15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Søylekirsebær – dekorasjon av en liten hage

kirsebær i hagen på landet Utvalget av kompakte frukttrær utvides. Søylekirsebær er fortsatt en sjeldenhet i hagene i nærheten av Moskva, og det er få varianter. Sorteegenskapene til kolonnen overføres av frøene. Derfor kan kirsebær formeres av en frøplante på en kirsebærkraft og så frø. Et tre vokser opp til 3 meter i høyden. Sprøt tre tåler kanskje ikke, det er nødvendig å gi en støtte.

Funksjoner av søyle trær

blomstrende søyle kirsebær Søylekirsebær er en stamme som vokser bare oppover på grunn av lederen. Skjelettgrener er korte, sammen med fruktgrener, skaper de en krone, formen på en vertikal sylinder. Når du kjøper en frøplante, må du sørge for at den øvre knoppen lever, ellers vil kolonnen ikke kunne vokse.

Søylekirsebær krever bedre belysning og vindbeskyttelse. De krever ikke beskjæring, men de tåler ikke å tørke ut av jorden og tette grunnvann. Det kompakte treet skjuler lett for kulden. I industriell hagebruk foretrekkes kirsebærhager fra søylesorter av kirsebær.

Fordeler:

 • den tidlige modenheten til treet er høy, fruktende året for plantingen av den podede frøplanten, men den er blindet;
 • smaken av bær er utmerket, ikke dårligere enn trær med vanlig formasjon, ofte selvfruktbar;
 • kompakthet gjør det lettere å ta vare på søylen, bare lett sanitær beskjæring er nødvendig;
 • høy dekorativitet – søylekirsebær er fortsatt en sjeldenhet, i landskapsdesign skaper de en uventet aksent.

Til tross for den erklærte selvfruktbarheten, må flere kirsebær av forskjellige varianter settes sammen, utbyttet vil øke betydelig hvis CEM-sorten brukes som pollinator..

Søylevarianter av kirsebær i industrihager

industriell søylehageOpprettelsen av søylevarianter av søte kirsebær er et krav for industriell hagebruk. Vitenskapelige metoder for innflytelse ved fremskaffelse av en variasjon brukes:

 • utvalg i biologisk form;
 • kjemisk;
 • agrotekniske teknikker;
 • kirurgisk og mekanisk påvirkning.

Som et resultat øker fruktbarhetens tidlige modenhet og produktivitet. Kirsebær industrielle frukthager dannes overalt med utsikt til et utbytte på 8-10 kg for hver kolonne. Ordninger brukes:

 • plantetetthet på opptil 13 300 trær per hektar:
 • landingsplaner – 2.0×1.5 og 3.0×2.5 meter;
 • søylehøyde opptil 2 meter.

Vokser spesielle kompakte trær som kan dyrkes i containere og brett for å beskytte trær om vinteren og fremme industriell hagearbeid nord.

Søt kirsebær i hagene i Moskva -regionen

kirsebærsort HelenaVarianter Helena og Sylvia regnes som de beste for Moskva -regionen. Cherry Sylvia er veldig fruktbar, har store rubinbær med samme smak som Iput. Treet har middels frostbestandighet, men under forholdene i Moskva -regionen er det bedre å beskytte det mot frost og vind. Bæret modnes 12.-18. juni.

Helena -sorten har samme motstand og produktivitet. Men bærene hennes er tøffere, kjøttet er rødt, med rosa årer. Høsten modnes en uke senere. Dessert variasjon. Søyler vokser under 3 meter i høyden, i en seksjon opptil en meter. Frukting varer 15-25 år.

kirsebærsort SylviaVariety Sem er en pollinator, har bær som veier 10-12 gram, men velsmakende. Stammen er i samme høyde som den store båten. Frukt i 15 år. I tillegg til de allerede anerkjente variantene, blir Queen Mary, Little Sylvia, Black columnar populære. Disse variantene er mindre høye – opptil 2,5 meter.

Plante og forlate

sapling av søyle kirsebær på kirsebær rotstokkSøyle kirsebærplanter dyrkes på kirsebærfond i beholdere eller med et åpent rotsystem. Når du velger en frøplante, bør du sørge for:

 • nyren til den overlegne lederen er levende, ikke ødelagt;
 • stammen er jevn, barken er glatt, uten skade;
 • røtter uten råte, levende – ikke synlig i beholderen, selgeren må være pålitelig;
 • bladene er sunne, karakteristiske farger uten tonale striper.

Flere trær må velges i samme alder.

Når du velger et sted for trær, husk at du ikke kan plante kirsebær i lavlandet, i vinden og i skyggen. Hvert tre skal plantes i fruktbar jord, uten nitrogengjødsel. Planting av søylekirsebær utføres om våren, og fruktgropen tilberedes på forhånd. Jorden skal være fruktbar, løs, nøytral.

Å plante i et blomsterbed vil gi røttene mer varme, bakken på haugen varmes opp tidligere. Ved langvarig kraftig regn vil det ikke være noen stillestående fuktighet. Blomsterbedet skal sås med dyrket gress, klippes og mulkes med stamcirkelen.

Care søyle kirsebær elsker lett. Jorden må holdes fuktig. Beskjæring er ikke nødvendig, selve planten vokser bare oppover. Stammen må kalkes med kritt om høsten. Det viktigste er å forhindre sykdommer. Der kolonnene vokser, bør det ikke være ugress, alle planterester høstes om høsten til et rent felt. Jorden er løsnet, mettet med oksygen. Om våren utføres beskyttelsestiltak som for alle frukttrær..

Fruiting of a young columnar cherry – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai