15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fatezh -kirsebærsorter må nødvendigvis vokse på nettstedet ditt

kirsebærklasse Fatezh For at sommerboere ikke skal vente på at søte kirsebær skal modnes i sør, og så treffer høsten butikker og markeder i Sentral -Russland, jobber oppdrettere med å utvikle nye, hardføre varianter. Søt kirsebær Fatezh, beskrivelsen av sorten og omsorgsfunksjonene som vil hjelpe deg å bli bedre kjent med denne fruktavlingen, slår perfekt rot i Moskva -regionen og andre regioner i Sentral -regionen, så vel som i Black Earth -regionen og selv i nordvest.

Utseende og egenskaper til Fatezh -kirsebær

klasse Fatezh i landet I dag kan gartnere i midtre kjørefelt, som elsker kirsebær og kommer til å nyte søte frukter fra sin egen tomt, velge mellom et dusin varianter tilpasset frostige vintre, for ikke for varme og lange somre. Blant disse plantene er Fatezh-kirsebærsorten, oppkalt etter en by i Kursk-regionen og hentet av forskere fra den all-russiske STI for hagebruk og barnehage. Som den opprinnelige formen brukte oppdretterne plantene til Leningrad gul søt kirsebær, som allerede har bevist sin vinterhardhet og gode smak. I 2001 ble testene fullført, og beskrivelsen av søte kirsebærsorten Fatezh kom inn i statsregisteret i den sentrale regionen i landet..

Hva kjennetegner denne fruktavlingen? Hva er dens styrker, og er det noen ulemper som må vurderes når du planter og forlater?

Gartnere med erfaring i å dyrke kirsebær vet at de fleste varianter danner høye trær og når en høyde på 5-8 meter uten regelmessig beskjæring av kronen. Cherry Fatezh vokser opp til 3-5 meter, noe som forenkler innsamlingen av frukt og plantepleie.

Trær skiller seg ut med en sfærisk, middels tett krone, som blir mer spredt eller til og med hengende med alderen. Sterke skjelettgrener dekket med glatt brun bark strekker seg fra hovedstammen i stump vinkel. Unge skudd er brune i fargen, og en tykk kort stilk er gråbrun.

Grenene er dekket med store, bredt lansettformede, med spisse spisser og fint takkete blader. Bladplatene er glatte, men i motsetning til kirsebærene som er vanlige i midtfeltet, er de ikke stive. Oversiden har en liten glans og en lysere nyanse. Bladene holdes på sterke stilker og blir til pregede årer på baksiden.

blomstring av FatezhaSom det kan sees på bildet og fra beskrivelsen av Fatezh -kirsebærsorten, begynner blomstringen av trær allerede i 4-5 år, finner sted i de tidlige og midtre periodene, som sammenfaller med åpningen av ungt løvverk. Knoppene legges på bukettgrener og ett år gamle skudd. Hvite, mellomstore blomster med lange stammer og brede koroller samlet i flere stykker.

Funksjoner av fruiting kirsebær varianter Fatezh

kirsebær som veier opptil 6 gramDen tidlige fruktsorten nesten umiddelbart etter fruktets begynnelse gir gartneren flere kilo saftig frukt med en gul grunnfarge og en utpreget rød rødme.

I en alder av 10 år, med riktig sted for planting og omsorg for Fatezh -kirsebær, øker hagens utbytte til 30 kg per tre. Rekorden for denne sorten er 50 kg med utmerket fruktkvalitet og utseende.

Massen på en runde, med en skinnende lys hud og tett fruktmasse, er fra 4, 3 til 6 gram. Blant de fleste varianter tilpasset forholdene i den midterste sonen, skiller Fatezh seg ut med sin attraktive gulrosa farge, noe som gir en merkbar rødme til lyse drupes. Massen under huden har en gulaktig-rosa nyanse med en overflod av juice og en tett, elastisk tekstur. Den mellomstore gropen skilles lett fra det saftige vevet, slik at du enkelt kan skrelle kirsebær for syltetøy, kompott eller deilig hjemmelaget pai.

I ekspertsmaking er frukt som er søtt med en behagelig syrlighet vurdert til 4,7 poeng av de maksimale fem. 100 gram fruktkjøtt inneholder:

  • 18 gram tørrstoff;
  • opptil 12 gram sukker;
  • ikke mer enn 2 gram syrer, inkludert 29 mg vitamin C.

sykdomsresistensModne kirsebær skilles fra korte stilker uten skade, og takket være den tette massen blir de ikke rynket over lang tid, de kan transporteres og lagres. I følge beskrivelsen har Fatezh -kirsebærsorten et universelt formål. Frisk frukt blir både en utmerket dessert og et råstoff for bevaring.

Husmødre vil definitivt sette pris på Fatezh kirsebær i kompott, som det gir en vakker rosa fargetone og ikke sprekker under varmebehandling.

Planting og omsorg for Fatezh -kirsebær

Kirsebær modner FatezhCherry Fatezh er verdsatt av gartnere for sin utholdenhet, stabile avling, utmerket fruktkvalitet og vinterhardhet. Den varmekjære kulturen, takket være oppdrettere, har fått evnen til å overleve de harde lange vintrene i et temperert klima.

Når vi snakker om egenskapene til Fatezh -kirsebæret, kan man ikke gå glipp av den høye motstanden mot slike vanlige sykdommer i steinfruktavlinger som coccomycosis og moniliose..

I likhet med Vladimir -kirsebæret, tradisjonelt for Moskva -regionen og andre regioner i Sentral -Russland, tåler Fatezh temperaturer så lave som –27 ° C. Flerårig trevirke er ikke skadet i dette tilfellet. Bare blomster- og vekstknopper kan påvirkes, som treet raskt regenererer. Selv om kronen fryser, og hvis kirsebærene blir tatt godt vare på, kommer treets utbytte tilbake etter noen år..

Det viktigste svake punktet for Fatezh-kirsebær er selvsterilitet. For at frukt skal vises på grenene, bør gartneren passe på å plante trær av andre varianter i nabolaget som blomstrer samtidig. For Moskva -regionen og de sørligere regionene kan kirsebærtrærne Iput, Sinyavskaya, Chermashnaya, Raditsa og Ovstuzhenka tjene som pollinatorer for Fatezh -kirsebær. Pollen deres vil hjelpe Fatezh med å danne mange eggstokker. Omvendt vil denne sorten være en utmerket pollinator for andre varianter fra tidlig til midten..

Hvordan få en god høst av kirsebær – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai