15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cherry Revna: sortbeskrivelse, bilder og avling

kirsebærklasse Revna Takket være oppdrettere har dyrkingssonen for sørlige varmekjære avlinger utvidet seg betydelig, inkludert områder i sentrum av Russland og Central Black Earth-regionen. Resultatet av arbeidet til forskerne ved Lupin Research Institute var Revna -kirsebæret. Beskrivelse av sorten, fruktbildet og anmeldelser av gartnere beviser verdien.

Bryansk, der All-Russian Research Institute of Lupin ligger, kan ikke tilskrives stedene for tradisjonell dyrking av kirsebær. Og likevel har lokale gartnere, så vel som sommerboere i Moskva -regionen og andre regioner i Sentral -Russland, årlig muligheten til å nyte sødme av saftige frukter fra nettstedet deres..

Oppdretterne brukte frøplanter av sorten Bryanskaya rozovaya, som de avlet som et utgangsmateriale for å skaffe kirsebær av Revna -sorten. Under testene av den nye sorten har den bekreftet utmerket frostbestandighet, kvaliteten på den høstede avlingen og motstand mot vanlige sykdommer i steinfruktavlinger. Sorten ble inkludert i statsregisteret for Sentralregionen i 1994.

Funksjoner av kirsebær av Revna -sorten

plante kirsebær i landet Hvis den er riktig plantet og stellet, vokser Revna -kirsebæret raskt, og i løpet av 4-5 år danner treet en gjennomsnittlig kronetetthet og høyde. På grunn av at skjelettgrenene strekker seg fra stammen i stor vinkel, er planten sterk nok til å tåle rikelig frukting, som begynner i en alder av 5 år.

Kronen med en bred pyramideform tillater fri penetrering av lys og luft inn i interiøret, og hjelper dermed treet til å motstå skader forårsaket av mugg og skadedyr.

Om våren er skuddene til et kirsebærtre dekket med store, ovale blader med spisse spisser, en avrundet bunn og sterkt takkete, dobbelttakkede kanter. På den skinnende mørkegrønne overflaten er avlastningsårer synlige og blir til en tett, kort petiole. Han, som unge skudd, er nesten helt farget i brungrønne toner..

kirsebærblomstrer RevnaKirsebærsorten Revna er preget av sen blomstring. Opptil 80% av de samlede 4-5 blomstene avsløres på bukettgrener. Corollas med hvite kronblad har en vid åpning, tallerkenlignende form. En pistil omgitt av støvdragere er godt synlig i midten. På grunn av utmerket vinterhardhet i de harde vintrene i Sentral -regionen, er kirsebær lett skadet.

Den herdede stammen, skjelettgrener og knopper er ikke redde for solbrenthet. Med vårfrost kan imidlertid opptil 17% av vekstknoppene og omtrent 70% av blomsterknoppene lide.

Frukt og pollinatorer for kirsebær Revna

modningstid for kirsebærHvis et tre er korrekt beskåret i en alder av 4-5 år, blomstrer det og danner eggstokk for første gang. I følge beskrivelsen og bildet tilhører sorten Revna kirsebær midten sent. Frukt som veier fra 4,5 til 8 gram holdes på grenene ved hjelp av sterke korte stilker. Blant lignende varianter kjennetegnes de søte kirsebærene av Bryansk -sorten av en bred avrundet form, en merkbar trakt, en avrundet topp og en mørk, nesten svart hud. På snittet avslører kirsebæret en tett, fyldig rød masse fylt med tykk juice.

Et ovalt bein i en melkeaktig beige nyanse utgjør bare 5% av massen til en moden frukt. Det er slett ikke vanskelig å skille den fra fruktkjøttet, noe som er ekstremt viktig ikke bare når du spiser ferske kirsebær, men når du lager syltetøy, kompott og andre typer konservering. Ifølge ekspertrådet og et bilde av Revna -kirsebæret, har fruktene et attraktivt utseende og utmerket smak, som fortjener en vurdering på 4,9 poeng..

I motsetning til mange andre varianter som raskt forverres, kan Revna -kirsebæret på grunn av den tette massen lagres godt og transporteres godt.

saftige søte frukterFor en termofil kultur, vant til en lengre og varmere sommer, viser Revna -kirsebærsorten søte frukter av høy kvalitet. I vellykkede år står 100 gram fruktkjøtt for:

  • 12,6 gram sukker;
  • 18,8 gram fiber uten smak;
  • bare 0,3 gram organiske syrer, hvorav askorbinsyre utgjør 13 mg.

Funksjoner ved planting og omsorg for kirsebær Revna

For søte og saftige kirsebær trenger de sol og fuktighet. Det er nødvendig å plante frukttrær i et forhøyet, lukket for kald vind, men solfylt sted, og før modning må hagen vannes.

beskyttelse av frukt mot fuglerSom det fremgår av beskrivelsen og bildet av Revna -kirsebæret, er sorten preget av økt vinterhardhet og uten alvorlige tap overlever den den kalde årstiden, om høsten, før stabile frost begynner, må du ta vare på beskyttelse av bolene. For dette:

  • planting må vannes;
  • falne blader og rusk fjernes fra koffertene;
  • den nedre delen av stammen er innpakket i fiberduk, papp eller tett dekket med barskinngreiner.

Om sommeren, når eggstokken er fylt med juice og allerede er farget, er det nyttig å skjule kronen for ubudne gjester, inkludert spurve og stære, som villig spiser søte godbiter.

De sunne og smakfulle fruktene av søte kirsebær vil appellere til både voksne og små gourmeter. Imidlertid kan en rik høst bare forventes hvis sorter for kryssbestøvning plantes i nærheten. Blant pollinatorene for kirsebær Revna kaller eksperter på landbruksteknologi kirsebærsorten Compact og Velyaminova, avlet av Bryansk -oppdretterne Iput, og tilpasset seg også det tempererte klimaet Ovstuzhenka og Tyutchevka.

Hvis du ikke tar vare på det nyttige nabolaget i tide, vil kirsebærhagen ikke gi mer enn 5% av den mulige høsten.

Regelmessig behandling av trær fra skadedyr vil bidra til å øke hagens effektivitet. Til tross for sortens motstand mot de fleste sykdommer, vil trærne ikke forhindres ved forebyggende sprøyting, samt sanitær beskjæring..

Plante og ta vare på kirsebær – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai