15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stort utvalg av søte kirsebær Bull-hjerte for sommerboere i Sentral-Russland

søt kirsebær klasse Bovine hjerte Hvert år har kirsebær flere og flere fans blant gartnere, ikke bare i sør, men i det sentrale Russland. Alle ønsker å få søte, fyldige frukter, for eksempel Bull’s Heart søte kirsebær, som regnes som den største frukten som er oppnådd av innenlandske oppdrettere.

Kulturen fikk navnet sitt på grunn av den rike mørkerøde fargen på fruktene og deres ytre likhet med hjertet til et stort kraftig dyr..

I sovjetiske tider ble denne sorten, også kalt Volovy Heart, anbefalt for dyrking i Georgia, Aserbajdsjan og sør for RSFSR, men i dag er grensene for komfortsonen for sorten noe utvidet. Det er en vellykket erfaring med å oppnå stabile avlinger på gårdene i Chernozem -regionen og til og med i sentrum av Russland..

Suksessen ledsages imidlertid bare av de som tålmodig tar seg av plantingen, observerer landbruksteknikker og er godt klar over funksjonene, fordelene og svakhetene som er oppført i beskrivelsen av den søte kirsebærsorten..

Relatert artikkel: fordelene med kirsebær for mennesker!

Kjennetegn ved den søte kirsebærsorten Bull heart

høsting i mellomfeltet Som andre varianter av kirsebær, viser storfehjerte i begynnelsen av livet høye veksthastigheter, og allerede ved 4-5 års alder danner frøplanten en ganske sterk krone med middels tetthet. I fremtiden reduseres de årlige trinnene noe, og et voksen tre med en pyramideformet krone, smalere enn for beslektede planter, når en høyde på 3-5 meter. Skjelettgrener er preget av lav forgreningsgrad. Skuddene er tynt dekket med løvverk, som gir god ventilasjon av kronen og tilgang dypt inn i den for insekter som bærer pollen.

Cherry Bulls hjerte, som på bildet, har store blader:

  • rik grønn farge;
  • en bred lansettform med en spiss spiss og en avrundet base, som blir til en sterk kort petiole;
  • dobbelttannede kanter på arkplater.

Løvverket på unge skudd er vanligvis større enn på flerårige grener. Utseendet til grønt faller praktisk talt sammen med åpningen av knoppene, som faller i midten av mai..

storfeet av storfe blomstrerDe fleste blomsterknoppene er lagt på korte bukettgrener. Blomster er samlet i 2-4 stykker, har en vid åpning, tallerkenlignende form og en lys snøhvit farge.

For søte kirsebær er Bull Heart ikke preget av massiv, men gradvis modning, hvis begynnelse i forskjellige regioner kan variere avhengig av klimaet i regionen og været om våren og sommeren. Oftere kan den første søte kirsebæret nytes i andre halvdel av juni eller de første dagene i juli..

Frukt og foto av kirsebær Bull heart

store saftige frukterSvært store frukter som veier fra 7 til 10 gram er stoltheten over denne kirsebærsorten. Veldig attraktivt i utseende, de skiller seg ut med en mørk, noen ganger nesten svart hud og rød saftig masse.

Til tross for tilstrekkelig tetthet, kan skallet ikke beskytte modne frukter mot ødeleggelse og krølling, derfor er det nesten umulig å transportere eller lagre den søte kirsebæravlingen..

Jevnet frukt med smeltende kjøtt uten grov brusk og mellomstor kremaktig grop holdes på tette, korte stilker. Hvis de ikke høstes umiddelbart etter modning, kan de bli på grenene i omtrent en måned. Samtidig er tap av kvalitet ubetydelig. Ved høsting skilles drupen lett, uten skade, fra stilken. Benet forlater fruktkjøttet med liten innsats.

I følge beskrivelsen fortjener søte kirsebær av Bull Heart-sorten den høyeste poengsummen på en fempunkts skala for sin smak og kan brukes både ferske og som råvarer for bevaring. Innholdet av sukker og syrer i den tette, behagelige smaken kan variere. Forholdet og smaken av frukten avhenger av været og omsorgen som treet regelmessig mottar..

Fordeler og ulemper med søte kirsebær Bull heart

ingen pollinatorer lavt utbytteBlant sortene av kirsebær som vokser i Russland, er det ingen helt selvfruktbare varianter. Uten at pollinatorer vokser i nærheten, bærer søte kirsebær Bull-hjertet frukt langt fra full kraft, og danner bare 5-10% av den mulige eggstokken.

Sammenlignet med de samme store, fruktige, men sørlige variantene, er søt kirsebær fra Bull’s Heart ganske godt tilpasset harde vintre. Den kommer inn i våren uten alvorlig skade etter frost i størrelsesorden -25 ° C. Flerårig tre lider ikke, men blomsterknopper kan dø. Det samme skjer under vårfrost, men neste år gjør trærne opp for tapet og er klare til å vise seg selv i sitt beste lys..

For å forenkle omsorgen for Bulls hjerte -kirsebær, velges et solfylt sted, lukket for høst- og vintervind, for planting. Bestøvende varianter plantes nødvendigvis i nabolaget, og blomstrer omtrent samtidig.

Store frukter er ofte utsatt for sprekker. Et oksehjerte er intet unntak. Vanligvis tåler ikke skallet og sprekker når fyllet faller på en våt periode. For å forhindre at modning av frukt blir ødelagt i gunstig vær, er det verdt å begrense vanning av trær..

plukke modne kirsebærI de fleste tilfeller motstår vellykket planting nederlaget for skadelige sopp, men forebygging vil ikke være overflødig. Sprøyting utføres med en tidlig vene før blomstring og om høsten, når stammene rengjøres og sanitær beskjæring utføres.

Cherry Bull -hjertet modnes – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai