15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved reproduksjon og beskjæring av bjørnebær i landet

bjørnebær på sommerhuset Russiske sommerboere dyrker gjerne bær som bjørnebær, omsorg, dyrking, reproduksjon og beskjæring som ikke er vanskelig. Bjørnebær er rike på næringsstoffer og vitaminer; de smaker bedre enn bringebær; de vokser ofte som en hekk. Det er varianter med skarpe torner, men noen varianter av bjørnebær har dem ikke og kalles tornløse..

Voksende bjørnebær

moden bjørnebær For å høste deilige bær må du lære å vokse, forplante, beskjære og ta vare på bjørnebær. Ikke det siste stedet i omsorgen for bæret okkuperes av riktig forberedelse av busken for den kalde årstiden. Det er viktig å beskjære høst og vår, deretter mulch jorden rundt rotsystemet med sagflis og torv, eller noen av dem separat. For å beskytte planten mot sykdommer, behandles grenene av bjørnebæret og jorda under det med kobbersulfat. Behandling med actellik vil forhindre utseende av skadedyr.

For at bjørnebærene ikke skal dø om vinteren og bære frukt rikelig neste år, bør de være nøye forberedt på det kalde været og skape et ly for sterk frost..

forbereder bjørnebær til vinterenHvis temperaturen i vinterområdet synker til -10 grader om vinteren og nedover, må bærbusker være dekket, men dette er ikke nødvendig for frostresistente varianter. Hvis frosten i regionen er fra -20 grader og lavere, må du pakke inn alle varianter for vinteren, siden plantene kanskje ikke tåler en slik temperatur.skjul bjørnebær for vinteren

Hvordan bjørnebær formeres

bjørnebærbusker i landetI Russland er det hovedsakelig to typer bjørnebær:

  • oppreist eller kumanika formerer seg ved rotlag;
  • krypende eller duggdråpe, for reproduksjon, horisontale lag eller apikale.

Metoden for grønne stiklinger er tilrådelig å bruke i tilfeller der det er få morbusker, eller det er nødvendig å forplante buskene raskt.

forplantning av bjørnebær ved stiklingerDe viktigste metodene for avl av bjørnebær:

  • stiklinger om våren;
  • rotsuger;
  • apikale lag;
  • grønne stiklinger;
  • på en vegetativ måte;
  • etter frømetode.

For å forplante et bjørnebær med et rotskår, må du finne den sterkeste oppreiste busken. Vent til høsten, når unge skudd har sitt eget rotsystem, og deretter grave dem ut sammen med bakken. Hvis du trenger å forplante bjørnebær ved lagdeling, bør dette gjøres om våren..

Blackberry forplantning ved lagdeling

Graving i det apikale lagetFor å forplante bjørnebær, blir barken grunt kuttet med en ring med toppen av lagene langs den øvre delen (ca. 30 eller 35 cm fra enden), under knoppene. Hver er bøyd til bakken, presset ned i en tidligere forberedt grøft fra 4 til 5 cm dyp, festet og begravet i jorden.

Nivået på bakken og fuktigheten overvåkes, vannes i tide og tilsettes jord. Dekk til med sagflis eller torv før frost begynner. Til neste vår vil lagene slå rot, de må kuttes av moderplanten, graves opp og plantes på et sted hvor de vil vokse konstant.

bjørnebær stiklinger med røtterEtter fremveksten av skudd, som har 2-3 blader, kan du forplante bjørnebæret med grønne stiklinger. For å gjøre dette, blir de kuttet under jorden på en dybde på 3-4 cm under jorden, overført til et drivhus og plantet der under en film slik at fuktighetsnivået alltid er høyt. Et år senere, på høsten, må du plante der et permanent sted vil bli forberedt.

Vegetative og frøformeringsmetoder

rotfestede stiklingerPå sensommeren eller tidlig på høsten formeres bjørnebær vegetativt. For å gjøre dette graves busken, grenene deles langs roten, slik at hver del er 15 centimeter, eller litt mindre i lengde, en halv centimeter tykk. De plantes og pakkes inn før overvintring. Hvis det er umulig å plante umiddelbart, legges det forberedte materialet i spor til en dybde på omtrent 10 cm, hvoretter jorden helles i dem, vannes og jorden komprimeres.

Å dyrke bjørnebær krever læring. Reproduksjon, beskjæring og omsorg krever dyktighet, så frøformering brukes sjelden på grunn av dårlig spiring. Samtidig mister ikke kulturen egenskapene.

For å øke spiringen bør den harde frøbelegget bli skadet.

Så i elvesand, tidligere vannet, dyp med 6 cm, pluss minus 1 cm. Når et par blader dukker opp, dykker du plantene i potter, kan du plante dem på sine steder. For vinteren må unge skudd dekkes. De første bærene vises først etter 3 eller 4 år..

Beskjære bjørnebær

vårbeskjæring bjørnebærHvordan beskjære bjørnebær om våren, kan du lære av videoen, det er plagsomt, men nødvendig. Planten er trimmet med beskjæringssaks når som helst på året, bortsett fra vinteren. Kumanikens høyde er omtrent 3 meter, noen ganger enda høyere, den er lik bringebær, den gir mange skudd. I oppreist bjørnebær-kumaniks, bærer to år gamle skudd frukt.

dobbelt beskjæringNår snøen smelter, oppstår ikke spørsmålet om det er nødvendig å beskjære bjørnebærene om våren, svaret er åpenbart, det er nødvendig. Inntil knoppene har våknet, fjernes tørre og skadede skudd, klippes ett år gamle skudd to ganger for å forbedre veksten av laterale skudd. Dette gjøres i mai, når ca 6 cm av toppene kuttes av, og skuddene som har vokst til en lengde på mer enn en halv meter blir forkortet med 7-10 cm i juli. Del 6 eller 8, de kraftigste, er igjen, andre er kuttet ut. Beskjæring av bjørnebær om høsten utføres etter høsting, faktisk er det sanering.

bjørnebær busk formasjonVed beskjæring av bjørnebær om våren viser videodiagrammet at på modne planter fjernes ikke bare grener som er påvirket av frost om vinteren, men også ødelagte, svake. La noen få biter være fra 4 til 10, de kraftigste. Sideskudd blir forkortet til en lengde på 20-40 cm, og etterlater 8 til 12 gode knopper på hver. For å få en utmerket høst må du vite hvordan du beskjærer bjørnebær på våren, hvordan du fjerner overflødige skudd fra sidene av busken om sommeren, og forlater våren.

beskjære bjørnebær topper De vil glede deg over en rik høst, siden skuddene ikke bærer frukt det første året. Beskjæring av bjørnebær om våren for nybegynnere gartnere er ikke vanskelig hvis du ser på videoen om hvordan du gjør det riktig.

Om dyrking av bjørnebær fra en spesialist – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai