15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ampel begonier – dyrking, bruk, reproduksjon

ampel begonier Ampel begonia har nylig blitt veldig populær. Hun fortjener absolutt en slik anerkjennelse. Det er en av de mest attraktive innendørsplanter. Alt fortjener ros: delikate, lyse asymmetriske blader, en vakker buskform, blomstringens prakt, en rekke former og farger av blomster. I tillegg er skjønnheten upretensiøs. Selv en uerfaren blomsterhandler vil klare å ta vare på en rik begonia hvis han kjenner reglene for å dyrke denne planten..

Planting av rik begonia

For å dyrke et godt eksemplar av rikelig tuberøs begonia, må du velge sunne sterke knoller for planting. Det er verdt å kjøpe knoller i butikken, hvis diameter overstiger 3 cm. Unntaket er småblomstrede varianter. Preferanser bør gis til godt rengjorte prøver, uten flekker og skader. Den øvre (konkave) delen av dem skal være tett. Støt og uregelmessigheter er synlige på det – dette er nyrene. De knollene som har fra tre til syv knopper er gode..

Før plantingen holdes knollene med den nedre, konvekse siden på en fuktig klut, sand eller egnet jord i varmt og lyst. I dette tilfellet sprayes plantematerialet noen ganger med varmt, mykt vann og en svak Epin -løsning. Du kan plante dem når små hvite røtter vises på den konvekse delen..

begonia Gryter for store begonia trenger små og brede. I beholdere for planting må det være et dreneringshull, som skjær og drenering er plassert på toppen. Jorden brukes løs og næringsrik, den kan forhåndsbehandles med et soppdrepende middel.

De tilberedte knollene legges ut med den konvekse siden på en fuktig (men ikke våt) jord, og plassen rundt er dekket, slik at den øvre delen er ledig. I dette tilfellet bør toppen være plassert under kanten av potten med et par centimeter. Inntil spirer vises, er knollene ikke dekket med jord til toppen..

Planting av rikelig begonia blir oppbevart på et varmt, lyst sted. Vann veldig forsiktig og prøvde å ikke slå knollen. Når det tredje bladet blomstrer på spiren, er knollen helt dekket av jord, men ikke dypt.

Omsorg

begoniaFor vellykket dyrking må ampelbegonier plasseres på et sted der de vil bli opplyst av solen før 11 og etter 15 timer. Disse plantene foretrekker en lufttemperatur på omtrent 18-20 grader, men de tåler lavere temperaturer. Vanning er moderat, det er uakseptabelt å overfuktige underlaget, men overtørking er også utelukket. Det er uønsket at det kommer vann på knollen, det er bedre å vanne langs kanten av potten eller i pannen.

Forsterkede begonier, slik at de vokser raskt og blomstrer elegant, må mates. I begynnelsen av veksten brukes nitrogengjødsel til rask vegetasjon. Under blomstring er det nødvendig med gjødsel for vakkert blomstrende planter, som inneholder lite nitrogen og mye kalium og fosfor. Noen ganger kan du bruke gjødsel i en chelatform, som inneholder mange sporstoffer (de kalles vitaminer for blomster). Begonias vil være takknemlig hvis de blir bortskjemt med organisk 1-2 ganger i året..

Den generelle regelen for befruktning av begonier er at løsningen skal være svakere enn angitt i instruksjonene. Dette skyldes det faktum at begonier ikke liker å salte jorden særlig godt..

Resten av omsorgen for ampel begonier er den samme som for andre blomster: fjerning av tørkede blader og blomster, sprøyting, observasjon av planten for ikke å gå glipp av skadedyr. Før blomstring er det godt å gi begonier en varm dusj. Etter det er det bedre å holde planten på badet over natten for å tørke vanndråpene. Du må under ingen omstendigheter sette en våt plante i solen – det kommer brannskader på de delikate bladene.

ampel begonias dyrkingPå alle begonier blomstrer 2 typer blomster: Stor og elegant (muligens dobbel eller halvdobbel) – hann og liten upretensiøs – hunn. Hvis planten er dårlig, kaster den hannknopper og mister sin dekorative effekt..

Hvis begonia ikke er tuberøs, har den ikke en uttalt sovende periode, og dekorativiteten vedvarer gjennom vinteren. I tuberous begonia, etter blomstring, tørker skuddene gradvis ut og planten går i dyp hvilemodus. Deretter fjernes knollene fra jorden, rengjøres grundig fra restene av jord og skudd og legges i tørr torv for lagring. Oppbevares ved en temperatur på 5-12 grader.

Hvis spirer vises på knollen om vinteren, plantes den umiddelbart uten å vente på våren. Et slikt anlegg trenger ekstra belysning, helst med spesielle fytolamper..

Reproduksjon

Ampeløs begonia kan formeres på følgende måter:

 • frø,
 • stilkekaks,
 • deling av knoller.

Ved stilkekaks multipliserer begonia raskt og enkelt, og beholder alle egenskapene til sorten. De viktigste egenskapene til moderplanten er også godt bevart når knollene deles. For å gjøre dette, ta store gamle knoller, som har mer enn syv knopper, og skjær dem fra topp til bunn i flere segmenter med en veldig skarp kniv. Hvert stykke skal ha minst to knopper. Snitt tørkes og de resulterende knollene plantes på vanlig måte..

Ampeløs begonia fra frø er også sterk og sunn. Såing og stell av spirer er det samme som for andre planter med veldig små frø.

Ampel begonier brukes både til innredning av lokaler og til landskapsarbeid på balkonger, vinduer, terrasser. Det er mange varianter av slike planter, forskjellig i mangfold, skjønnhet, lang blomstring. I tillegg er de fleste moderne varianter motstandsdyktige mot nedbør på blomster..

Det er en hel serie ampeløse begonia -varianter – “Chanson”. Dette er ypperlige planter med halv-doble og doble blomster med en diameter på 6-8 cm. Blomsters form ligner en kamelia. Lengden på skudd i begonier i denne serien er fra 30 til 40 cm..

De vanligste variantene av Chanson -serien:

 • E051 (hvit F1),
 • E052 (gul F1),
 • E053 (laks F1),
 • E762 (rosa F1),
 • E054 (kobber F1),
 • E055 (knallrød F1),
 • E056 (Mørk rød F1),
 • E058 (vaniljegul F1),
 • E606 (F1 tofarget rosa-hvit),
 • E607 (F1 Bicolor Orange-Yellow).

Begonia -varianter: Chanson PinkAmpel planter – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai