15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ungarsk plomme: beskrivelse av varianter, planting i åpen mark, dyrkingsfunksjoner

plomme ungarsk En bemerkelsesverdig gruppe varianter under det generelle navnet – ungarsk plomme er godt kjent i Russland. Oppdrettere har jobbet hardt for å lage regionaliserte varianter tilpasset klimaet i forskjellige regioner. Men å velge en frøplante er bare halve kampen, den må fortsatt plantes og tas vare på..

Ungarsk plomme

modne plommefrukter ungarsk Fruktene av forskjellige varianter av gruppen har lignende egenskaper – en behagelig søt og sur smak, honningfarget kjøtt, blå eller lilla hud, avlang eller oval form. Kaloriinnholdet i ungarsk plomme er lavt – bare 42 kcal per 100 g. Men svisker, som er laget av den, er svært næringsrike, de er omtrent 5 ganger mer næringsrike enn fersk frukt..

Forskjellene ligger i fruktmassen, tidspunktet for frukting, frostbestandighet og tørkebestandighet. For det meste er dette løvtrær fra 2 til 6 m høyde. Mange varianter bærer frukt hvis flere varianter fra samme gruppe vokser på stedet, som kan kryssbestøves. Men det finnes også selvfruktbare varianter som gir stabile årlige avlinger..

Beskrivelse av populære varianter

Når du velger en variant, er det nødvendig å ta hensyn til fruktens størrelse og smak, utbytte, vinterhardhet og sykdomsresistens. Det er bedre å kjøpe en sonet frøplante beregnet for dyrking i planteområdet.

Tradisjonell Moskva ungarsk

Ungarske MoskvaVariasjon for Sentral -regionen, ble oppnådd fra gratis pollinering av “Home Hungarian”. Fruktene er relativt små, veier opp til 20 g. De har en mørk lilla-rød hud med et voksaktig belegg. Tett, saftig masse, søt og syrlig smak.

Fordelen med sorten er høy årlig avling, tidlig modenhet og høy selvfruktbarhet. Resistens mot frost og sykdom er gjennomsnittlig.

Rapid Korneevskaya ungarsk

Korneevskaya ungarskSorten ble innhentet ved Nizhnevolzhsky Research Institute of Agriculture, og ble registrert i statsregisteret i 2002. Ovale lilla-brune frukter som veier opptil 35 g modnes fra midten av august til begynnelsen av september. Fruktens hud er dekket med et tett voksaktig belegg, fruktkjøttet er veldig saftig og søtt, med en dessertsmak.

De første avlingene kan høstes på 3 års dyrking. Fordelen med sorten er selvfruktbarhet, frostbestandighet og tørke..

Det er bedre å kjøpe en frøplante podet på en aprikos eller vill plomme, et slikt tre vil bære frukt i minst 20 år.

Duftende Voronezh ungarsk

Voronezh ungarskSorten er beregnet på dyrking i de sørlige områdene. Hentet fra Red Skorospelka og Green Renklode.

Store dråpeformede frukter som veier opptil 35 g modnes i det første tiåret i september. De kjennetegnes ved utmerket smak og sterk, behagelig aroma, egnet for hermetisering og tørking..

Sorten er selvfruktbar, med middels frostbestandighet og lang vegetasjon.

Amerikansk Stanley -variant

Amerikanske StanleySorten er frostbestandig, delvis selvfruktbar, blomstrer i april. Store lilla frukter som veier opptil 49 gram modnes i september.

Syltetøyet fra dem viser seg å være middelmådig, det er bedre å spise det ferskt eller lage svisker. Plommer gir gode avlinger med riktig pleie. Treet begynner å bære frukt etter 4 år.

Behandlinger for moniliose er nødvendig, siden det ikke er resistens mot denne sykdommen.

Planter en plommesapling

plante plommeDen beste tiden å plante en ung ungarsk plomme er våren, når jorda varmes opp litt, vil knoppene hovne opp, men ennå ikke ha åpnet seg. Planting i september er risikabelt – frøplanten har kanskje ikke tid til å slå rot, og vil dø.

Stedvalg og forberedelse

klargjøring av plommeplantingsstedetSuksessen med plommedyrking bestemmes av sorten og det riktige plantestedet. Et varmt sted beskyttet mot kald vind er valgt for en frøplante.

Grunnvannsnivået på stedet skal være ganske dypt, mer enn 2 m fra jordoverflaten.

En plommegrop tilberedes 80 cm i diameter og 60 cm i dybden. Det er ønskelig at jordsmonnet ikke er tungt leirete, men lett ler. Jordmiljøets reaksjon bør være nær nøytral. Dolomittmel eller kritt må tilsettes sur jord under planting. I bunnen av gropen, tilsett jord tatt fra det øvre, fruktbare laget, råtnet kompost eller humus, bland alt.

Det er anbefalinger om å tilsette fosfor-kaliumgjødsel under planting i mengden 300-400 g per grop. Men uten å vite den eksakte kjemiske sammensetningen av jorda, er det bedre å ikke gjøre dette. Organisk gjødsel tilsatt under planting vil være tilstrekkelig til å støtte utviklingen av frøplanten i de neste 3-5 årene. Korrekt planting og omsorg for den ungarske plommen er en garanti for 100% overlevelse av frøplanten og gode utbytter i fremtiden.

Beskrivelse av plantingsprosessen

I midten av et hull fylt med et fruktbart underlag, lages en fordypning, størrelsen tilsvarer volumet av rotsystemet til plommen. Det anbefales å vanne frøplanten i beholderen dagen før, slik at jordklumpen ikke faller sammen når den fjernes..

Landingsordre:

  • plommen, som holder stammen med en hånd, fjernes forsiktig fra beholderen;
  • plassert i et hull sammen med en strømpepinne, dekket med jord, klemme den med et ben;
  • langs kanten av hullet lages en liten fylling med en fure slik at det ikke kommer vann ut av sirkelen nær stammen;
  • bind plommen til en pinne med en myk klut;
  • 2-3 bøtter med vann helles under treet;
  • når all fuktighet absorberes, blir overflaten på plantegropen mulket med kompost, råtnet sagflis eller tørr torv.

Treet beskjæres umiddelbart etter planting for å stimulere veksten av sidegrenene. En podet frøplante produserer vill vekst som må fjernes årlig.

Omsorgsfunksjoner

vanning plomme sapling ungarskUnge plommer må vannes regelmessig. Hvis stammesirkelen er lukket når du planter mulch, vil neste vanning bare være nødvendig etter 2 uker. Deretter helles minst 2 bøtter med vann under hvert tre hver uke..

beskjæring av plomme ungarskI tillegg til vanning er det nødvendig med gjødsling, forming og sanitær beskjæring, beskyttelse mot skadedyr og sykdommer. Du kan bruke insektmidler og soppdrepende midler så lenge det ikke er eggstokk på avløpet. Det er tilrådelig å utføre behandlingen tidlig på våren, før blomstrende blomster og sent på høsten, etter bladfall.

Hvis frukten begynner å smuldre av mangel på næringsstoffer, må treet mates med nitrofos (1 spiseskje per 10 liter vann). En voksen ungarsk plomme bruker 5-6 bøtter vann.

Plommer regnes ikke som en veldig vinterherdig avling. Et av hovedproblemene er vinterskader i form av solbrenthet, frostskader. Den enkleste måten å beskytte deg på er å hvitkalkke stammer og skjelettgrener om høsten. Dette vil beskytte plantene mot frostsprekker (langsgående sprekker) som dukker opp i mars. Når avlingen er moden, kan den bli skadet av fugler. Den mest effektive beskyttelsen er å dekke trærne med et garn..

Ungarsk italiensk plomme – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai