader, grener og røtter av trær og planter;
 • kaffegrut og teblader;
 • gjødsel;
 • små stykker papir og avis.

Det er viktig å forstå ikke bare hva som kan kastes i kompostgropen, men også hvilket avfall som ikke er egnet for dannelse av humus. Denne kategorien inkluderer følgende produkter:

 • topper fra tomater og poteter;
 • bein;
 • topper behandlet med kjemikalier;
 • ekskrementer av husdyr, farlige insekter (biller);
 • syntetisk avfall;
 • kullaske.

Takket være arrangementet av kompostgropen kan du stole på gratis og helt naturlig befruktning. Velg konstruksjonstype, med tanke på budsjett og evner.

Kompost fra trepaller – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai