15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto med beskrivelse av valnøttvarianter

valnøtt tre Valnøtt er en verdifull avling som dyrkes massivt i Sentral -Asia og Ukraina, Sør -Russland, Moldova og Hviterussland. Tilbake i Sovjetunionens dager ble det oppnådd mange varianter av valnøtter med høye utbytter, utmerket frostbestandighet og ikke-lunefull disposisjon og har vist seg godt. I dag fortsetter oppdrettere fra forskjellige land dette arbeidet, så sortimentet som er interessant for gartnere har utvidet seg betydelig..

Valnøtt Ideal, foto og beskrivelse

valnøtt Ideell Blant de russiske valnøttvarianter er det mange verdige, men bare Ideal var i stand til å erobre hagene i Black Earth Zone, regionene i Midt- og Nedre Volga, og til og med noen områder i regionen Non-Black Earth. Årsaken til denne populariteten er dens utmerkede motstand mot kulde, kronenes kompakthet, som ikke vokser høyere enn 5 meter, samt rask avling av avlingen. Som du kan se på bildet, begynner den ideelle valnøtten å bære frukt allerede i det første eller andre året etter planting av frøplanten i bakken.

Walnut Ideal tåler frost opp til 30-35 ° C. Vinteren tolereres godt, ikke bare av barken og flerårig tre, men også av skuddene i fjor..

Hvis et kaldt snap kan skade denne varianten, så om våren under returfrost. I dette tilfellet reddes situasjonen ved langvarig gjentatt blomstring, noe som utgjør tapet av blomsterknopper som åpnet i mai..

Kombinert i en børste, høstes glatte ovale nøtter som veier 10-12 gram fra midten av september. Den store kjernen står for mer enn halvparten av vekten. Skallet til denne typen valnøtt er tynt, lett skilt fra kjernen.

Walnut Giant

Walnut GiantEn annen populær variant blant russiske gartnere er valnøtten Velikan, oppkalt etter sine virkelig store frukter, som kan veie opptil 35 gram. Når det gjelder utbytte, er denne avlingen nær den forrige sorten. Trærne er også ganske kompakte, og deres spredningskrone overstiger ikke 5-7 meter i høyden..

Giant -sorten er motstandsdyktig mot vanlige sykdommer i valnøtten, er ikke redd for de harde russiske vintrene og bærer utmerket frukt med moderat fuktighet og næringsinnhold i jorda.

Valnøttsort Graceful

valnøtt grasiøsÅ få en høst av nøtter for gartnere i den midterste banen hindres av plantens lange vekstsesong og frykten for kaldt vær.

Takket være arbeidet til oppdrettere har det dukket opp varianter som løser begge disse problemene. Disse tidlig modne, upretensiøse varianter inkluderer Graceful valnøtt, hvis frukter av utmerket kvalitet og søtlig smak er klare til høsting i midten av september. Videre trærne:

  • er ikke redd for tørke og vanlige sykdommer;
  • sjelden påvirket av skadedyr;
  • godt løvrike krone opp til 5 meter høy vedlikeholdes lett i en privat hage.

Men med et høyt utbytte som når 20 kg per tre, overlever plantene ikke frost godt, hvor knoppene påvirkes, skjelettgrener og stamme lider..

Valnøttehøst

valnøtt HarvestTrær av denne sorten vokser opp til 6 meter i høyden, er upretensiøse for vekstforhold og vinterer godt selv under tøffe forhold. Harvest valnøtt fikk navnet på grunn av sin utmerkede fruktbarhet. Allerede fra det fjerde leveåret er planter i stand til å produsere fra 10 kg utvalgte nøtter som veier mer enn 10 gram. Samlingen deres begynner i midten av september og, avhengig av plantingsområdet, slutter mot slutten av oktober..

Valnøttsort Aurora

valnøtt auroraBlant de tidlig modne variantene som er motstandsdyktige mot frost og sykdommer, nyter Aurora valnøtt økt oppmerksomhet fra gartnere. I motsetning til Ideal eller Giant, er disse trærne mye kraftigere og høyere. De første eggstokkene vises på planter i en alder av fire, og etter hvert som de modnes, gir plantinger større og bedre utbytte. I gjennomsnitt når massen til en mutter 12 gram, kjernen med god bordsmak utgjør mer enn 50% av massen.

Valnøttsort Zarya Vostoka

valnøtt Zarya VostokaEn annen underdimensjonert valnøtt, som raskt går inn i fruktsesongen, danner en krone 3-4 meter høy. Selv om nøttene fra Zarya Vostoka-sorten ikke kan kalles store, er vekten 9-10 gram, kulturen gleder seg med utbytter på opptil 25 kg per tre.

Valnøttoppdretter

valnøttoppdretter,Litt mindre, ca 20 kg valnøtter, tilbys av oppdretteren. Kulturen orientert mot de sørlige områdene er preget av stabil, årlig frukt med en overveiende krone plassering av eggstokkene. Til tross for resistens mot sykdommer og skadedyr, tåler plantene ikke frost godt. Etter en hard vinter lider ikke bare knoppene, men også det flerårige treet, barken på skjelettgrener og stammen.

Høye valnøtsorter for pollinering, poding og landskapsarbeid

blomstrende valnøtt

Siden de fleste valnøttvarianter er helt eller delvis selvsterile, trenger de pollinatorer.

Som slike planter tilbyr oppdrettere varianter:

  • Spektrum med opptil 14 meter høye vinterherdige trær og kraftig ribbet store nøtter;
  • Orion, som også når 16 meter i høyden og produserer 11 gram eggformede nøtter med et lett skall;
  • Marion, like høy og kraftig, gir 12 g tykkskallede nøtter.

Disse valnøttsortene brukes ofte ikke bare som pollinatorer, men også som sterk grunnstamme, og takket være den kraftige, utmerkede bladkronen, for landskapsarbeid.

Ukrainske og hviterussiske valnøttvarianter

valnøtt av ukrainsk utvalgI Sør -Russland og i Ukraina dyrkes varianter av ukrainsk utvalg. Disse variantene inkluderer:

  • Bukovinsky 1 og 2;
  • Bukovina Bomb;
  • Karpaterne;
  • Transnistriske og mer enn et dusin interessante fruktbare varianter med mellomstore eller store nøtter.

Nylig har forskere i Hviterussland vært nært engasjert i valg av valnøtter. Den mest kjente av deres varianter er Memory of Minov valnøtt.

valnøtt til minne om MinovDenne sorten, som gjennomgikk sortforsøk for 15 år siden, tilhører storfrukt. Eggstokken dannes på kraftige store trær årlig, hovedsakelig på toppen av skuddene. For første gang bør frukt fra denne sorten forventes 6 år etter planting. Høstingen skjer i andre halvdel av september.

Jo lenger sør valnøtten vokser, jo høyere sorter brukes av gartnere. For eksempel, i moldoviske hager, er trær ikke sjeldne og når en høyde på 20-25 meter. Men selv disse lokale plantene er langt fra den kraftige sorte valnøtten som er hjemmehørende i Nord -Amerika, som vokser opp til 40 meter i høyden..

valnøtt av moldavisk utvalgDenne kulturen er mer og mer interessant for gartnere som vet om de fordelaktige egenskapene til fruktene til dette treet og de dekorative egenskapene til treet. Til tross for likheten i utseende, er valnøtt og svart valnøtt to forskjellige arter med forskjellige egenskaper og landbruksteknikker..

Video om en ung valnøtthage

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai