15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende bjørnebær Navajo, funksjoner i sorten

bjørnebær navajo Navajo bjørnebær er en vellykket sort, avlet av amerikanske oppdrettere og kjent over hele verden. Bærene har en rik dessertsmak, så de kan konsumeres både ferske og i forskjellige konserveringer. Sorten er ganske kresen og krever ikke spesiell omsorg, men den gir et høyt utbytte hvert år..

Kjennetegn på sorten

mellomstore bær Navajo bjørnebærsorten er en flerårig plante. Buskene danner sterke, rette skudd, som hver kan nå opptil en og en halv meter i lengde. Bærene er ikke veldig store (opptil 4,5 g hver), men størrelsen påvirker ikke utbyttet av sorten. Fra en voksen busk kan du samle opptil 500 bær per sesong.

Blant fordelene med Navajo bjørnebær er:

 • høy smaksscore (fra 4,5 til 5,0 i forskjellige perioder);
 • fravær av torner på skuddene, noe som forenkler den manuelle plukkingen av bær sterkt;
 • godt utbytte med enkel omsorg;
 • fruktens evne til å opprettholde sin form og tetthet i 5 dager, noe som gjør at de kan transporteres til salgssteder.

Modningstid på Navajo på tre ukerBeskrivelsen og egenskapene til Navajo bjørnebæret kan ikke annet enn påvirke smaken. Bærene er saftige, søte, med en liten syrlighet og en uttalt bjørnebæraroma. De modnes på sensommeren eller tidlig på høsten, hver busk bærer frukt i omtrent 3 uker.

Landingsregler

espalier for bjørnebærbuskerÅ plante og ta vare på Navajo bjørnebær er enkelt. Denne planten forplanter seg av frøplanter, som må kjøpes og plasseres i åpen bakke. Det er verdt å ta hensyn til stedet for planting, siden busken, med riktig omsorg, lever i omtrent 15 år. Kravene til denne sorten er enkle:

 1. Bjørnebær foretrekker steder som ikke utsettes for direkte sollys. Bedre å velge et halvskygge område.
 2. Planten er upretensiøs for jordens sammensetning. Beskrivelsen av sorten Navajo bjørnebær sier imidlertid at den beste høsten kan oppnås på sand- eller leirjord..
 3. Når du planter, må du huske på at buskene kan vokse ganske store, så det bør være minst 1,5 m mellom naboplanter.
 4. Organisk gjødsel (kompost, humus) legges i gropen for planting slik at bjørnebærene roter seg bedre. Planten senkes forsiktig for ikke å skade røttene, og deretter vannes.

Planting av Navajo bjørnebær gjøres om våren. I varme sørlige regioner er det mulig å plante det om høsten, men om vinteren må plantene definitivt dekkes.

Omsorgsfunksjoner

forbereder bjørnebær til vinterenTil tross for at sorten er ganske upretensiøs for jordens sammensetning, belysning, gjødsel og andre forhold, anbefales det heller ikke å la den vokse alene. Buskene vil ikke miste vitalitet, men avlingens mengde og smak kan reduseres.

årlig beskjæring vil sikre en rik høstBlant de grunnleggende reglene for omsorg for denne sorten er:

 1. Vanning utføres 1-2 ganger i måneden, en bøtte med vann er nødvendig for en busk. Planter blir ikke vannet i løpet av blomstringsperioden.
 2. En gang i måneden anbefales det å løsne jorda under buskene og fjerne ugress..
 3. Gjødsel kan påføres 2-3 ganger i året. I begynnelsen av året vil nitrogengjødsling være nyttig, noe som stimulerer vekst av blader og skudd, og deretter kalium- og fosforgjødsel, noe som øker utbyttet.
 4. Skudd beskjæres om høsten, når de når minst 1 m i lengde. Fra 7 til 9 skudd er igjen på hver busk.

Sorten er ikke klassifisert som frostbestandig, så buskene må være dekket for vinteren. En uke før den første frosten er de skjult under jorda eller spesielle stoffskjerm..

bær tåler transport godtFør du begynner å dyrke dette bæret, er det verdt å se på beskrivelsen av sorten Navajo bjørnebær med et bilde. Bærene til denne planten er ikke veldig store, men veldig søte og vokser i store mengder. Du kan dyrke dem i hagen eller i hagen, men du må sørge for at buskene ikke brenner ut under den brennende solen. Ett anlegg vil kunne produsere en avling i 15 år, med forbehold om riktig pleie. Bær kan spises ferske eller laget av dem syltetøy, syltetøy, konfekt, kompott for vinteren.

Møt Navajo Blackberry – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai