15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

For å bevare høsten av kirsebær lærer vi å beskytte dem mot fugler

beskyttelse av kirsebær mot fugler Kirsebærbærene som modnes i hagen blir ivrig overvåket ikke bare av mennesker, men også av fjærede gourmeter. Hvordan beskytte kirsebær mot fugler, for å beskytte høsten og helsen til trær i personlige tomter? Disse spørsmålene angår mange sommerboere og eiere av husholdninger på landsbygda..

Kulturell planting av frukt og bærplanter for mange, spesielt flokkende fugler i den varme årstiden, blir en favorittmater. Fuglebesøk er imidlertid ikke alltid en glede for sommerboeren. Det er flott når flokken hjelper til med å takle skadedyr. Og en helt annen sak – fugler som prøver å tjene på hagejordbær, irga, kaprifol og selvfølgelig kirsebær.

Fjærede fiender av kirsebær: hvem er de og hvorfor er de farlige?

elsker søte bær Som oftest “beiter” spurver og pupper, voksvinger og jays på frukttrær og busker. Kirsebær som modnes tidligere enn andre steinfrukter er veldig attraktive for stær..

Hva er skaden forårsaket av fugler, og hvordan kan du beskytte kirsebær mot fugler, det være seg stære eller andre vingede slektninger? I tillegg til at flokken praktisk talt renser grenene av modne bær i løpet av noen timer, fugler:

  • bryt de unge vekst- og bukettnyhetene, som høsten det neste året skal vises på;
  • etterlater skadede frukter som tiltrekker seg insekter og patogene sopp.

Jo større fugler og jo flere flokker, jo mer merkbar er skaden. Men fugler er ikke en naturkatastrofe! Selv med små utgifter eller hjemmemedisiner, kan du gi utmerket beskyttelse av kirsebær mot fugler..

Beskyttelsestiltak for avlinger faller i to kategorier. Noen metoder beskytter hele treet og forhindrer at fugler kommer i nærheten av de verdsatte bærene. Andre aktiviteter er designet for å skremme vingede gourmands av.

Hvordan skremme fugler vekk fra kirsebær?

plater mot fuglerFugler i en flokk oppfører seg mye dristigere enn ensomme fugler. Og likevel kan ikke en eneste modigste star starte et måltid hvis det blir distrahert av irriterende lyder, sterkt lys eller uavbrutt flimring av skinnende gjenstander..

Det er disse teknikkene som brukes til å skremme vekk stær fra kirsebær, både i enkeltplantinger av frukttrær og i store hager. De enkleste og rimeligste alternativene er:

  • rasling eller rasling av gjenstander som henger i kronen, for eksempel husholdningsposer, filler av emballasje glimmer eller film;
  • løst fikserte, bevegelige gjenstander laget av reflekterende, skinnende, lyse materialer, for eksempel fragmenter av nyttårs glitter, unødvendige dataskiver, klumpete klumper av matfolie som henger mellom grener;
  • hjemmelagde platespillere og rangler, laget på prinsippet om barneleker, men har en vedvarende skremmende effekt på fugler.

Disse metodene er gode fordi de hjelper både med å redde kirsebær fra stære og til å nekte ekstra utgifter på dyre enheter og inventar.

Imidlertid vet erfarne gartnere at fugler til slutt tilpasser seg de mest listige metodene for å skremme bort, derfor er det bedre for en større effekt å kombinere flere teknikker og fra tid til annen endre plasseringen av skumle fugler..

Hvordan beskytte kirsebær mot stære med tilfluktsrom?

beskytter kirsebær fra fuglerEn annen vanlig beskyttelsesmetode er et ly for kronen, som ikke ville forstyrre inntrengning av sol, luft og fuktighet inni, men samtidig tillot ikke fuglene å sitte på grener med saftige bær..

Hvordan beskytte kirsebær mot fugler med denne metoden? Inntil nylig var en slik hendelse neppe gjennomførbar, men i dag tilbyr handel mange interessante og rimelige alternativer:

  1. Ikke-vevet materiale med lav tetthet, for eksempel brukt til å dekke avlinger som vokser, forstyrrer ikke plantens respirasjon, overfører fullstendig regn og vanningsfuktighet og sollys. Et lett lerret vil ikke skade grenene, men det vil bli en pålitelig beskyttelse mot fugler for kirsebær med en liten kompakt krone.
  2. På større trær er det praktisk å bruke spesielle grove plastnett. Kronen under et slikt deksel er ikke skadet, og fuglene, selv når de sitter på et tre, kan ikke trenge dypt ned i grenene til der de søteste bærene henger. I tillegg er det grønne masket nesten usynlig fra siden og ødelegger ikke utsikten over hagen..

Andre måter å beskytte kirsebær mot fugler

bær skadet av stære

Sommerboere som ikke stoler mer på hjemmelagde produkter, men snarere innovative metoder for plantevern, kan kjøpe ultralyds elektroniske enheter for å skremme bort fugler..

Enheter plassert i hagen avgir vibrasjoner som mennesker ikke kan høre, som fugler oppfatter som entydige alarmsignaler. Dette lar deg skremme fugler vekk fra kirsebær, både i små sommerhytter og i masseplantinger. Rekkevidden avhenger av kraften og andre tekniske egenskaper til enheten..

I noen tilfeller bruker gartnere luktende urteavkok basert på hvitløk, varm pepper, sitrusskall og andre avlinger med skarp smak og aroma for fugler. Metoden kan ikke kalles pålitelig, siden det første regnet vasker bort beskyttelsen, og i tørt vær sprer naturlige eteriske oljer seg raskt.

En detaljert video om hvordan du beskytter kirsebær mot fugler, vil gjøre gartneren kjent med alle tilgjengelige muligheter. Det tilgjengelige materialet hjelper deg med å velge den mest effektive og samtidig tilgjengelige metoden. Og bæret som er bevart fra fjærede gourmeter vil absolutt glede sommerboeren og hans familiemedlemmer.

En av måtene å håndtere en fugl på et kirsebær – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai