15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Engelske roser – planting og omsorg

Engelsk rose & quot; Summer Song & quot; Engelske roser er de vakreste av alle roser. Denne nye sorten dukket opp på 80 -tallet i forrige århundre. De dukket opp takket være den engelske oppdretteren David Austin ved å krysse gamle roser med moderne grupper av hybrid -te -roser og floribunda -roser..

Engelske roser lånte mye av gamle roser. Vintage roser har ikke et bredt spekter av farger. Paletten deres er begrenset til hvit, blekrosa, lilla og lilla. Og de blomstrer bare i begynnelsen av sommeren. Men den berusende aromaen og den harmoniske formen på busken er uovertruffen blant roser. Vintage roser ser flotte ut i hager, parker, blomsterbed.

Et stort utvalg farger av hybride teroser, elegante bunter og gjentatt blomstring av floribunda -artene – alle disse beste egenskapene har blitt absorbert av engelske roser. Enkelheten og sofistikasjonen til delikate gamle roser, kombinert med nye varianter, bidro til å skape en type roser som overgår dem i kvalitet med flere størrelsesordener. Den harmoniske foreningen mellom det gamle og det moderne – dette er de engelske rosene.

De viktigste fordelene med engelske roser:

 • ha en makeløs, uovertruffen aroma;
 • ha en lang blomstring syklus opp til 4 måneder;
 • inneholde evnen til jevn blomstring gjennom busken fra topp til bunn med store blomsterstand.

I henhold til blomstens form er de delt inn i typer:

 • grunne bolle;
 • åpen bolle;
 • dyp bolle;
 • pompon;
 • stikkontakt;
 • kryssformet stikkontakt;
 • bakbuet rosett.

Engelsk rose & quot; Port Sunlight & quot;

Roser av denne arten, i forskjellige klimasoner, kan vise forskjellige evner..

Roser i denne klassen er fotofile som alle roser, men de er også skyggebestandige, 4-5 timer med solskinn om dagen er nok for dem. Det avhenger av det overskyede, regnfulle klimaet i England..

Engelsk rose Charlotte - bilde

Ulemper med engelske roser:

 • i perioden med langvarig regn kan blomster av noen varianter med en dyp koppform ikke åpne, du må hjelpe dem manuelt;
 • unge grener bøyes sterkt under vekten av blomster, mens de mister sin dekorative effekt;
 • svak gjenblomstring i noen varianter.

Å plante engelske roser

Du trenger ikke å være en god spesialist for å dyrke en engelsk rose. Det er fullt mulig å lande på egen hånd, etter enkle regler.

Før planting blir rosens røtter kuttet og dynket i vann i en dag. De lager et hull 50×50, tilfører humus, kompost til det, blander alt med bakken og fyller det med vann. Når du planter, må du ta hensyn til stedet der grunnstammen er podet. Grensen til bestanden bør begraves 7-10 cm i bakken for å unngå dannelse av vill vekst. Etter planting spydes bakken av busken for bedre roting av frøplanten.

Omsorg

De generelle reglene for omsorg for roser gjelder også for engelske roser. Disse er: vanning, luke, skadedyrbekjempelse og gjødsling. Vanning utføres når jorden tørker, vanligvis om kvelden, med en hastighet på 5 liter vann per busk; for klatrearter – 15 l.

Før blomstring påføres gjødsel som inneholder nitrogen, i blomstringsperioden – fosfor og kaliumgjødsel. Allerede om sommeren må du forberede en engelsk rose for overvintring. Det særegne ved trekonstruksjonen til disse rosene er løsere enn hos andre arter, den inneholder mer fuktighet, derfor tåler den frost verre. Potasjgjødsel påføres regelmessig for å hjelpe treet til å modnes..

Etter regn må buskene ristes slik at fuktighet ikke henger på knoppene, noe som fører til gråmuggsykdom. Hvis stilkene allerede er berørt, er det nødvendig å fjerne de berørte områdene til den øvre utviklede nyren.

I tillegg blomstrer knoppene ikke i godt vær – de øvre kronbladene tørker ut og lar dem ikke åpne seg. Derfor må du hjelpe knoppen manuelt med å åpne ved å fjerne de øverste tørre kronbladene fra den. Visne blomster fjernes også fra busken, noe som gir et drivkraft for dannelsen av unge knopper..

Golden Celebration - bilde

Den engelske rosen trenger beskjæring. Alle svake, underutviklede, gamle, syke stammer kuttes nådeløst ut. Deretter begynner de å danne en busk, avhengig av hvilke krav som stilles til den. Hvis du trenger en liten busk med store blomster, blir stilkene forkortet til to, og hvis en stor busk med et stort antall knopper er nødvendig i hagen, beskjæres de med en tredjedel. Klatrerosesorter kuttes til 1/5 av lengden. Beskjæring er uansett nødvendig, siden den tjener til å danne unge, kraftige skudd. Om vinteren er en engelsk rose dekket med en lufttørkemetode..

Engelsk spray roser – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai