15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke et kirsebær fra en stein

dyrking av kirsebær av stein Søte, tidlig modne kirsebær er elsket av mange. Gartnere tenker på hvordan man dyrker kirsebær fra en stein, som av en eller annen grunn ikke har tilgang til forskjellige frøplanter eller de som rett og slett ikke har noe imot å se hvordan et slikt eksperiment vil ende..

Funksjoner av pitted kirsebær

samle bein for planting Sammenlignet med sin nærmeste slektning, kirsebær, søt kirsebær er mindre vinterhard og forekommer ikke i villform nord for Sør-Ukraina, Moldova, Kuban. For å “temme” den sørlige skjønnheten, for å lære den å bære frukt i områder med et mer alvorlig klima og gi stabile utbytter, har oppdrettere laget kultivarer og hybrider, inkludert planter som kombinerer egenskapene til søte kirsebær og kirsebær. Selvsterilitet ble betalingen for erverv av nyttige eiendommer. Det vil si at for pollinering i hagen plantes flere trær samtidig, egnet for tidspunktet for blomstrende varianter..

Er det mulig å dyrke et kirsebær fra en stein? Ja, men det vil bare være veldig vanskelig å bestemme variasjonen. Det er mulig at et frø fra et stort søtt bær til slutt vil bli et vilt vilt med terte små frukter.

Imidlertid har en slik frøplante, sammenlignet med kjøpte frøplanter, mange fordeler som vil hjelpe gartneren til å få en hardfør og deretter en fruktplante:

  • med økt vinterhardhet;
  • med utmerket tilpasningsevne til lokale forhold;
  • med redusert følsomhet for vanlige sykdommer i steinfrukter.

Ung kirsebær fra steinen vil bære frukt, men takket være disse egenskapene er trærne mye mer lønnsomme å bruke som grunnstammer for dyrkede varianter og hybrider.

På dyrkede planter blir to varianter noen ganger podet samtidig. Dette øker sannsynligheten for pollinering, slik at du kan øke utbyttet uten å bruke areal til å plante pollinatorer..

Valg og tilberedning av kirsebærfrø

valg og tilberedning av frøSpiringsraten for de fleste steinfrukter er veldig god. Av de 10 drues av kirsebær, danner 7–8 en sterk, levedyktig spire. Om kirsebæret vil vokse fra steinen, avhenger i stor grad av kvaliteten på frøet og riktig tilberedning..

For å øke sjansen er det bedre å ta drupes fra fullt modne eller allerede umerkelige frukter. Jo ferskere beinet er, jo lettere vil det klekkes. Tørkede frø lagret fra forrige sesong er ikke egnet. Men hva skal jeg gjøre, fordi planting i andre halvdel av sommeren vil føre til en svekkelse av skuddene, som over vinteren risikerer å bli strukket ut eller til og med gå til grunne?

Du kan bevare spiring og styrke av frø ved å legge dem i knapt fuktet og forkalkinert sand. I tillegg, i denne formen, er det praktisk å sende drupes for stratifisering, som simulerer overvintring under naturlige forhold og forbereder embryoene inne i skjellene for vennlig spiring..

Herding av kirsebærdruper før planting

spirede kirsebærgroperI forskjellige regioner har tilberedning av kirsebærfrø før du planter dem i bakken betydelige forskjeller. Jo lenger sør, jo kortere er stratifiseringsperioden og jo større sjanse for å få sterke skudd med høsten, ikke vårsåing:

  1. På Krim, sør i Ukraina, i Kuban og i Krasnodar -territoriet, holdes plantemateriale i våt sand til høsten. Da overvintrer drupene godt under naturlige forhold, og skudd dukker opp om våren..
  2. I den sørlige delen av Chernozem -regionen, i Rostov -regionen og i Stavropol -regionen er drupes i et fuktig underlag i 5 måneder. Og siden sen høst er beinene herdet under naturlige forhold..
  3. I midtbanen er vintrene for harde for frø, så de oppbevares i 6 måneder ved en temperatur på 1-5 ° C i sand, sand-jordblanding eller vermikulitt, og sås i bakken etter at snøen smelter.

Før frøene sendes for herding, behandles de med soppdrepende midler. Dette tiltaket øker deres sikkerhet og forhindrer utvikling av muggsopp, som lett formerer seg i en lukket beholder ved høy luftfuktighet..

Før spirende kirsebærfrø blir de regelmessig undersøkt, sortert og luftet. Tidlig på våren blir beholdere med frø tatt ut til balkongen eller tunet, der de er drysset med snø.

Hvordan plante en kirsebærgrope?

kirsebær vokser fra steinenNår skjellene skilles, og en spirer vises mellom dem, er det på tide å plante. For å dyrke kirsebær fra en stein hjemme, trenger du:

  • en gryte av plast eller keramikk med en kapasitet på minst 0,5 liter;
  • drenering, som helles på bunnen med et lag på 3-4 cm;
  • lett næringsrik jord for fruktavlinger.

Frøene er lagt inn i fuktig, lett komprimert jord til en dybde på 1 cm, deretter drysset med underlag og fuktet igjen. Hvis drupes blir plantet i en vanlig beholder, blir det et mellomrom på minst 10-15 cm mellom dem. Etter hvert som plantene vokser, dykker de og overføres deretter til en større beholder.

Inntil et år trenger unge trær ikke spesiell omsorg, bortsett fra vanning og regelmessig, men forsiktig løsning av jorda. Jorden skal fuktes når overflaten tørker, og hvis plantene vokser i friluft, så en gang hver 2-3 uke.

Kronedannelse begynner det andre året, noe som er spesielt viktig hvis planten fortsetter å bli dyrket i en gryte. Det vokste kirsebærtreet blir igjen overført til en stor beholder.

Grafting av pitted kirsebær

kirsebærfrø i en gryteNår han vokser opp, blir frøplanten til et ungt tre, som i 4-5 år kan blomstre og danne den første eggstokken. Imidlertid kan det verken i kvalitet eller kvantitet sammenlignes med forelder. Hvordan dyrke et kirsebær fra en stein, noe som ville gi en sommerboer en spredning av søte frukter hver sommer?

Den eneste måten er vaksinasjon. Det kan utføres i det tredje året etter såing. Som en scion kan du valgfritt velge hvilken som helst av de tilgjengelige variantene, sonet for et gitt område..

På stilker med liten diameter er den enkleste måten å inokulere i kløften. For dette forberedes en dyrket stilk med flere sunne knopper på forhånd og kuttes av, noe som gjør et rent skrått snitt. Stammen blir forkortet og etterlater 15-18 cm fra jordoverflaten.

For at podingen av kirsebærene de har vokst til skal lykkes, er det viktig å opprettholde renslighet. Før arbeidet vaskes og steriliseres verktøyet med alkohol. Glatte snitt skal ikke få jord.

Splitten i grunnstammen er gjort til en dybde på 3-4 cm, noe som vil sikre pålitelig kontakt og bedre overlevelse. Når treet er justert, er podeplassen festet med tape, klebende side ut eller lignende materiale. Deretter utføres behandlingen med hage var.

Det faktum at en viktig operasjon var vellykket, indikeres av utseendet på ungt løvverk over podeområdet. Fra dette tidspunktet må du overvåke spenningen i selen og gradvis temme treet for å holde seg i det fri. Graftede kirsebær transplanteres om høsten eller våren, avhengig av gartnerens bosted.

Hvordan dyrke vakre og smakfulle kirsebær – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai