15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke Ruben bjørnebær på nettstedet ditt?

bjørnebær av sorten Ruben Blackberry Ruben, beskrivelsen av sorten som ikke kan unnlate å tiltrekke seg oppmerksomhet, tilhører remontanten. Dette er i stor grad årsaken til hennes spesielle popularitet. Med riktig pleie vokser bærene uvanlig store og velduftende. For å oppnå høye utbytter må du huske flere funksjoner i denne sorten og reglene for dyrking..

Varietal funksjoner

Ruben bjørnebær er svært transportable Ruben blackberry -sorten regnes som en av de yngste. Den ble oppdrettet i 2011 av den amerikanske oppdretteren John Reuben Clark. Han klarte å dyrke remontanten bjørnebær, som kjennetegnes ved en spesiell bærstørrelse. Takket være dette begynte sorten raskt å bli populær over hele verden..

Skuddene til dette bjørnebæret ligner utad bringebær. De er oppreist og trenger ikke et espalier. De har mellomstore pigger. De er ikke lokalisert veldig ofte, så de hindrer ikke høstprosessen..

I henhold til beskrivelsen av egenskapene til Ruben bjørnebær, tilhører den de tidlige modningssortene. Du kan begynne å høste i begynnelsen av august. De siste bærene vil modnes i november. På samme tid begynner bjørnebær å bære frukt fra det første leveåret. Med riktig omsorg er det mulig å få opptil 6 kg modne saftige bær fra en busk. Hver av dem veier opptil 16 gram. Fruktene kjennetegnes ved en raffinert smak med en liten syrlighet. De tåler perfekt transport og kortsiktig lagring.

Landingsregler

forberedelse av gropen for planting av bjørnebær RubenFor at beskrivelsen av sorten Ruben bjørnebær skal stemme overens med virkeligheten, må den plantes riktig. Planten formerer seg ved hjelp av frø, stiklinger, lagdeling eller deling av busken. Hvis du vil spise deilige bær allerede i planteåret, er det bedre å dele den eksisterende busken eller kjøpe en ferdiglaget frøplante. Følg følgende regler når du planter:

  1. Det er bedre å velge litt skyggelagte steder for planting. Bjørnebær vil gjøre det bra i nærheten av trær eller høye busker..
  2. Hvis grunnvannet på stedet ligger på mindre enn tre meters dybde, vil det være nødvendig å organisere et dreneringssystem. Ellers kan plantens rotsystem raskt råtne..
  3. Planting av Ruben bjørnebær i åpen mark utføres tidlig på våren, så snart jorden varmes opp. Det er nødvendig å plassere buskene i en avstand på omtrent 1,7 meter fra hverandre. Ellers vil de vokse og begynne å forstyrre hverandre..
  4. Hell et par bøtter humus blandet med bakken i bunnen av plantegropen.
  5. Plasser plantene forsiktig i hullet, dekk til med jord og søl rikelig med vann. Dekk toppen med nåletråler eller torv.

resultatet av riktig passform og omsorgNår du overholder disse plantingsreglene, vil du kunne vokse en sterk, sunn bjørnebær av Ruben. Hun vil glede deg med en rik høst i minst 10 år..

Omsorgsfunksjoner

beskjære bjørnebær om høstenRuben bjørnebær er enkle å ta vare på. Det er nok å følge enkle anbefalinger:

  1. Vann i tide. Hvis været er tørt, bør dette gjøres hver dag. På våren og høsten blir bjørnebær vannet ikke mer enn et par ganger i måneden. Minst en bøtte med vann helles under en busk.
  2. Planten mates en gang i måneden. Til dette brukes nitrogengjødsel eller humus. Om sommeren utføres toppdressing med mullein.
  3. I november beskjæres buskene. Alle skuddene er fullstendig fjernet. Dette øker frostmotstanden til planten og lar den forynge seg..
  4. Av beskrivelsen av sorten Ruben bjørnebær følger det at planten er resistent mot sykdommer. Hvis bærene har vært i kontakt med fuktig jord i lang tid, kan du finne tegn på grå råte på dem. Andre sykdommer er ekstremt sjeldne.
  5. Skadedyr omgår bjørnebær. I sjeldne tilfeller forekommer angrep av bladlus. Sprøyting av plantene med en løsning av tobakkstøv vil hjelpe til med å takle det. For tilberedning fortynnes 200 gram støv i 10 liter vann og insisterer i ca 2 dager. Omtrent 50 gram vaskesåpe føres inn i den resulterende infusjonen og vannes.skadedyrbekjempelse

Med riktig planting og riktig pleie, vil Ruben bjørnebær glede deg med sine deilige bær før det kalde været begynner. De kan spises ferske eller brukes til å lage syltetøy, gelé og kompott..

Kjennskap til bjørnebær Ruben – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai